یکشنبه 01 شهريور 1405 - Sun 23 Aug 2026
  • دفن اجساد منافقین در یک مرکز زباله

  • حمله ضدصهیونیستی با سلاح سرد در کرانه باختری / فیلم

  • آغاز پرداخت معوقات بازنشستگان

  • عراقچی: فشار اقتصادی آمریکا شکست خواهد خورد

  • خبر فوری / به تاخیر افتادن واریز کالابرگ برای این خانوارها

  • جانشین محمد عمری در ترکیب پرسپولیس کیست

  • امیر جدیدی و زین‌العابدین با اسکورت به سینما می‌آیند

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۱ شهریور

  • عکس های قدیمی از سپهبد محمد پاکپور

  • جنگ اقتصادی یعنی اذعان به شکست نظامی مقابل ایران

  • فرمانده ارتش پاکستان به تهران می‌آید

  • فلسطین آرمانی زنده و تغییرناپذیر است

  • اینترسپت: موساد در ایران شکست خورد

  • راه‌حل مدیرکل وزارت ارشاد برای حل ناترازی بنزین

  • زمان دقیق بازی امروز استقلال و سپاهان

  • قیمت گوشت قرمز امروز یکشنبه ۱ شهریور

  • شکستی دیگر در کارنامه مذاکراتی ترامپ و آمریکا + عکس

  • قیمت دلار امروز یکشنبه ۱ شهریور

  • خون بیرانوند از خون یک پاکبان رنگین‌تر است؟

  • «مجید آدینه» از تروریست‌های دی ماه اعدام شد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 271938
    تاریخ انتشار: 30/آبان/1400 - 10:57

    علت تاخیر در واردات واکسن به کشور چه بود؟

    دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: ثبت نام دولت برای دریافت واکسن از سبد کوواکس و از سویی دیگر آغاز فعالیت دانشمندان ایرانی به تولید واکسن موجب شد روند دریافت مجوز واردات به کندی پیش رود.

     علت تاخیر در واردات واکسن به کشور چه بود؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل از میزان محمد حسن قوسیان مقدم، دبیر کل جمعیت هلال احمر در مورد علت تاخیر در ورود هلال احمر به واردات واکسن کرونا گفت:از انتهای سال گذشته و زمانیکه این موضوع مطرح شد که می‌توان واکسن کرونا وارد کرد بحث تهیه واکسن در دستور کار هلال احمر قرار گرفت، و درخواست ما برای صدور مجوز واردات به مراجع ذی ربط ارسال شد.

    وی گفت :همزمان نیز از سوی جمعیت  رایزنی‌هایی نیز در این خصوص انجام شد، اما دلایلی، چون ثبت نام دولت برای دریافت واکسن از سبد کوواکس و از سویی دیگر آغاز فعالیت دانشمندان ایرانی به تولید واکسن موجب شد روند دریافت مجوز واردات به کندی پیش رود، اما در نهایت فروردین ماه سال جاری این مجوز اخذ و اولین محموله واکسن وارد کشور شد.

    وی ادامه داد: وقتی دیدیم تحریم‌ها برای کشور مشکل ساز است و تا آن روز نیز میزان واردات محدودی داشته ایم به جد پیگیر شدیم که برای واردات واکسن از منابع مطمئن اقدام نماییم.

    دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت:این نکته مهم است که در ابتدا تولید واکسن در دنیا محدود بود و از طرفی دیگر تقاضا زیاد از این رو تامین واکسن با مشکلاتی روبرو بود.

    وی در پاسخ به این سوال که چرا چین به عنوان شریک تجاری ایران برای واردات واکسن کرونا اتخاب شد، گفت: از ابتدا هلال احمر رایزنی‌های خود را با طرف‌های غربی و شرقی برای واردات واکسن آغاز کرده بود، اما بحث تامین مستمر و مطمئن واکسن موجب شد که با شرکای خود در صلیب سرخ چین به توافق برسیم.

    قوسیان مقدم گفت:این نکته را هم باید عرض کرد که در ابتدای بحران کرونا در چین و زمانی که همه کشورهای دنیا چین را مبدا ومنشا کرونا می‌دانستند و پرورازها به این کشور لغو شده بود هلال احمر دراقدامی بشر دوستانه در زمانی که هنوز کشور ما درگیر بیماری نبود حدود یک میلیون ماسک برای مردم این کشور ارسال کرد.

    وی در مورد این سوال که چرا از ابتدا منبع چین و نوع واکسن معرفی نشده بود، گفت: تجربه ناخوشایند ما در سال ۹۹ برای واردات ۲ میلیون دز واکسن آنفولانزا از مبدا هلند نشان داد که تا زمانی که نتوانسته ایم به ذخیره مناسبی از واکسن در کشور برسیم منبع را اعلام نکنیم از این رو در ابتدا در خبر رسانی محدود میشیدیم چرا که دغدغه مهم ما واردات واکسن به کشور بود و تامین سلامت شهروندان بود. شاید امروز که ذخیره مناسبی از واکسن در کشور داریم شاید این نگرانی که در ابتدا داشتیم قابل درک نباشد.

    وی در پاسخ به این سوال که علت افزایش واردات واکسن سینوفارم از سوی جمعیت هلال احمر ممکن است ارتباطی به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین داشته باشد، گفت: دلایل زیادی در این امر اثر گذار بوده است، در ابتدا پس از دریافت مجوزها همکاری جمعیت هلال احمر و گفتگوهای رییس جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ چین و درخواست کمک از سوی ما در ورود محموله‌های اول ودوم اثر گذار بوده است.

    وی ادامه داد:اما در تسریع فرآیند واردات و افزایش حجم آن از یک زمانی به بعد علاوه بر مسائل داخلی در کشور، مسائل بین المللی و همکاری‌های کشور با شریک بین المللی موجب تسهیل فرایند واردات شده است. قردادهای سیاسی و تجاری، روابط دیگر هم در انتقال ارز هم می‌تواند در این مسیر تاثیر گذار بوده باشد و روند را تسهیل نموده باشد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما