چهارشنبه 13 خرداد 1405 - Wed 03 Jun 2026
  • کشف یک تونل عجیب در مرز مکزیک / فیلم

  • تولد نخستین کره‌خر در عربستان پس از یک قرن / عکس

  • از چاله عراق به چاه ایران؛ اعتراف ترامپ به تکرار یک اشتباه + عکس

  • جزئیات طرح رایگان شدن دائم تردد با مترو و بی آر تی

  • شکوه پلنگ ایرانی در پارک ملی گلستان / فیلم

  • قیمت نفت امروز سه‌شنبه ۱۲ خرداد

  • آنچه باید درباره علیرضا بیرانوند بدانید

  • یک کنایه تمیز به کارمندان شبکه من و تو

  • آقای دکتر قالیباف حد یقف شما و تیم مذاکره کننده با آمریکا تا کجاست؟

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۲ خرداد

  • پرسپولیس در آستانه جذب ستاره‌های جوان

  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۲ خردادماه

  • چگونه ابوترابی نقشه بعثی‌ها برای قتل‌عام اسرا را ناکام گذاشت؟ + عکس

  • حزب‌الله: ایران لبنان را شامل هر توافقی می‌کند

  • ۹۰۰ نقطه تهران میزبان اجتماعات مردمی مقاومت

  • چگونه «بادگلو» را درمان کنیم؟

  • پاسخ نقض آتش‌بس بیانیه نیست، نقض آتش‌بس است

  • وعده تفاهم در سایه نقض آتش‌بس؛ تناقض‌گویی تازه ترامپ

  • سلاح هوشمند سپاه در کنترل تنگه هرمز+فیلم

  • توافق هسته‌ای با ایران بر اساس واقعیت‌ روز باشد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 327849
    تاریخ انتشار: 21/دي/1401 - 20:51

    روایتی از «جان فدا» و ماجرای انفجارهایش

    طراح جلوه‌های ویژه میدانی نمایش «جان‌فدا» درباره چگونگی اجرای کار بدون آسیب به دیگران گفت: در اجرای زنده اشتباه اول، اشتباه آخر است و باید به شکلی طراحی کنیم که به این تعداد نیروهای ما که دائم در حال حرکت هستند، آسیبی وارد نشود.

    روایتی از «جان فدا» و ماجرای انفجارهایش

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از  ایسنا، نمایش میدانی «جان فدا» روایتی از زندگی و زمانه حاج قاسم سلیمانی است که هر شب به کارگردانی حسن بزرا در بوستان ولایت تهران روی صحنه می‌رود. از جمله ویژگی‌های این نمایش، جلوه‌های ویژه میدانی آن است که با طراحی یاسر یارمحمدی به سرانجام رسیده است.

    یارمحمدی درباره شیوه اجرای متعدد انفجارها در این نمایش گفت: «در این نمایش انجام کارها به صورت زنده است و با کار سینما بسیار متفاوت است، چون می‌توانیم در سینما هر جا که احساس خطر کردیم کار را متوقف، انفجار را جابه‌جا یا موقعیت بازیگران را تغییر دهیم، اما در اجرای زنده اشتباه اول، اشتباه آخر است. پس باید به شکلی طراحی کنیم که به این تعداد نیروهای ما که در خط جبهه دائم در حال حرکتند، آسیبی وارد نشود، چون نمی‌توانیم در میانه راه متوقف‌شان کنیم و بگوییم، چون خطرناک است، نروید.»

    طراح جلوه‌های ویژه میدانی «جان‌فدا» افزود: «برای انجام کار حرفه‌ای بدون خطر نیازمند یک گروه حرفه‌ای هم هستیم که خوشبختانه پدر خودم و سایر دوستان همکار در این پروژه بیش از ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه دارند که گاهی وقتی ذهنم درگیر است، آنها حواسشان به تمام نقاط انفجار هست. برای طراحی این کار هم باید با بازیگران، هم با صحنه و نیروهای خودمان در ارتباط باشیم.»

    یارمحمدی درباره اینکه از چه زمانی با این پروژه و لوکیشن در حال همکاری هستید، گفت: «پروژه‌هایی از این دست را آقای بهزادپور در سال‌های دور کار می‌کرد و از دومین پروژه‌ با ایشان به عنوان دستیار همکار بودم، اما در این لوکیشن (بوستان ولایت تهران)، کارمان را از سال ۱۴۰۱ شروع کردیم.»

    این طراح جلوه‌های ویژه میدانی درباره سختی‌های این کار بیان کرد: «کار کسی که در سینماست، نسبت به این سبک کارها تنوع بیشتری دارد و به دلیل اینکه هرشب یک قصه اجرا می‌شود، برای ما یکنواخت است. علاوه بر این، ما چهار ساعت زودتر باید سرصحنه برویم و شروع به بستن انفجارها در جبهه‌های خاص می‌کنیم. به جز این، در زمستان کار کردن کمی سخت است و گاهی که بچه‌ها می‌خواهند اتصالات سیم‌ها را ببندند، دستشان یخ می‌زند.»

    وی درباره تجربه جدیدی که از کار جلوه‌های ویژه میدانی در «جان‌فدا» به دست آورده‌اند، گفت: «قبلاً تمام کارهای ما مانند ایجاد دود و انفجارها به صورت دستی انجام می‌شد، اما این‌بار سعی کردم بیشتر تکنولوژی را به کار ببرم و دخالت دست کم باشد و از اتاق فرمان کارها را انجام دهیم.»

    یارمحمدی درباره تعدد انفجارها نسبت به نمایش‌های قبلی نیز عنوان کرد: «ما به تناسب قصه کار می‌کنیم و اینجا چون عملیات والفجر و صحنه های مربوط به جبهه را داشتیم، تعداد انفجارها بیشتر بود.» 

    نمایش میدانی «جان فدا» محصول مکتب «حاج قاسم» و سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که توسط موسسه هنری رسانه‌ای سیمای ققنوس اجرا می‌شود. علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این نمایش که تا ۲۵ دی ماه روی صحنه است، می‌توانند به سامانه NAMATICKET.IR مراجعه کنند.

     

    Preview

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما