جمعه 17 مهر 1405 - Fri 09 Oct 2026
  • میزان خسارات حمله ایران به پایگاه بوهرینگ در کویت / فیلم

  • نیروی دریایی سپاه در مسیر اقتدار پابرجاست/ پیروزی میوه صبر، استقامت و جانفشانی‌ است

  • بن سلمان ۷۷ بر یک به ایران باخت

  • سردار ابن‌الرضا: «میدان» حرف آخر را می‌زند

  • مسابقه عکس مسافرتی گالری هنرمند ۲۰۲۶

  • هشدار فرمانده حنظله به امارات: بیش از این با آتش بازی نکنید

  • این پروتئین‌های گیاهی پرخاصیت را از دست ندهید!

  • اولین تصویر از شهید فراجا در نصرت آباد

  • هدیه‌ای که دنیا و آخرت مادر شهید را ضمانت کرد

  • شروع خروج نیروهای مزدور سعودی از شهر تعز

  • انفجار، فرودگاه ریاض را بست

  • ویپ، بستر مصرف مواد مخدر جدید

  • قدرت نظامی آمریکا؛ برتری مطلق یا قدرت مشروط؟

  • مکانیزم فشار تنگه هرمز بر پوست و گوشت ترامپ

  • ادعای ترامپ درباره ایران، آمریکا را بهم ریخت

  • تأثیرات قدرتمند یک بازی در درمان کودکان

  • عربستان هتل‌های مکه را برای زائران حج گران‌تر کرد

  • شهادت مامور فراجا در حمله تروریستی به گشت انتظامی زاهدان

  • جزئیاتی از پرونده محسن بابائیان؛ کسی که با خودرو حافظان امنیت را زیر گرفت

  • احتمال شنیده شدن صدای انفجار در سیریک

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 333562
    تاریخ انتشار: 02/اسفند/1401 - 09:39

    ملکه زشت اما معروفی که از فراق شاه قاجار دق کرد!

    زنی که نه قیافه داشت، نه خانواده، نه پول نه حتی سواد،ولی از تنها روزنه ای که تقدیر در اختیارش گذاشت استفاده کرد و به بالاترین مقام کشور رسید.

    ملکه زشت اما معروفی که از فراق شاه قاجار دق کرد!

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از جهان؛زنان بی‌شماری در دربار ناصرالدین شاه قاجار می‌زیستند که هر کدام داستانی داشتند اما تنها یکی از این زنان بی‌شمار موفق به کسب عنوان علیاحضرت و مقام ملکه ایران شد، او کسی نبود جز «انیس‌الدوله».

    نام اصلی‌اش فاطمه بود. او با اینکه هیچ ویژگی خاصی در چهره و اصل و نسب خانوادگی خود نداشت اما با اراده و تصمیم خود آداب کشور داری و مردمداری را بخوبی در دوران حضورش در دربار ناصری فرا گرفت و همین امر موجب شد تا مورد توجه ناصر الدین شاه قرار گیرد.

    *تاج السلطنه، دختر ناصرالدین شاه در همان زمان می‌نویسد: انیس الدوله زشت بوده، اما چیزی که شاه رو مفتون خودش کرده بود نه قیافه و هیکلش، که سواد و مردم‌داری این زن عجیب و غریب بود... شاه با او ساعت‌های متمادی از مملکت و کتاب و افراد حرف میزد.

    *هوش سرشار که از یک زن روستایی انتظار نمیرفت، باعث شد که انیس الدوله برای خود درباری جداگانه داشته باشد.

    او یک نفر منشی زن داشت که به امورات دفتری اش رسیدگی میکرد و ملاقات‌هایش را تنظیم میکرد و سفرای خارجی وقتی به ملاقات شاه میرفتند، در دفتر این ملکه نیز نام خود را ثبت میکردند.موضوعی که تا آن زمان بیسابقه بود.

    *مرتب با زنان اعیان و همسران سفرای خارجی دیدار می کرد و آنان نیز به میزان قدرت و جایگاه او اگاهی داشتند.



    *بنابه ظواهر موجود به دو زبان خارجی انگلیس و فرانسوی تسلط داشت و صحبت می کرد.

    * انیس الدوله تنها زن حرم ناصری بود که عنوان ملکه سلطنتی و نشان حمایل آفتاب و لقبش را از شاه دریافت کرده بود.

    * از همه این موارد باید این نکته را هم تاکیدا افزود که وی تنها کسی بود که می توانست در برابر شاه قاجار بایستد از جمله در واقعه جنبش تنباکو و فتوای میرزای شیرازی بدلیل همین ارج و قربی که داشت دستور داد تا قلیان ها را از حرم شاهی جمع کردند.

    * برابر روایات موجود وی حتی در عزل و نصب ها نیز دارای نفوذ ریادی روی ناصرالدین شاه بود که مصادیق آن در کتب مربوطه موجود است.

    در نهایت حیات این زن با زندگی پر از ماجرایش بعد از کشته شدن ناصرالدین شاه در روز 12 اردیبهشت 1275 ه.ش، چندان دوام نیافت و او مدت زیادی زنده نماند، دوستعلی خان معیرالممالک نوه دختری ناصرالدین شاه، علت مرگ انیس الدوله را ناراحتی و بی‌قراری او پس از مرگ شوهرش خوانده؛ به طوری که وقتی حقوق ماهانه اش را یعنی اسکناس های مزین به تصویر ناصرالدین شاه را برایش آوردند به گریه و شیون پرداخت و سکته کرد و مرد.

    البته اسنادی که جدیدا کشف شده گواهی فوت این زن بزرگ را به علت ابتلا به بیماری یرقان ذکر کرده که به این دلیل در 42 سالگی چشم بر این جهان می‌بندد.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما