شنبه 18 مهر 1405 - Sat 10 Oct 2026
  • میزان خسارات حمله ایران به پایگاه بوهرینگ در کویت / فیلم

  • نیروی دریایی سپاه در مسیر اقتدار پابرجاست/ پیروزی میوه صبر، استقامت و جانفشانی‌ است

  • بن سلمان ۷۷ بر یک به ایران باخت

  • سردار ابن‌الرضا: «میدان» حرف آخر را می‌زند

  • مسابقه عکس مسافرتی گالری هنرمند ۲۰۲۶

  • هشدار فرمانده حنظله به امارات: بیش از این با آتش بازی نکنید

  • این پروتئین‌های گیاهی پرخاصیت را از دست ندهید!

  • اولین تصویر از شهید فراجا در نصرت آباد

  • هدیه‌ای که دنیا و آخرت مادر شهید را ضمانت کرد

  • شروع خروج نیروهای مزدور سعودی از شهر تعز

  • انفجار، فرودگاه ریاض را بست

  • ویپ، بستر مصرف مواد مخدر جدید

  • قدرت نظامی آمریکا؛ برتری مطلق یا قدرت مشروط؟

  • مکانیزم فشار تنگه هرمز بر پوست و گوشت ترامپ

  • ادعای ترامپ درباره ایران، آمریکا را بهم ریخت

  • تأثیرات قدرتمند یک بازی در درمان کودکان

  • عربستان هتل‌های مکه را برای زائران حج گران‌تر کرد

  • شهادت مامور فراجا در حمله تروریستی به گشت انتظامی زاهدان

  • جزئیاتی از پرونده محسن بابائیان؛ کسی که با خودرو حافظان امنیت را زیر گرفت

  • احتمال شنیده شدن صدای انفجار در سیریک

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 32287
    تاریخ انتشار: 19/تير/1395 - 09:40
    پایگاه خبری حامیان ولایت اقتصادی

    دربخش اقتصاد نیاز به روحیه جهادی جامعه داریم

    سوال اصلی این است که چطور شد در دوران دفاع مقدس با تمام این کمبودها توانستیم موفقیت کسب کنیم که پاسخ آن در روحیه جامعه و افراد بود.

    دربخش اقتصاد نیاز به روحیه جهادی جامعه داریم

    یکی از سیاست های اقتصادی برنامه ششم توسعه دستیابی به رشد 8 درصدی اقتصاد است که برخی کارشناسان معتقدند که دولت نمی تواند به این رقم برسد. مهمترین دلیلی که در این حوزه مورد استناد کارشناسان مخالف قرار می گیرد، روندی است که در 5 برنامه پیشین توسعه بر اقتصاد ایران حاکم بوده است، اما دکتر یحیی آل اسحاق کارشناس اقتصادی در این باره می گوید اگر دولت بخش نیروی انسانی و بهره وری تولید خود را بالا ببرد می تواند به این رشد اقتصادی دست یابد. 
    وی که پیش تر در مناصبی چون وزارت بازرگانی و ریاست اتاق بازرگانی حضور داشته است، در گفتگو با خبرنگار بولتن نیوز، گفت: مهمترین بخش رشد اقتصادی یک کشور تولیدات آن هستند که اکنون کشور در رکودی عمیق به سر می برد و باید روی این موضوع به عنوان یک برنامه مانور داد. 
     
    ادامه گفت و گوی بولتن نیوز را با این کارشناس اقتصادی بخوانید: 
     
    *یکی از الزامات دولت برای اجرا در برنامه ششم توسعه تحقق رشد 8درصدی اقتصاد است. به نظر شما دولت چه اقداماتی برای رسیدن به این هدف باید انجام دهد؟ تحقق این رشد با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور عملی است؟ببینید رقم رشد 8 درصد با توجه به سوابق توسعه اقتصادی در دیگر نقاط جهان برای کشورمان با شرایط فعلی به نظر هدف بلندی است اما با برنامه‌ریزی در این حوزه می توان به این نقطه رسید؛ البته باید از دو نگاه این موضوع را مورد بحث قرار داد. نگاه ابتدایی مربوط به امکانات بالقوه و بعدی نگاه بالفعل است. درباره امکانات بالقوه کشور باید بگویم که به طور کلی در اقتصاد ایران اگر به مجموعه آورده‌ها و دارایی‌ها یا ظرفیت‌های بالقوه‌ از قبیل منابع طبیعی کشور، نیروی انسانی، موقعیت ژئوپلتیک، وضعیت ذخایر ارزی استفاده نشده، سابقه تولیدی، ظرفیت‌های تاریخی و اقتضائات بین‌المللی توجه داشته باشیم، می‌بینیم شرایط بسیار مهیاست و دسترسی به رشد 8 درصدی اقتصاد موضوعی دور از ذهن نیست. از سوی دیگر از نظر نیروی انسانی ما براساس آمارهای بانک جهانی و سازمان‌های بین‌المللی، در این امر در منطقه پیشرو هستیم. 
    حالا با جمع‌بندی دارایی‌ها و آورده‌های کشور در مقایسه با رقبای سنتی منطقه‌ای خودمان بوضوح می‌بینیم ایران با فاصله‌ای کاملا مشهود نسبت به آنها در موقعیت بالاتری قرار گرفته و همه امکانات برای دستیابی به این توسعه را در اختیار دارد و می‌تواند در ابعاد خیره‌کننده‌ای به یکباره خودنمایی کند. بدین معنا که امکانات بالقوه تاثیر بسیاری زیادی روی این سیاست خواهد داشت. 
     
    *یعنی از نظر شما توجه به امکانات بالقوه برای اجرای سیاست‌های اقتصادی برنامه ششم توسعه کفایت می‌کند؟
     
    خیر. من تنها به امکانات بالقوه و دارایی‌های ایران برای توسعه اقتصادی 8 درصدی اشاره کردم. حالا نوبت به امکانات بالفعل می‌رسد و اصلی‌ترین نکته‌ای که باید در این بخش به آن توجه داشته باشیم این است که ایران در میزان بهره‌وری هنوز جایگاه مناسبی ندارد و باید در این زمینه فعالیت گسترده‌ای داشته باشد، چون هنوز نمی‌توانیم از امکانات موجود خود خوب استفاده کنیم. به همین دلیل مسئولان و برنامه‌ریزان در این مورد بخصوص، یعنی برنامه رشد 8 درصدی اقتصاد با درنظر گرفتن این مشکل عمده در کشورمان به صورتی برنامه‌ریزی کرده‌اند که در بخش بهره‌وری باید رشد 2 درصدی را تجربه کنیم.
    همیشه مسئولان و افراد در راس امور اجرایی کشور به بحث افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها تاکید داشتند، اما اقدام عملیاتی را در این حوزه شاهد نیستیم. به همین دلیل امکانات بالقوه و بالفعل نیز در حاشیه قرار می‌گیرند و کارایی اصلی خود را از دست می‌دهند.
    *نکته مهمی که برای دستیابی به این هدف باید توجه داشت از نظر شما کدام است؟
     
    نکته عمده و اصلی این کار این است که ایران تجربه چنین مواردی را قبلا داشته و با اتکا به آنها می‌تواند به سرمنزل مقصود برسد و این تشابه، تجربیات دوران دفاع مقدس است. چون با امکانات و ظرفیت‌های بسیار کمتری مثل سلاح، نیروی آموزش دیده، تجهیزات و تجارب توانستیم تجربه موفقیت‌آمیزی داشته باشیم و نباید فراموش کنیم امروز که امتیازات و امکانات مناسب در اختیار داریم جای تردید نیست که دوباره می‌توانیم موفق عمل کنیم.
    حالا سوال اصلی این است که چطور شد در دوران دفاع مقدس با تمام این کمبودها توانستیم موفقیت کسب کنیم که پاسخ آن در روحیه جامعه و افراد بود. بنابراین امروز نیز برای رسیدن به همان جایگاه و موفقیت‌ها باید دوباره همان روحیه را به کار گیریم. از این رو امروز درباره موضوع رشد اقتصادی 8 درصد باید درست مثل دوران جنگ عمل کنیم، بخصوص که امروز واقعا در شرایط جنگ اقتصادی هستیم، چون تمام دنیا علیه اقتصاد کشور بسیج شده است. پس باید نقشه راه، ستاد عملیاتی و امکانات داشته باشیم که همه این سه اصل اساسی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است. به عقیده من مهم‌ترین نکته‌ای که به ظاهر مانع دستیابی ایران به رشد 8 درصدی می‌شود، روحیه‌ای مشابه با دوران دفاع مقدس در حوزه اقتصادی است چون هنوز آن باورها و روحیه‌ در دوران دفاع مقدس را در این زمینه نداریم.
     

     

    منبع : بولتن نیوز

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما