شنبه 21 شهريور 1405 - Sat 12 Sep 2026
  • حمله به یک نفتکش در آب‌های سرزمینی عراق

  • دشمن ۲ هدف از ما بزند، به ۲۰ هدف حمله می‌کنیم

  • جنایت بی‌رحمانه جنگنده‌های سعودی در یمن

  • بارش برف ریزه ترکیه را سفیدپوش کرد / فیلم

  • خسارات بارندگی شدید و طوفان در ساری / عکس

  • گل تماشایی روماریو در دیدار نمایشی / عکس

  • پاکستان: عملیات یمن علیه عربستان توافقنامه مکه را فعال می‌کند

  • شهادت ماموستا محمد نزهتی توسط گروهک‌های تجزیه‌طلب

  • قیمت آیفون ۱۷ امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور

  • جدایی یک ستاره پرسپولیسی در پایان فصل

  • حاج داود کریمی؛ مبارز مکتبی

  • سید امیر حسینی دلم پر از شکایته امام مهربون

  • این خودروها سهمیه اول و دوم بنزین ندارند

  • افشاگری علی کریمی علیه اکانت‌های سایبری پهلوی

  • نتانیاهو شمشیر انتخاباتی را از رو بست

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

  • متلاشی شدن باند فساد اداری در شهرستان کلاردشت

  • برگ برنده استقلالی‌ها برای بازی با السد قطر

  • موج زائران در مسجدالحرام؛ سعودی‌ها چه کردند+ فیلم

  • تقدیر و تشویق دریادار عظمایی توسط رئیس ستادکل نیروهای مسلح

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 305540
    تاریخ انتشار: 26/تير/1401 - 11:24

    دلایل استقرار پهپادها در یگان‌های دریایی

    دریادار ایرانی ضمن تبیین دلایل اهمیت انتقال پهپادها از خشکی به یگان‌های دریایی و شناورها، گفت: ما می‌توانیم به‌صورت ترکیبی در حوزه دریا عملیات انجام دهیم.

    دلایل استقرار پهپادها در یگان‌های دریایی

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از تسنیم امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شب گذشته (شنبه) در برنامه تلویزیونی «صف اول» با اشاره به رونمایی ناودسته پهپادبر این نیرو اظهار داشت: ناوهای پشتیبانی-رزمی و پشتیبانی یک ظرفیتی دارند که در این حوزه کسی انتظار نداشت قابل بهره‌برداری باشد، آن ظرفیت هم این است که می‌توان در داخل خود همین یگان‌ها از همین پهپادها حتی تا بحث تولید هم بهره برد؛ یعنی وسایل پروازی بدون سرنشین در عملیات‌هایی که انجام می‌دهند، ممکن است صدمه‌ای هم ببینند، اما به سرعت در همان یگان، این‌ها دوباره قابل آوردن به صحنه هستند.

    وی ادامه داد: وقتی که تسلط شما صدها کیلومتر افزایش پیدا می‌کند، بدون اینکه تجهیزاتتان توسط دشمن رصد شود، این یک نقطه قوتی است که ما در حوزه نظامی به آن اشراف هوایی و بخشی را برتری هوایی می‌گوییم که آن صیانت و سیادت هوایی در حوزه دریا اتفاق می‌افتد.

    فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: امروز بحمدلله ظرفیت تولید انواع پهپادها به دست توانمند جوانان برومند، باغیرت و دلسوز برای نظام و قسم‌خورده به خون شهدا، ایجاد شده و ما می‌توانیم حتی به‌صورت ترکیبی در حوزه دریا عملیات انجام دهیم؛ یعنی یک دسته پروازی پهپادی را از عرشه یگان‌ها به پرواز دربیاوریم و مجموعه فرماندهی- کنترل را از یک یگان به یگان دیگری منتقل کنیم؛ یعنی صحنه را کاملاً جابه‌جا کنیم و هر کدام از این پهپادها یک وظیفه‌ای را برای اجرای یک مأموریت موفق عهده‌دار شوند.

    دریادار ایرانی عنوان کرد: به‌طور کلی، یک دسته پروازی می‌تواند از یک یگان و یا از روی چند یگان بلند شود که در نهایت، این‌ها در آن محدوده‌ای که باید اجرای عملیات کنند، قرار می‌گیرند و هر کدامشان وظیفه خاصی را انجام می‌دهند؛ یعنی یکی بحث شناسایی را دنبال می‌کند، یکی دیگر هدایت پهپاد انهدامی (انتحاری) را به عهده می‌گیرد و یکی دیگر شرایط محیطی را از نظر اختلال‌ها و سیگنال‌ها در اختیار قرار می‌گیرد و حتی خنثی می‌کند تا آن مأموریت با موفقیت کامل انجام شود؛ مهم این است که برد عملیاتی که ما به‌عنوان تسلط عملیاتی از آن یاد می‌کنیم و بحث اشراف اطلاعاتی ما صدها بلکه تا حد هزار کیلومتر به بالاتر هم قابل دسترس است که این یک ظرفیت بسیار بی‌نظیری است.

    وی درباره اهمیت انتقال پهپادها از خشکی به یگان‌های دریایی و شناورها گفت: امروز ناوگروه‌های ما در فاصله دو هزار کیلومتر به بالا مستقر هستند و امنیت خطوط کشتیرانی و شاهرگ اقتصادی ما را تأمین می‌کنند. حالا فرض بفرمایید یگانی که آنجاست می‌تواند یک دسته پروازی در اختیار داشته باشد که او هم بیش از هزار کیلومتر می‌تواند برد داشته باشد؛ یعنی اشراف اطلاعاتی ما، تسلط عملیاتی ما از دو هزار کیلومتر به سه هزار کیلومتر و بیشتر ارتقا پیدا می‌کند؛ این یک بحث کاملاً ساده‌ای است که می‌شود مطرح کرد، مضافاً بر اینکه ما وابستگی‌مان را به خشکی کم می‌کنیم؛ چون یک شناور که حالا مأموریت اصلی‌اش مثلاً پشتیبانی-رزمی یا پشتیبانی است به‌عنوان پایگاه محسوب می‌شود؛یعنی انگار شما یک پایگاهی را از خاک جمهوری اسلامی ایران برده‌اید در هزاران کیلومتر در عمق اقیانوس‌ها مستقر کرده‌اید؛ این خودش یک عمق دیگری را در اختیار دارد و کاملاً هم صحنه عملیات و همه صحنه‌ها را می‌تواند جابه‌جا کند و دست بلند نظام مقدس اسلامی در عرصه دریاها و اقیانوس‌ها خواهد بود.

    فرمانده نداجا اضافه کرد: البته ما نگاه اصلی‌مان و بیشتر بحث همین مقابله با تروریسم دریایی و کنترل ناامنی‌ها و حتی بحث ایمنی شناورهاست که بسیار حائز اهمیت است. ما اکنون می‌توانیم به سرعت در صحنه حضور پیدا کنیم، برداشت اطلاعات داشته باشیم و تصمیم‌گیری کنیم؛ یعنی به راحتی در مرکز کشور می‌توانیم در عمق سه هزار کیلومتری تصمیم‌گیری کنیم و دستور بدهیم و ابزار لازم در اختیار ماست.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما