چهارشنبه 13 خرداد 1405 - Wed 03 Jun 2026
  • کشف یک تونل عجیب در مرز مکزیک / فیلم

  • تولد نخستین کره‌خر در عربستان پس از یک قرن / عکس

  • از چاله عراق به چاه ایران؛ اعتراف ترامپ به تکرار یک اشتباه + عکس

  • جزئیات طرح رایگان شدن دائم تردد با مترو و بی آر تی

  • شکوه پلنگ ایرانی در پارک ملی گلستان / فیلم

  • قیمت نفت امروز سه‌شنبه ۱۲ خرداد

  • آنچه باید درباره علیرضا بیرانوند بدانید

  • یک کنایه تمیز به کارمندان شبکه من و تو

  • آقای دکتر قالیباف حد یقف شما و تیم مذاکره کننده با آمریکا تا کجاست؟

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۲ خرداد

  • پرسپولیس در آستانه جذب ستاره‌های جوان

  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۲ خردادماه

  • چگونه ابوترابی نقشه بعثی‌ها برای قتل‌عام اسرا را ناکام گذاشت؟ + عکس

  • حزب‌الله: ایران لبنان را شامل هر توافقی می‌کند

  • ۹۰۰ نقطه تهران میزبان اجتماعات مردمی مقاومت

  • چگونه «بادگلو» را درمان کنیم؟

  • پاسخ نقض آتش‌بس بیانیه نیست، نقض آتش‌بس است

  • وعده تفاهم در سایه نقض آتش‌بس؛ تناقض‌گویی تازه ترامپ

  • سلاح هوشمند سپاه در کنترل تنگه هرمز+فیلم

  • توافق هسته‌ای با ایران بر اساس واقعیت‌ روز باشد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 389649
    تاریخ انتشار: 25/آذر/1403 - 19:06

    محکومیت دولت و مقامات آمریکا در پرونده واقعه تروریستی تاسوعای سال ۱۳۸۹

    حکم محکومیت دولت و مقامات آمریکا در مورد حادثه تروریستی تاسوعای چابهار از سوی شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران صادر شد.

    محکومیت دولت و مقامات آمریکا در پرونده واقعه تروریستی تاسوعای سال ۱۳۸۹

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر

    حکم محکومیت دولت و مقامات آمریکا در مورد حادثه تروریستی تاسوعای چابهار از سوی شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران صادر شد.

    پس از طرح دعوای حقوقی ۶ نفر از مجروحین و بازماندگان واقعه تروریستی تاسوعای چابهار، شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رأی به محکومیت یکصد و هفتاد میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکا و پرداخت خسارات مادی، معنوی و تنبیهی به دلیل حمایت‌های خواندگان از گروه تروریستی جندالشیطان در حق خواهان‌ها صادر کرده است.

    این دومین پرونده در خصوص حادثه تروریستی چابهار است که منجر به صدور رأی شده است. پیش از این نیز در سال ۱۴۰۲ پس از طرح دعوای حقوقی ۹۳ نفر از مجروحین، ورثه و بازماندگان واقعه تروریستی تاسوعای چابهار، شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رأی به محکومیت دو میلیارد و ششصد و شصت و دو میلیون دلاری دولت آمریکا و پرداخت خسارات مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌ها صادر کرده بود.

    در واقعه تروریستی تاسوعای ۲۴ آذر ماه سال ۱۳۸۹ شهرستان چابهار که توسط گروهک تروریستی جندالشیطان به وقوع پیوست، ۳۹ نفر از هموطنان شهید و ۷۰ نفر نیز مجروح شدند.

    محمد یاسر پردل، یکی از خواهان‌های این پرونده، در جریان این اقدام تروریستی دختر بچه ۲ ماهه خود به نام ثنا که خردسال‌ترین شهید این واقعه است و همچنین همسر خود (مادر ثنا) را از دست داده است.

    اقدام تروریستی فوق توسط گروهک تروریستی جندالشیطان به سرکردگی عبدالمالک ریگی صورت پذیرفته است.

    بر اساس رأی صادره توسط رئیس شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل، مبلغ محکومیت دولت آمریکا از حیث خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در این پرونده برای ۶ نفر از مجروحین و بازماندگان شهدای این واقعه به شرح ذیل است:

    ۱- مبلغ ۱۰ میلیون دلار خسارات ناشی از هزینه‌های پزشکی برای دو نفر از مجروحین واقعه تروریستی (به ازای هر خواهان ۵ میلیون دلار) به‌عنوان خسارت مادی.

    ۲- مبلغ ۱۶ میلیون دلار خسارات ناشی از هزینه‌های تحمیل‌شده به خانواده شهدا برای ۴ نفر از ورثه و بازماندگان واقعه تروریستی (به ازای هر خواهان ۴ میلیون دلار) به‌عنوان خسارت مادی.

    ۳- مبلغ ۴۸ میلیون دلار برای ۶ نفر از خواهان‌ها (به ازای هر خواهان مبلغ ۸ میلیون دلار) به‌عنوان خسارت معنوی.

    ۴- همچنین معادل دو برابر خسارت معنوی، مبلغ ۹۶ میلیون دلار به‌عنوان غرامت تنبیهی.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما