چهارشنبه 13 خرداد 1405 - Wed 03 Jun 2026
  • برخورد عجیب یک گوزن با عابر پیاده در اوکراین /فیلم

  • مذاکره استقلال با دراگان اسکوچیچ؟

  • رقمی که پنتاگون از جنگ با ایران لو نداد

  • کافر همه را به کیش خود پندارد

  • غدیر تا ولایت فقیه؛ امتدادی ناگسستنی

  • رزمایش ناتو به رهبری آمریکا در دریای بالتیک

  • نماهنگ مقام والا حیدر / حسین ستوده

  • مقابل توطئه‌های دشمنان ایستاده‌ایم

  • توییت حساب ایکس خبرگزاری صداوسیما

  • تصادف خونین در کمربندی سمنان به سرخه

  • محسن چاوشی به دیوارنگاره ولیعصر راه یافت

  • سزارین در ایران ۳ برابر استاندارد جهانی

  • دعوای لفظی میان ترامپ و نتانیاهو فاش شد

  • جهان تا پاییز به کف عملیاتی ذخایر نفت می‌رسد

  • امامی که عاشقش‌ شدیم، راه «دل» را انتخاب کرد

  • حکم قصاص قاتل شهید سرگرد محمدجواد بخشیان اجرا شد

  • ترامپ مجددا به ایران حمله نخواهد کرد

  • سرخوردگی صهیونیست‌ها پس از ناتوانی در انجام عملیات نظامی علیه بیروت/ پیام تهدیدآمیز ایران، واشنگتن را مجبور به تحقیر علنی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی کرد +عکس

  • آمریکا و رژیم صهیونیستی راهی جز تسلیم در برابر ملت ایران ندارند

  • حکم قصاص قاتل شهید سرگرد محمدجواد بخشیان

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 291579
    تاریخ انتشار: 17/فروردين/1401 - 22:41

    مین‌ها در افغانستان همچنان جان می‌گیرند

    افغانستان روز چهارشنبه اعلام کرد مین های زمینی هر ماه بیش از ۱۲۰ نفر را در این کشور به کشتن می دهد یا باعث نقص عضو آنها می شود.

     مین‌ها در افغانستان همچنان جان می‌گیرند

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل ازایرنا؛ به نقل از خبرگزاری شینهوا، «نورالدین رستم خیل» مسئول وزارت دولت در مدیریت حوادث و امور بشردوستانه افغانستان در مراسمی به مناسبت روز جهانی آگاهی از مین و کمک به عملیات مین زدایی گفت: مین های زمینی و مواد منفجره باقی مانده از جنگ هر ماه بیش از ۱۲۰ تبعه افغان را می کشد یا نقص عضو می کند.

    وی افزود: ما روز جهانی آگاهی از مین و کمک به عملیات مین زدایی را گرامی می داریم. بزرگداشت این روز ویژه فرصتی در اختیار ما قرار می دهد تا همه چالش ها و مشکلات پیش روی برنامه پاکسازی مین در افغانستان را بررسی و مشاهده کنیم.

    مقام مزبور با اشاره به اینکه دولت افغانستان به تلاش ها برای پاکسازی این کشور از مین سرعت بخشیده است، اذعان کرد که عاری سازی افغانستان از مین بدون حمایت بین المللی، غیرممکن است.

    وی ادامه داد: در طول چهار دهه جنگی گذشته، افغانستان با میلیون ها مین آلوده شده است. در طی ۳۰ سال گذشته، حدود ۳ هزار و ۳۲۳ کیلومتر مربع زمین از میلیون ها مین و مواد منفجره باقی مانده از جنگ پاکسازی شده است. با این همه، تقریبا ۶۰۶ کیلومتر مربع زمین همچنان آلوده به مین های زمینی است.

    این مقام افغان گفت که هفت تا هشت سال زمان لازم است تا این کشور کوهستانی به طور کامل از خطر مین رهایی یابد.

    به گفته رستم خیل، از ماه اوت سال گذشته (مرداد ۱۴۰۰) تاکنون، حدود ۲۶ کیلومتر مربع زمین از ۲۱ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان از مین ها و مهمات انفجاری پاکسازی شده است.

    افغانستان در سال ۲۰۰۳ میلادی معاهده منع استفاده از مین های زمینی را امضا کرده است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما