پنجشنبه 28 خرداد 1405 - Thu 18 Jun 2026
  • آقای یگانه بوی کباب نبود داشتن خر داغ میکردن ‌

  • دستگیری اوباش قمه‌کش در جنوب تهران / فیلم

  • قیمت گوشت قرمز امروز پنجشنبه 28 خرداد

  • پیام تبریک رئیس جمهور تاجیکستان به پزشکیان

  • کلیک نکنید؛ پیام‌های جعلی ۳۵۰ قربانی گرفت

  • باباجون بین همه عممونو خیلی زدن / حمید علیمی

  • توسعه کریدور شمال–جنوب با پشتوانه بانکی شتاب می‌گیرد

  • قدرت‌های بزرگ‌تر از هم این نابود شدند، اما دشمن عبرت نمی‌گیرد+عکس

  • نرخ افزایش اجاره‌بها در تهران چقدر است؟

  • آلودگی هوا با خطر زوال عقل مرتبط است

  • تغییر در خط حمله بلژیک برای بازی مقابل ایران؟

  • جزئیات توافق ایران و آمریکا؛ مسعود پزشکیان و دونالد ترامپ تفاهم‌نامه را امضاء کردند +عکس و فیلم

  • لحظه امضای تفاهم‌نامه با ایران ازسوی ترامپ /فیلم

  • نتانیاهو در جنگ ایران ملاحظات متفاوتی با آمریکا داشت

  • ثبت‌نام اربعین۱۴۰۵ از چه‌زمانی است؟

  • حسین جان ای آبروی دو عالم / پویانفر

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه 28 خرداد

  • عصبانیت لاپید از شکست نتانیاهو مقابل ایران

  • حمله گسترده پهپادی اوکراین به روسیه+ فیلم

  • لحظه برخورد شدید بازیکن ازبکستان با تصویربردار در جام جهانی! / فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 382442
    تاریخ انتشار: 04/مهر/1403 - 15:19

    نباید سیاست خارجی را به توهم مذاکره و توافق دوباره با آمریکا گره زد

    طرف مقابل نه‌تنها کوچک‌ترین نشانه‌ای برای گفت‌وگو نشان نداده، بلکه با ابزارهای مختلف هم به ایران هم به دوستان ایران در منطقه ضربه می‌زند و در کشورمان عملیات تروریستی انجام می‌دهد.

    نباید سیاست خارجی را به توهم مذاکره و توافق دوباره با آمریکا گره زد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از کیهان ،

    در سیاست خارجی باید از توهم پرهیز کرد. طرف غربی نه‌تنها کوچک‌ترین نشانه‌ای برای گفت‌وگو نشان نداده، بلکه با ابزارهای مختلف هم به ایران هم به دوستان ایران در منطقه ضربه می‌زند و در کشورمان عملیات تروریستی انجام می‌دهد.

    این تحلیل را دکتر فؤاد ایزدی کارشناس ارشد روابط بین‌الملل عنوان کرد. وی درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات با اروپا و آمریکا در حاشیه سفر آقای پزشکیان به نیویورک به «صبح نو» گفت: نشانه‌ای از اینکه طرف مقابل آمادگی برای برگشتن به برجام را داشته باشد، نداریم. از همان ابتدای انتخاب آقای پزشکیان، خبرنگاران از مقامات آمریکایی، سخنگوی شورای امنیت و وزارت خارجه در مورد رابطه ایران و آمریکا پرسیدند؛ اما افرادی مثل «کربی» صراحتا این موضوع را رد کردند. متأسفانه افرادی مغرضانه یا بی‌خبرانه نمونه‌هایی را بیان می‌کردند که انگار آمریکایی‌ها آمادگی بازگشت به برجام را دارند و این ایران است که مخالفت می‌کند. گویی خانم هریس یا آقای بایدن در انتظار آمدن هواپیمای مذاکره‌کننده هستند و این ایران است که مخالفت می‌کند؛ اما چنین چیزی واقعیت ندارد.

    وی تصریح کرد: افرادی هم که در این زمینه فعالیت می‌کنند، از روی کم‌اطلاعی یا با ناآگاهی چنین نکاتی را مطرح می‌کنند و به نوعی به منافع ملی کشور صدمه می‌زنند. صحبت‌های این کارشناسان در رسانه‌های اصلاح‌طلب هم بازتاب دارد. این شیفتگی و علاقه نسبت به آمریکا نه‌تنها به سیاست خارجی کشور کمک نمی‌کند، بلکه ذهنیتی را ایجاد می‌کند که هر بلایی که آمریکا سر ایران بیاورد، عده‌ای در ایران هستند که دنبال‌روی آمریکا و همراه شدن با آن را انتخاب می‌کنند. این مشکلی است که در دوره ریاست‌جمهوری آقای پزشکیان نیز عود کرده است.

    دکتر ایزدی خاطرنشان کرد: این درست نیست که یک سال از عمر برجام باقی مانده است، بعضی از تعهدات ایران در برجام هیچ محدودیت زمانی ندارد. برخی از موارد مثل مکانیسم ماشه تا اکتبر آینده تمام می‌شوند؛ اما بخش‌های دیگر برجام مادام‌العمر هستند و محدودیت زمانی ندارند. تجربه ایران هم با آمریکا و اروپا تجربه خوبی نبوده و از این تجربه باید درس بگیریم و بر اساس آن عمل کنیم.

    وی گفت: اگر مثلا بخواهید با طرف دیگری گفت‌وگو کنید یا ارتباط داشته باشید؛ دو طرف باید این آمادگی را داشته باشند. کسی نمی‌تواند با خودش گفت‌وگو کند. افرادی که فقط با خودشان گفت‌وگو می‌کنند، معمولا نیاز به رجوع به روانپزشک دارند. این مشکلی دوطرفه است و طرف مقابل نه‌تنها کوچک‌ترین نشانه‌ای برای گفت‌وگو نشان نداده، بلکه با ابزارهای مختلف هم به ایران هم به دوستان ایران در منطقه ضربه می‌زند و در کشورمان عملیات تروریستی انجام می‌دهد.

    این کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: «اسرائیلی‌ها این کارها را به تنهائی انجام نمی‌دهند و این اقدامات با هدایت آمریکایی‌ها انجام می‌شود. نباید در توهم زندگی کرد، توهم چه در حوزه سیاست خارجی و چه در سایر حوزه‌ها به نفع منافع ملی کشور نیست.

    ایزدی درخصوص راهکارهای دولت پزشکیان گفت: «رئیس‌جمهور دو راه دارد؛ راه اول اینکه بدون توجه به تجربیات گذشته، اشتباهات سابق را دوباره تکرار کند. یعنی همان‌طور که سر دولت آقای روحانی به سنگ خورد، او هم اصرار داشته باشد که سر دولتش به سنگ بخورد. گزینه بعدی این است که از تجربیات گذشته استفاده کند. ایشان مثال پزشکی زیاد می‌زند. اگر شما به مطب پزشکی بروید و آن پزشک پرونده شما را نادیده بگیرد و توجهی به تاریخچه شما نکند، مسلما پزشک بادقتی نیست. اگر پرونده‌های گذشته بررسی نشود، تجربه دولت روحانی تکرار خواهد شد که چند سال مذاکره با آمریکایی‌ها شد، بعد معطل نتیجه برجام و سپس معطل برجام اروپایی شد. پس از آن هم معطل آمدن آقای بایدن ماند و هشت سال دوره‌اش تمام شد. این وضعیت نباید دوباره تکرار شود. گزینه اول، گزینه صحیحی نیست. گزینه دوم، نگاه به تجربیات گذشته بدون توهم است. با توجه به منافع ملی می‌توانیم تصمیمات بهتری بگیریم.»

    نظرات بینندگان
    نظرات شما