پنجشنبه 21 خرداد 1405 - Thu 11 Jun 2026
  • حسین ستوده / آرزو دارم یه شب روضه بگیرم حرم

  • «ان‌بی‌سی» هم به «جنایت جنگی» آمریکا در ایران اذعان کرد+ عکس

  • آمریکا در تله ایدئولوژیک اسرائیل افتاده است

  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی ارتحال آیت‌الله فیاض

  • پشت‌پرده ادعای ترامپ برای عملیات مخفی عبور نفت از هرمز+ عکس

  • اشک، شادی و جام، لحظات ناب جام جهانی / عکس

  • احکام جدید حقوقی بازنشستگان صادر شد

  • ستاره خارجی پرسپولیس هم به ایران برگشت

  • طبیعت افسانه‌ای فارو / عکس

  • تنگه هرمز تا اطلاع بعدی بسته است

  • ارتش آمریکا در تنگه هرمز شکست خورد

  • تهدید زیرساخت‌ها، تهدید زندگی مردم است

  • ترامپ در بن‌بست ایران گیر کرده هیچ‌کس جز خود را نباید سرزنش کند

  • واقعه‌ای که تاریخ را تغییر داد

  • از قبولی در کنکور سراسری تا انتخاب حجره نشینی

  • «وعده صادق» تجلی نبوغ مدیریتی شهید سلامی بود

  • تهدید تیم ملی ایران به کناره‌گیری از جام جهانی ۲۰۲۶

  • پلنگی که عقاب آفریقایی را شکار کرد

  • سه عامل ریزش طلای جهانی

  • تتلو؛ از صحنه موسیقی تا صحن دادگاه

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 368172
    تاریخ انتشار: 02/فروردين/1403 - 10:25

    افزایش قیمت گوشت کجا رقم خورد؟

    مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: سال ۱۳۹۸ وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه را راه‌اندازی کرد که برای تولید گوشت سهمیه نهاده دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته نشد.

    افزایش قیمت گوشت کجا رقم خورد؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر، افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره افزایش قیمت‌ها در بازار گوشت قرمز گفت: اتفاقی که در اواخر سال ۱۴۰۱ رخ داد و در واقع باید گفت در نیمه دوم سال گذشته خودش را نشان داد و در سال ۱۴۰۲ هم بر شدت و حدت آن افزوده شد در واقع ریشه آن از سال ۱۳۹۸ آغاز شده است.

     
    وی افزود: سال ۱۳۹۸ وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه را راه‌اندازی کرد. در این سامانه برای تولید گوشت، سهمیه نهاده دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته نشد.
     
    وی ادامه داد: بر اساس گزارش ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در این سال‌ها، کمتر از ۱۰ درصد نهاده مورد نیاز دام سبک از محل ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شد. برای پروار بندها هم اصلاً سهمیه نهاده در نظر گرفته نشد.
     
    وی توضیح داد: قیمت تمام شده گوشت از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ بالا بود زیرا دامدار باید نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین می‌کرد. افزایش قیمت هم روزانه رخ می‌داد. در مقابل برای برخورد، قیمت دستوری اعمال می‌شد.
     
    صدر دادرس تصریح کرد: در این دوره تولید دام زیاد بود و بازار تقاضا هم تغییری نداشت از این رو قیمت تمام شده خودش را نشان نمی‌داد. نرخ دام زنده ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان بود.
     
    افزایش قیمت گوشت کجا رقم خورد؟
     
    مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در ادامه سخنان خود گفت: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ دو تا اتفاق افتاد؛ نخست صادرات بی موقع بود که وزارت جهاد کشاورزی مجوز آن را صادر کرد و تعدادی دام از کشور خارج شد. دوم، جمعیت زیادی دام را شرکت پشتیبانی امور دام خریداری کرد و قرار بود دو ماه بعد پول آن را بپردازد که این پول تا ۱۰ یا ۱۱ ماه به تأخیر افتاد.
     
    این فعال بازار گوشت قرمز اظهار کرد: در ادامه این روند، تعداد دام کاهش پیدا کرد و دیگر اینکه این رسمی است بین دامدارها که دام شأن را در اواخر تابستان به فروش می‌رسانند و درآمد آن را صرف تولید، پروار و نگهداری دام برای بازار شب عید و اگر مصادف با ماه مبارک رمضان باشد برای آن زمان، برنامه‌ریزی می‌کنند؛ تأخیر در پرداخت پول دام، مشکل تولید را حادتر کرد.
     
    وی عنوان کرد: دامدارانی که باقی مانده بودند یعنی از سال ۱۳۹۸ توانسته بودند خود را نگه دارند و تا سال ۱۴۰۱ حذف نشده بودند، در این مقطع زمانی یک ضربه کاری خوردند و بخش زیادی از دامداران از چرخه تولید خارج شدند.
     
    تیر خلاص
     
    مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور ادامه داد: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ کرارا هشدار می‌دادیم که دامداران در حال خارج شدن از چرخه تولید هستند. دام مولد کشتار می‌شود؛ اما متأسفانه توجهی به این هشدارها و اعلام خطری که فعالان این حوزه می‌دادند، نشد.
     
    صدر دادرس افزود: در ادامه به مقطع حذف ارز ترجیحی رسیدیم. در این زمان دیگر تیر خلاص زده شد. نهاده‌های دامی با حذف ارز ترجیحی بیش از ۶ برابر شدند. نتیجه این شد که تعداد بیشتری از دامدارانی که می‌توانستند سرمایه در گردش خود را تأمین کنند نیز حذف شدند. به این ترتیب تمام این عوامل سبب شد عرضه زیادی که قیمت تمام شده را در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ خودش را نشان نمی‌داد، با کاهش جمعیت دامی امسال نمود پیدا کرد.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما