جمعه 05 تير 1405 - Fri 26 Jun 2026
  • خلیل‌زاده در تیم منتخب دور دوم گروهی + عکس

  • فیلم/ حال و هوای تهران در روز تاسوعا

  • گل‌های روز سیزدهم جام جهانی ۲۰۲۶ / فیلم

  • قیمت طلا و سکه امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵

  • توافق ستاره استقلال برای تمدید قرارداد

  • قالیباف باکو را به مقصد تهران ترک کرد

  • دیدار قالیباف با علی اف +عکس

  • اسرائیل از حمله هوایی به لبنان خبر داد

  • پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه

  • پول‌های آزادشده ایران کجا خرج می‌شود؟

  • اعلام زمان از سرگیری مذاکرات فنی اسلام‌آباد

  • برنامه بازی‌های روز پانزدهم جام جهانی ۲۰۲۶

  • توقف کامل پروازها در فرودگاه مهرآباد ۱۲ و ۱۵ تیر

  • پیام تسلیت رئیس قوه قضاییه به محمدباقر ذوالقدر

  • هیچ نشستی با گروسی برگزار نشده است

  • افشای مشخصات وطن‌فروش‌ها به صورت آنلاین +عکس

  • ترامپ فینال جام جهانی را خراب می‌کند

  • «ای اهل حرم میر و علمدار نیامد»+ عکس

  • پیام سید مجید موسوی فرمانده هوا فضای سپاه به خانواده شهید ماکان نصیری

  • قالیباف: ایران نشان داد دوران تحمیل اراده بر ملتهای مستقل گذشته است

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 344744
    تاریخ انتشار: 29/خرداد/1402 - 13:20

    عرضه خودرو در بورس کالا لغو شد؟

    پس از گذشت حدود سه ماه از اعلام ممنوعیت فروش خودرو در بورس، یک شرکت مونتاژکار اعلام کرد که قصد عرضه خودرو با سازوکار بورس را دارد اما در نهایت پس از گرد و خاک های فراوان، این عرضه لغو شد.

     عرضه خودرو در بورس کالا لغو شد؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر، اوایل سال پیش بود که مقرر شد انواع خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی از طریق بورس کالا عرضه شود؛ در آن برهه تعدادی خودرو نیز عرضه و به فروش هم رسید. این روند تا اواسط سال ادامه داشت و حتی اعلام شد که با توجه به فروش خودرو بر اساس قیمت‌های رقابتی، بخشی از زیان خودروسازان جبران شده است.

    با این حال پس از راه اندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو و بازگشت شورای رقابت به عرصه قیمت گذاری خودرو، ابتدا این شورا و در ادامه نهادهای ذی ربط از جمله وزارت صمت تاکید کردند که فروش خودرو از طریق بورس کالا تخلف بوده و خودروسازان چه داخلی و چه مونتاژی اجازه عرضه خودرو از این طریق را ندارند.

    از همان روز خودروسازان به طرق مختلف اعلام می‌کردند که تمایل دارند محصولات خود را با سازوکار بورس بفروشند با این حال نهادهای ذی ربط قاطعانه جلوی این اقدام را گرفتند.

    پس از گذشت حدود سه ماه از اعلام ممنوعیت فروش خودرو در بورس کالا، یک شرکت مونتاژکار اعلام کرد که قصد دارد روز ۲۹ خرداد ماه خودروهای خود را در بورس عرضه کند؛ آن هم خودرویی را که در سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه نکرده بود!

    از روزی که بورس کالا اطلاعیه عرضه این خودروها را منتشر کرد نهادهای مختلف از جمله شورای رقابت و وزارت صمت در نامه‌های مختلفی تاکید کردند که نه تنها عرضه خودرو از طریق بورس کالا و با قیمت‌های تعیین شده در بورس (قیمت خودرو را شورای رقابت و سازمان حمایت تعیین می‌کنند) غیرقانونی است بلکه در صورت عرضه، شرکت مورد پیگرد قانونی نیز قرار می‌گیرد.

    با این حال نه بورس کالا و نه شرکت مونتاژکار از عرضه خودرو عقب نشینی نکردند و تاکید کردند که عرضه در بورس قانونی است و به هیچ وجه از این تصمیم خود برنمی گردند.

    با توجه به تأکیدات بورسی‌ها و شرکت مذکور، به نظر می‌رسید که امروز عرضه خودرو در بورس کالا عملیاتی شود با این حال صبح امروز اطلاعیه این عرضه از سایت بورس کالا حذف شد.

    در همین راستا اعلام شده است که «با توجه به قرائت‌های مختلف بین دستگاه‌های اجرایی و نظارتی از قوانین و مقررات موجود و نظر به تصمیم گیری واحد در خصوص عرضه خودرو با توجه به شکست سامانه یکپارچه و همچنین ابهام ایجاد شده در خصوص انحصار بازار خودرو، مقرر شد عرضه خودرو به تعویق افتد.»

    بر این اساس، به نظر می‌رسد تا به این جای کار، قدرت شورای رقابت و وزارت صمت در لغو عرضه خودرو در بورس کالا بیشتر بوده و تا زمانی که وزیر جدید صمت در مورد چگونگی عرضه‌ها تصمیم گیری نکند همچنان سامانه یکپارچه فروش خودرو، محل عرضه خودرو خواهد بود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما