دوشنبه 16 شهريور 1405 - Mon 07 Sep 2026
  • هدف رضا پهلوی ویرانی و نابودی ایران است + فیلم

  • تعداد قطارهای مسیر ایران و چین سه‌رقمی شد

  • صدور ابلاغیه انضباطی برای خداداد عزیزی و امید عالیشاه

  • شهردار رینه لاریجان بازداشت شد

  • اصلی‌ترین نبرد ما در میدان تولید و معیشت مردم است/ پوزه دشمن را در میدان جنگ اقتصادی هم به خاک می‌مالیم/آمریکایی‌ها خوب می‌دانند که دوران پاسخ‌های متناسب به پایان رسیده است

  • پشت خداداد عزیزی به کجا گرم است؟

  • تاکید پزشکیان برای بررسی حادثه انفجار تانکر

  • شهریه اجباری مدارس ممنوع شد

  • چرا ثبت‌نام عمره آغاز نشد؟

  • ترامپ در میان آمریکایی‌ها به «جیمی کارتر دوم» تبدیل شده است

  • آقای روحانی دوگانه اصلی مقاومت و تسلیم است نه هیچ چیز دیگر

  • نجات گوزن گرفتار در چاه توسط دو مرد / فیلم

  • قیمت دلار امروز یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۵

  • اقدام عجیب ستاره پرسپولیس!

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۱۵ شهریور

  • حالا ایران، آمریکا را تحریم اولیه و ثانویه می‌کند

  • سپاه: شمپاد آمریکایی مورد حمله قرار گرفت

  • تصاویری دیدنی از آهوهای میاندشت / فیلم

  • پاسخ متفاوت یک روحانی به زندانی خشمگین

  • زیرساخت‌های نفتی فرسوده در دریاچه ماراکایبو / عکس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 290039
    تاریخ انتشار: 29/اسفند/1400 - 10:30

    طالبان: نوروز را به رسمیت نمی‌شناسیم

    ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت که حکومت طالبان مانع برگزاری مراسم نوروز از سوی مردم نمی‌شود اما حکومت طالبان رسما از نوروز تجلیل نخواهد کرد. به گفته او "هر مراسمی را که در اسلام نیست، ما تجلیل نمی‌کنیم."

    طالبان: نوروز را به رسمیت نمی‌شناسیم

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،برخی از ساکنان شهر مزارشریف مرکز ولایت بلخ خواستار برگزاری جشن رسمی نوروز مانند سال‌های گذشته شده‌اند. شهر مزارشریف هر ساله روز اول حمل/فروردین میزبان هزاران بازدیدکننده از سراسر افغانستان برای جشن‌های نوروزی است.

    در برخی روایت‌ها، بلخ را زادگاه جشن باستانی نوروز گفته‌اند.

    در دو دهه اخیر، جشن‌های نوروزی در بلخ هر سال باشکوه‌تر برگزار می‌شده است و نوروز تعطیل رسمی بوده‌است

    بلخ در آغاز فصل بهار، زودتر سرسبز می‌شود، مردم به میان دشت‌های پر از گل‌های سرخ (شقایق) در اطراف شهر می‌روند و آغاز بهار را تجلیل می‌کنند.

    هر سال صبح نوروز در افغانستان با برافراشتن پرچمی موسوم به "جهنده بالا" در صحن مسجد کبود، بارگاهی منسوب به حضرت علی، امام اول شیعیان و خلیفه چهارم صدر اسلام با حضور مقام‌های دولتی و مردم از سراسر کشور آغاز می‌شود.

    طالبان رسما جشن روز اول سال، نوروز را منع نکرده است، اما نظراتی از سوی برخی مسئولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان شنیده شده که عید نوروز را "غیراسلامی" دانسته‌اند.

    دو روز به برگزاری این جشن مانده است و هنوز هیچ تدارکاتی برای برگزاری جشن‌های نوروزی دیده نمی‌شود.

    بنا به گزارش‌های رسانه‌های محلی، شهرداری و مردم شهر مزارشریف به پاکسازی شهر پرداخته‌اند، اما هنوز کسی نمی‌داند که روز دوشنبه، مراسم نوروز مانند سال‌های گذشته برگزار خواهد شد یا نه.

    در دو سال اخیر، به دلیل شیوع کرونا مراسم جشن روز نوروز بدون حضور جمعیت برگزار شد.

    نظیف شهرانی، استاد مردم شناسی دانشگاه ایندیانا آمریکا به بی‌بی‌سی گفت "نوروز در افغانستان تجلیل خواهد شد اگر طالبان بخواهند یا نخواهند. "

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما