چهارشنبه 27 خرداد 1405 - Wed 17 Jun 2026
  • بلژیک به کمک ترامپ مقابل ایران چشم دوخت

  • ستون پایداری و اقتدار ملی در اندیشه امام خامنه‌ای

  • سیدمجید بنی فاطمه/آقای ما

  • عملیات ویژه ضد راداری سپاه که موجب تسلیم آمریکا در مذاکرات شد +عکس

  • اسرائیلی شدن گروهک‌های ضدانقلاب+ سند

  • سید طالع باکویی / گلیرم کربلا

  • فیلم جدید از حمله به ضاحیه / فیلم

  • آمریکا اراده و توانی برای اجرای تعهدات خود ندارد

  • چرا اسرائیل به ضاحیه حمله کرد؟!

  • پرستوی یهودی و سقوط یک رئیس‌جمهور + عکس

  • انهدام هسته ۴ نفره تروریستی-تکفیری توسط وزارت اطلاعات

  • در بمباران‌ها خاموش بودند؛ امروز برای باخت تیم ملی فریاد می‌زنند

  • حاج قاسم کردستان که بود؟ + عکس

  • هدیه غافلگیرکننده سید مجید به فرزند شهید میرغفاری +عکس

  • حمله هوایی اسرائیل به ضاحیه در بیروت +فیلم

  • هزینه‌های سرسام‌آور شکست ترامپ در برابر ایران

  • از اشک شوق تا هرج‌ومرج در خیابان‌های نیویورک / عکس

  • وقتی بهرام افشاری و هوتن شکیبا ستاره نشده‌ بودند

  • قیمت خودرو امروز یکشنبه ۲۴ خرداد

  • مترو تهران به بیمارستان‌های پایتخت متصل می‌شود

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 384633
    تاریخ انتشار: 26/مهر/1403 - 19:22

    «شیخ حسینا» تحت تعقیب بین‌المللی قرار گرفت

    دیوان بین‌المللی علیه تروریسم، حکم بازداشت «شیخ حسینا»، نخست وزیر سابق بنگلادش و ۴۵ نفر از اعضای حزب او را صادر کرد.

    «شیخ حسینا» تحت تعقیب بین‌المللی قرار گرفت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا؛

     از تارنمای خبری روزنامه دیلی استار، دیوان بین المللی علیه تروریسم (ICT) امروز حکم بازداشت شیخ حسینا نخست وزیر سابق و ۴۵ نفر دیگر از جمله رهبران ارشد حزب عوامی لیگ بنگلادش را در ارتباط با جنایات ادعایی علیه بشریت در جریان اعتراضات ژوئیه و اوت (تیر و مرداد) صادر کرد.

    محمد تاج‌الاسلام، دادستان ارشد بنگلادش، به دیلی استار گفت: دیوان بین المللی علیه تروریسم به رهبری قاضی عالی رتبه، گلم مرتضی مجومدار، پس از ارائه ۲ دادخواست به دادگاه توسط دادستانی که خواستار صدور حکم بازداشت علیه حسینا واجد شده بود، این دستورات را صادر کرد.

    او گفت که دادگاه همچنین به مقام های مربوطه دستور داد ۴۶ نفر از جمله حسینا را پس از دستگیری تا ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، به دادگاه معرفی کنند.

    این گزارش می افزاید: این اقدام با هدف تسریع محاکمه جنایات علیه بشریت و نسل کشی انجام شده در جریان اعتراضات ژوئیه و اوت (تیر و مرداد) انجام می شود. در این اعتراضات که به استعفا و فرار شیخ حسینا از بنگلادش منجر شد، دست کم ۷۵۳ نفر در جریان قیام مردمی کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شدند.

    تاکنون بیش از ۶۰ شکایت از جنایات علیه بشریت و نسل کشی علیه حسینا و بسیاری از اعضای حزبش در آژانس تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات و تیم دادستانی بنگلادش ثبت شده است.

    به گزارش ایرنا، اعتراضات بنگلادش از اول ژوئیه برابر با ۱۱ تیر۱۴۰۳ آغاز شد؛ زمانی که فعالان دانشجویی در دانشگاه داکا به عنوان بزرگترین دانشگاه این کشور، به شدت با پلیس و هواداران دولت درگیر شدند.

    این اعتراضات در یک نظام بحث برانگیز سهمیه‌بندی مشاغل ریشه داشت که تا ۳۰ درصد مشاغل دولتی را به اعضای خانواده مبارزان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ علیه پاکستان موسوم به «مبارزان آزادی» اختصاص می‌داد.

    تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویی که در آغاز برای مخالفت با سهمیه‌های استخدامی در دولت شکل گرفته بود به یک کارزار سراسری نافرمانی مدنی و خشونت انجامید که در نهایت به استقرار ارتش و حکومت نظامی توسط دولت وقت منجر شد.

    شیخ حسینا، ۷۶ ساله، دختر شیخ مجیب الرحمان بنیانگذار بنگلادش مستقل که از سال ۲۰۰۹ میلادی به مدت ۱۵ سال نخست وزیر این کشور بود، در پی تداوم ناآرامی‌ها و شدت گرفتن درگیری‌ها از سمت خود کناره‌گیری و در مورخ ۱۵ امرداد ماه ۱۴۰۳ با یک فروند بالگرد داکا را به مقصد هند، ترک کرد.

    یک روز پس از استعفا و فرار شیخ حسینا، دفتر ریاست جمهوری بنگلادش، پارلمان این کشور را منحل کرد و محمد یونس برنده جایزه صلح نوبل بنا به خواست معترضان، در مورخ ۱۸ امرداد گذشته با ادای سوگند، ریاست دولت موقت را در این کشور برعهده گرفت.

    شیخ حسینا نخست‌وزیر مستعفی بنگلادش بعدها مدعی شد که آمریکا در ازای حمایت سیاسی از وی، به دنبال تصاحب جزیره استراتژیک سنت‌مارتین بوده است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما