پنجشنبه 26 شهريور 1405 - Thu 17 Sep 2026
|ف |
| | | |
کد خبر: 376584
تاریخ انتشار: 30/تير/1403 - 12:43

اصولگرایان شورای شهر تهران در خدمت اصلاح طلبان؟

پس از فراگیر شدن موج اولیه تخریب و برکناری زاکانی، عباس عبدی، یادداشت نویس مطرح اصلاح طلب نیز وارد میدان شده و با انتشار یادداشتی دلایل برکناری زاکانی را برای افکار عمومی تئوریزه کرد. او در این یادداشت با یادآوری نقش آفرینی زاکانی در مناظرات انتخاباتی، مدعی شد که کنشگری سیاسی ایشان برخلاف مصالح شهر بوده و با اظهار خیرخواهی برای اصولگرایان خواهان برکناری هرچه سریعتر زاکانی توسط شورای شهر شد!

اصولگرایان شورای شهر تهران در خدمت اصلاح طلبان؟

به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از جهان ،

با پایان انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم، درحالی که افکار عمومی در انتظار اخبار مربوط به تشکیل دولت جدید به سر می‌برد، ناگهان در اقدامی غیر منتظره، برخی رسانه های منتسب به جبهه اصلاحات و مشخصا روزنامه سازندگی، در تیتری هماهنگ خواهان عزل شهردار تهران شدند. روزنامه سازندگی با استناد به یک کارزار اینترنتی مدعی شد که 155 هزار نفر(!) از مردم تهران خواهان عزل زاکانی از کرسی شهرداری تهران هستند. این درحالی است که چند روز پیش از آن مصطفی فقیهی، صاحب امتیاز سایت اینترنتی انتخاب، با انتشار تصویر متروی مشهد، ادعا کرد متروی تهران در صبح بعد از انتخابات 1403 بسته بوده و مردم در پشت درهای بسته معطل مانده اند.
 
پس از فراگیر شدن موج اولیه تخریب و برکناری زاکانی، عباس عبدی، یادداشت نویس مطرح اصلاح طلب نیز وارد میدان شده و با انتشار یادداشتی دلایل برکناری زاکانی را برای افکار عمومی تئوریزه کرد. او در این یادداشت با یادآوری نقش آفرینی زاکانی در مناظرات انتخاباتی، مدعی شد که کنشگری سیاسی ایشان برخلاف مصالح شهر بوده و با اظهار خیرخواهی برای اصولگرایان خواهان برکناری هرچه سریعتر زاکانی توسط شورای شهر شد!
او در بخشی از مطلب خود چنین نوشت: خلاصه‌اش این است که آقای شهردار را تغییر دهید. هر چند او باید خودش تاکنون استعفا می‌داد؛ ولی حالا که استعفا نداده است، شما باید اقدام کنید. این کار را برای حفظ اعتبار و آبروی نهادهای عمومی از جمله شورای شهر و شهرداری تهران باید انجام داد. مسأله کارآمدی (اگر اصولاً کارآمدی داشته باشد که تاکنون در شهرداری تهران پیگیر جدی آن نبوده‌ام) فرع بر اعتبار است.
 
رجانیوز در واکنش به این اقدام هماهنگ اصلاح طلبان در مطلبی از انتقام گیری سران اصلاحات از زاکانی پرده برداشت.

این سایت خبری در یادداشتی که در تیتر اصلی خود منتشر کرد نوشت: پیروزی حداقلی [در انتخابات ریاست جمهوری] سران جبهه اصلاحات را به خیال کودتا علیه رای مردم انداخته است. در جدیدترین شورش اصلاحات علیه رای مردم، کارزاری اینترنتی برای برکناری شهردار تهران کلید خورده است تا شاید انتقام افشاگری‌های زاکانی در مناظرات گرفته شود.
 
یک هفته پس از موج سازی اصلاح طلبان علیه زاکانی، برخی اعضای شورای شهر نیز در صحن شورا علیه شهردار تهران بیانیه ای در جهت این خواسته اصلاحاتی ها قرائت کرده و جلسه را به حاشیه کشاندند. نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران که پیش از این با انتقادهایی در مورد نحوه‌ قرارگیری در لیست شورای ششم مواجه بود، مدعی شد که در انتخابات، پرسنل شهرداری بهتر از زمان حضور مدیران ارشد، شهر را اداره کردند.

در مقابل یکی دیگر از اعضای شورای شهر، ادبیات خانم سلیمانی را بی انصافی در حق شهروندان و مدیران شهری خوانده و همین امر موجب شد که صحن شورا توسط مهدی اقراریان و ناصر امانی به تشنج کشیده شود.
 
برخی تحلیلگران این نوع برخورد تعدادی از اعضای شورای شهر با زاکانی را حاصل ائتلاف نانوشته‌ بخشی از اعضای شورای شهر و اصولگرایان از خارج شورا با دولت پزشکیان عنوان کردند. رجانیوز در مطلب دیگری با عنوان «علت جنجال های این روزهای شورای شهر چیست؟» نوشت: به نظر می رسد ریشه انتقادات....به زاکانی ارتباطی چندانی به مرخصی او ندارد. چرا که اگر بنا به فعالیت های انتخاباتی باشد، ....[برخی اعضای] شورای شهر تهران بیشتر متهم به فعالیت انتخاباتی هستند. مثلا حبیب کاشانی رئیس ستاد تهران قالیباف در انتخابات شده بود و جعفر شربیانی رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی محمد باقر قالیباف را به عهده گرفته بود. ناصر امانی، مهدی اقراریان، سوده نجفی و علی اصغر قائمی نیز در صف اول ستادهای قالیباف بودند.

اقراریان پس از جنجال سازی در صحن شورا طی مصاحبه ای اذعان کرد که به دنبال استیضاح زاکانی و برکناری او از شهرداری تهران است. البته اولین تلاش های ضمنی اقراریان برای استیضاح شهردار تهران، پس از انتخابات مجلس دوازدهم شروع شد. به حاشیه کشاندن عملکرد زاکانی از سوی اقراریان و برخی دیگر از اعضای شورا، از جمله نرجس سلیمانی، با ایجاد شبهه در قرارداد خرید وسایل نقلیه عمومی آغاز شد. اما پاسخ های اقناع کننده زاکانی به اعضای محترم شورای شهر، پروژه استیضاح را ناکام گذاشت. گرچه هنوز تلاش های بخش اقلیت شورا برای برکناری زاکانی ادامه دارد اما آنها نتواسته‌اند دیگر اعضای محترم شورای شهر را برای استیضاح زاکانی قانع کنند.

نظرات بینندگان
نظرات شما