سه شنبه 31 شهريور 1405 - Tue 22 Sep 2026
  • از کلاس درس تا دوخت لباس امید/ عکس

  • موشک ۵۰ متری در خیابان‌های شهر! / فیلم

  • تصاویری از آیت‌الله شبیری زنجانی

  • ژاپنی ها خواستار ستاره استقلال شدن

  • زمان اعزام بیرانوند به سربازی مشخص شد

  • سقوط قیمت نفت همزمان با سفر میانجی به تهران

  • فیش عمره ارزان شد + عکس

  • جزئیات تازه از پرونده قتل ۵ عضو یک خانواده در تهران

  • کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد

  • همایشی که سوژه خنده فضای مجازی شد+ عکس و فیلم

  • پست سردار آزمون در بازگشت به تیم ملی با یک سوتی بزرگ!

  • کرایه‌ سرسام‌آور نفتکش‌ها

  • جزئیات مراسم تشییع و تدفین آیت‌الله شبیری زنجانی

  • ایران چه فیلمی را برای اسکار 2027 انتخاب می‌کند؟

  • واکاوی پشت‌پرده یک بحران اجتماعی

  • وقوع حادثه دریایی در تنگه هرمز

  • ستاره هافبک پرسپولیس در راه برگشت

  • قیمت موبایل‌ امروز دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵

  • بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • توقف کامل صادرات نفت عربستان سعودی/ خط‌ و نشان انصارالله یمن برای ترکیه و پاکستان + عکس و فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 297262
    تاریخ انتشار: 28/ارديبهشت/1401 - 10:50

    پیشنهاد جدید انریکه مورا به تهران چه بود؟

    انریکه مورا، معاون هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به تهران آمد، رفت و ابراز رضایت هم کرد، حتی بورل که در واقع رئیس مورا نیز محسوب می‌شود گفت که مذاکرات از سرگرفته خواهد شد.

    پیشنهاد جدید انریکه مورا به تهران چه بود؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از خراسان نوشت: خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه هم در آخرین نشست خبری خود خوشبینانه حرف زد و از ارائه پیشنهاد‌های ایران گفت. این طور که به نظر می‌رسد و رسانه‌ها نوشته‌اند، حالا دیگر توپ در زمین آمریکاست، اما سوالی که درباره این سفر باقی مانده این است که پیامی که مورا آورد، چه بود؟ روزنامه کیهان البته خبر داده که وی پیشنهاد قابل اعتنایی به تهران نیاورده بود. کیهان نوشته، در حالی که نماینده اتحادیه اروپا در سفر اخیر به تهران هیچ پیشنهاد درخوری برای احیای تعهدات برجامی غرب و رفع بن‌بست موجود در مذاکرات نداشته، یک روزنامه تیتر زد «تصمیم جدی اروپا برای احیای برجام»! این روزنامه با بی‌اراده و منفعل خواندن اروپا در برابر آمریکا ادامه داده: اولاً انریکه مورا هنگام بازگشت و توقف در آلمان، به طور موقت بازداشت شد که میزان اهمیت قائل شدن به وی از سوی اروپا را نشان می‌دهد. ثانیاً او هیچ پیشنهاد درخوری از طرف اروپا و آمریکا در زمینه لغو تحریم‌ها و ارائه تضمین معتبر به همراه نداشته است. رسانه‌های جهان نیز به این موضوع پرداخته‌اند.


    مثلا پولیتیکو نوشته: «مورا این پیام را به علی باقری کنی، مذاکره کننده اصلی ایران در مذاکرات وین منتقل کرد که آمریکا به عنوان بخشی از توافق، نام سپاه را از این فهرست خارج نخواهد کرد، اما ممکن است در آینده درباره آن مذاکره کند. مورا هیچ پیشنهاد جدیدی را از سوی آمریکا مطرح نکرد. هم اکنون، دیپلمات‌های غربی منتظر تهران هستند تا درخواست‌های بالقوه جایگزینی مطرح کند و به واشنگتن فرصت بدهد تا درباره امتیاز‌های دیگری که می‌تواند بدهد، فکر کند.» طبق گزارش پولیتیکو، به گفته مقام‌های غربی، مورا این پیام را ارائه کرد که ممکن است ایالات متحده درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفتگو کند، اما تنها زمانی این کار را می‌کند که مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد. طبق این گزارش، ایران عقب نشینی نکرد، اما نشان داد که مایل است در این مدت گفتگو‌ها را درخصوص موضوعات غیر سپاه پاسداران از سر بگیرد و ممکن است خواسته‌های جایگزین بالقوه‌ای را مطرح کند. هر چند ایران هنوز از درخواستی که مانع مذاکرات شده، منصرف نشده است. به ادعای این گزارش، موضوع برچسب تروریستی آخرین نقطه گیر در مذاکرات تلقی می‌شود.

    متن توافق عملا نهایی شده است، به استثنای دو نکته جزئی دیگر که مقامات غربی آن را «مسائل فنی مرتبط با برداشته شدن تحریم‌ها» خوانده‌اند که باید به سرعت حل شود. دیپلمات‌های غربی مورد استناد پولیتیکو گفتند که مورا این پیام را به «علی باقری کنی» مذاکره کننده ارشد ایران داد که آمریکا برچسب تروریستی را به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای لغو نخواهد کرد، اما ممکن است در آینده درباره این موضوع مذاکره کند.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما