پنجشنبه 26 شهريور 1405 - Thu 17 Sep 2026
  • «دهن‌کجی» اروپا و کانادا به ترامپ؛ آمریکا تنهاتر می‌شود

  • لاله مرزبان و یک اتفاق خوب در فضای مجازی

  • قیمت نفت امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • آیا آب سخت واقعاً موجب تخریب بافت مو می‌شود؟

  • هر گونه اشتباه محاسباتی دشمن با قدرت پاسخ داده می‌شود

  • دشمن مانع ورود واکسن به کشور است

  • هرمز در مشت ایران، باب‌المندب در دست یمن؛ چگونه ایران نظم جدید را از مسیر گلوگاه‌های راهبردی شکل می‌دهد؟

  • سقوط ۴۱ درصدی تولید نفت خلیج فارس

  • اهتزاز پرچم ایران در دهکده بازی‌های آسیایی / فیلم

  • انهدام ۳ هسته عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری

  • جدایی ۱۰ بازیکن ستاره از پرسپولیس!

  • قیمت جدید خودروهای داخلی در بازار

  • ادعای تازه ترامپ، تلاش چین برای میانجی‌گری و فشارهای تازه آمریکا + عکس

  • عراق: مرز چذابه از فردا باز می‌شود

  • قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • چرا خلبان آ‌مریکایی از تلویزیون ایران می‌ترسید؟ + عکس

  • تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه

  • از لایه ازون چه خبر؟

  • فیل کوچکی بدون خرطوم و دم / فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 279954
    تاریخ انتشار: 23/دي/1400 - 13:22

    تاکتیکی که لو رفته!

    ، مهدی محمدی، تحلیلگر مسائل سیاسی در توییتر نوشت:

    تاکتیکی که لو رفته!

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،دولت امریکا ظاهرا هنوز به اندازه کافی درک‌ نکرده در ایران چه کسانی رفته و چه کسانی آمده اند. اگر بخواهند می توانند با دولت جدید در ایران همان برخوردی را بکنند که با دولت روحانی کردند، ولی نباید توقع داشته باشند همان پاسخ را دریافت کنند.

     درک از سیاست داخلی ایران، شرط ضروری تفاهم با آن در سیاست خارجی است. امریکا هنوز قادر به رها کردن خود از محاسبات ترامپیستی نیست. از قضا، انقلابیون در ایران واقع بین ترند و به جای معیارهای تبلیغاتی دولت روحانی، به ‘منافع واقعی’ توافق خواهند نگریست.

     برجام برای امریکا یک توافق با ارزش و جایگزین ناپذیر است و مزایای عدم اشاعه ای اش را هرگز از دست نمی دهد. ما این را به خوبی می دانیم. مانور روی از دست رفتن مزایای برجام با خلق ضرب الاجل های مصنوعی، با هدف امتیازدهی کمتر و امتیازخواهی بیشتر انجام می شود. این تاکتیک لو رفته است.

    برجام برای غرب هیچ بدیل موثری ندارد. صهیونیست ها هم به تازگی چاره ای جز اعتراف به آن نداشته اند. اسراییلی ها می دانند که اراده شلیک ایران در صورت تهدید خاک آن، ‘لحظه ای’ است. گزینه نظامی، به دانش هسته ای ایران آسیب چندانی نمی زند اما موجودیت رژیم را حتما به خطر خواهد انداخت.

     ایران بویژه در دولت جدید، روش نجات اقتصاد و تجارت خارجی خود از تحریم ها را به خوبی می داند. تهدید به فشار بیشتر، در واقع به معنای تبدیل سیاست خارجی بایدن به نسخه نازل تر سیاست ترامپ است که نتایج انتخاباتی آن برای دموکرات ها، ویرانگر خواهد بود. گزینه های بایدن صفر شده است.

     اگر گزینه نظامی معتبر یا گزینه تحریمی موثر وجود داشت، امریکا اکنون در وین ننشسته بود. وقتی گزینه فشار واقعی وجود ندارد، امریکا اگر عاقل باشد باید تصمیمی را که انتهای کار با ناچاری مجبور است بگیرد، همین حالا بگیرد. زمان همیشه خریده نمی شود، گاهی بر باد می رود!

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما