جمعه 24 مهر 1405 - Fri 16 Oct 2026
  • نوبت بندی ثبت نام افزایش اعتبار کالابرگ

  • از گم کردن مسیر عملیات تا شکار جنگنده بعثی

  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

  • خیابان‌های استانبول رودخانه شد! / فیلم

  • شهادت افسانه عقیلا مهرستان در پی حمله تروریستی

  • سخنگوی سپاه: به سلاح‌های پیشرفته‌تر دست یافته‌ایم

  • طلسم عجیب ستاره سابق پرسپولیس بالاخره شکست

  • کشتی کانتینر بر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر در جنوب تنگه هرمز غرق شد

  • حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن به آرامکو و فرودگاه ریاض

  • شهادت مامور پلیس مهرستان در حملۀ تروریست‌ های مسلح+ عکس

  • پایش متغیرها و الزامات ثبات پایدار ارز

  • مرزبندی با خشونت | عادی سازی ترور ممنوع+ عکس

  • تهدید ایران همچنان خاورمیانه را درگیر خود کرده است — راه شکستن این چرخه اینجاست

  • امارات و سودای تجزیه ایران

  • قیمت دلار امروز چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

  • حمله بی‌امان شاخ‌چنگی مادر به کفتار / فیلم

  • جزئیات دیدار فرمانده کل سپاه و وزیر پیشنهادی دفاع

  • حمله به لنج صیادی در آب‌های سیریک + فیلم

  • سفر کوتاه کربلا به برنامه آخر هفته اضافه شد

  • شایعه اجرای شلاق کارکنان پتروپارس در هویزه کذب است

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 365444
    تاریخ انتشار: 25/بهمن/1402 - 12:17
    محمد الحلبوسی:

    احتمال وجود دارد وی از انتخاب نامزد ریاست پارلمان دست بکشد+عکس

    در جریان استعفای نخست وزیر عراق نقش ویژه‌ای داشت و تا سال ۲۰۲۱ در اوج قدرت بود اما رقبا او را در میدان سیاست غافلگیر کردند و از عرش به فرش کشیدند و از ریاست مجلس عزل شد.

    احتمال وجود دارد وی از انتخاب نامزد ریاست پارلمان دست بکشد+عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از  مشرق - سال ۲۰۱۹ با شروع تظاهرات گسترده ضد دولتی در شهرهای مرکزی و جنوب عراق که به انقلاب تشرین معروف شد، قدرت دولت وقت و احزاب شیعی به شدت تضعیف شد اما در مقابل قدرت محمد الحلبوسی رئیس پارلمان به واسطه ارتباط با لیدرهای اعتراضات و پشتیبانی دولت های غربی، عربی به اوج رسید.

     
    پس از استعفای نخست وزیر (عادل عبدالمهدی) و شهادت فرماندهان مقاومت (حاج قاسم و ابومهدی) قدرت محمد الحلبوسی بیش از پیش افزایش یافت تا جایی که نقش ویژه و موثری را در انتخاب نخست وزیر جدید (مصطفی الکاظمی) ایفا کرد.
     
    اما با برگزاری انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۲۱ وضعیت به تدریج تغییر کرد و زمانی که تلاش مثلث حلبوسی (حزب التقدم)، جریان صدر و بارزانی (حزب دموکرات) برای ائتلاف و تشکیل دولت و قبضه قدرت با درایت گروه چارچوب هماهنگی (و همزمان استعفای نمایندگان صدر از پارلمان) ناکام ماند و شمارش معکوس برای کاهش قدرت حلبوسی به صدا در آمد.
     
     
     
     
     
     
     
    با تشکیل دولت جدید (شیاع السودانی)، جریان صدر و حزب دموکرات در حاشیه قرار گرفتند و حزب ضعیف شده التقدم هم با بازگشت علی حاتم (امیر قبیله دلیم) در موقعیت ضعف قرار گرفت و شکاف در بیت اهل سنت افزایش یافت و در نهایت روزهای افول قدرت حلبوسی آغاز شد.
     
    به گزارش مشرق، تا قبل از بازگشت علی حاتم، اکثریت عشایر اهل سنت عراق از حلبوسی تبعیت می کردند و با ورود وی، قدرت میان عشایر به دو بخش تقسیم شد و شماری از اعضای حزب تقدم از حلبوسی جدا شدند و به سایر احزاب پیوستند.
     
    دستگیری افراد نزدیک به رئیس پارلمان در استان های سنی نشین به ویژه استان الانبار، تیر خلاصی به حلبوسی بود و در نهایت از مقام خود عزل شد و تلاش ها و فشارهای وی برای بازگشت دوباره به قدرت ناکام ماند و برای جبران این شکست، یک شخصیت تند را برای نامزدی ریاست مجلس انتخاب کرد.
     
     
     
     
     
    شعلان الکریم شخصیت تندروی بعثی در روز رأی گیری اکثریت آرا را به دست آورد اما پس از افشاگری جنجالی رسانه ها و تایید خبر دریافت رشوه از سوی برخی نمایندگان، حلبوسی دریافت که گزینه وی نمی تواند ریاست پارلمان را کسب کند و مذاکرات را برای حمایت از نامزد دیگر در دستور کار قرار داده است.
     
    به گزارش مشرق، در حال حاضر حلبوسی در ضعیف ترین حالت ممکن قرار دارد و با توجه به شرایط پیش آمده مذاکراتی را با خمیس الخنجر (رئیس حزب العزم) آغاز کرده و این احتمال وجود دارد وی از انتخاب نامزد ریاست پارلمان دست بکشد و محمود المشهدانی از سوی حزب العزم معرفی شود.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما