دوشنبه 30 شهريور 1405 - Mon 21 Sep 2026
  • از کلاس درس تا دوخت لباس امید/ عکس

  • موشک ۵۰ متری در خیابان‌های شهر! / فیلم

  • تصاویری از آیت‌الله شبیری زنجانی

  • ژاپنی ها خواستار ستاره استقلال شدن

  • زمان اعزام بیرانوند به سربازی مشخص شد

  • سقوط قیمت نفت همزمان با سفر میانجی به تهران

  • فیش عمره ارزان شد + عکس

  • جزئیات تازه از پرونده قتل ۵ عضو یک خانواده در تهران

  • کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد

  • همایشی که سوژه خنده فضای مجازی شد+ عکس و فیلم

  • پست سردار آزمون در بازگشت به تیم ملی با یک سوتی بزرگ!

  • کرایه‌ سرسام‌آور نفتکش‌ها

  • جزئیات مراسم تشییع و تدفین آیت‌الله شبیری زنجانی

  • ایران چه فیلمی را برای اسکار 2027 انتخاب می‌کند؟

  • واکاوی پشت‌پرده یک بحران اجتماعی

  • وقوع حادثه دریایی در تنگه هرمز

  • ستاره هافبک پرسپولیس در راه برگشت

  • قیمت موبایل‌ امروز دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵

  • بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • توقف کامل صادرات نفت عربستان سعودی/ خط‌ و نشان انصارالله یمن برای ترکیه و پاکستان + عکس و فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 278510
    تاریخ انتشار: 14/دي/1400 - 09:24

    درباره سانسور حاج قاسم و خطای شناختی ما

    اما امروز فرصت خوبی است برای کسانی که هنوز ماهیت جهان پلتفورمی را به درستی درک نکردند وتمام تصورشان از پلتفورم یک بستر دیجیتال و یک فضای خنثی و بی جهت برای نشست و برخاست آدم هاست.

    درباره سانسور حاج قاسم و خطای شناختی ما

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» محسن مهدیان، فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود نوشت: عمق آزادی بیان به روایت تمدن آنگلوساکسونی و کازینوی قمارخانه ای را امروز همه می بینیم. سانسور و سانسور. آنهم سانسور هویت یک ملت. سانسوری در این ابعاد جایی سراغ دارید؟ این احساس خفگی من و شما در پلتفورم اینستا گرام فیس بوک و غیره نشان اینست که امکان بروز هویت مان را نداریم. این تعبیر را دست کم نگیرید.

    هویت یک ملت بروز کند می شود حماسه ای که سیل ویرانگر است. حق دارند بترسند.

    اما امروز فرصت خوبی است برای کسانی که هنوز ماهیت جهان پلتفورمی را به درستی درک نکردند  وتمام تصورشان از پلتفورم یک بستر دیجیتال و یک فضای خنثی و بی جهت برای نشست و برخاست آدم هاست.

    گوئی یک بازارست که تنها خریدار و فروشنده را بهم می رساند. ای داد. چه انکه نمی دانند همان بازار فیزیکی نیز اثر خنثی در رفتار مشتری و فروشنده ندارد. به همین دلیل است که سبک خرید مشتری در مال ها با بقالی سر کوچه متفاوت است.

    کسانی که پلتفورم را تنها یک بستر برای عرضه و تقاضای محتوایی می دانند مثل همان خوش باوران افسانه بازار آزاد و هذیان گوئی مدعیان دست نامرئی بازارند.

    برای خنثی نبودن و جهت داری پلتفورم نیاز به استدلال نیست. همین روزها را به تماشا نشسته و ثبت کنید.

    اصل اساسی این است: پلتفورم برخلاف تصور رایج خودشان رسانه است.

    مهمترین نقش رسانه چیست؟ انتقال پیام. از چه طریق؟ از 2 طریق دروازه بانی پیام و ضریب دادن. دروازه بانی یعنی گزینش و ضریب دادن یعنی برجسته سازی و اولویت گذاری.

    دقیقا پلتفورم نیز همین می کند تنها به شکل نامحسوس و غیرصادقانه. هرچند در مواردی مثل این روزها دم روباه بیرون می زند.

    پلتفورم ها از طریق توافق نامه های رسمی و غیررسمی که من و شما آنرا می پذیریم و امضا می کنیم و بدان تعهد میدهیم و از طریق جمع آوری داده، محتوا را دروازه بانی و فیلتر می کنند و از طریق الگوریتم ها و سازماندهی های فنی و در مواردی نیز هوشمند به محتوا ضریب می دهند. از همه مهمتر برخلاف ظاهر غیرانتفاعی وخیرخواهانه شان که گوئی آمدند تا فقط محل ملاقات من و شما باشند، از طریق داده های جمع آوری شده، دکانداری می کنند و کاسبی.

    امروز کسانی که هرگونه ساماندهی فضای مجازی و قانون گذاری در این حوزه را به فیلترینگ تقلیل می دهند در اصل میدانداری برای عرض اندام رسانه ای پلتفورم ها می کنند. فرقی نمی کند چه آنها که در حاکمیت، از ساماندهی فقط فیلترینگ را می شناسند و چه انها که در رسانه ها، ساماندهی را تنها به فیلترینگ معنا می کنند.

    رفتار هوشمندانه فردی و مدبرانه نهادی با پلتفورم ها اصلی است که امروز دنیای غرب بیش از ما نسبت بدان حساس است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما