یکشنبه 11 مرداد 1405 - Sun 02 Aug 2026
  • قیمت نقره امروز شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵

  • وحشی‌گری صهیونیست‌ها در غزه در میان آتش‌بس‌

  • ۳ حادثه ترافیکی در نجف ۵۶ ایرانی را مجروح کرد

  • جزئیات حادثه انفجار در کمربندی اسلام‌آباد غرب

  • همتی ترمز سود دلاری یک بانک دولتی را کشید

  • حاشیه‌های تمام‌نشدنی نادره رضایی!+عکس

  • معرفی مدیرعامل بعدی استقلال

  • آتش‌سوزی مهیب در اربیل عراق / فیلم

  • کف‌گیر پنتاگون و ته‌دیگ زرادخانه‌ی آمریکا+ عکس و فیلم

  • ترامپ :ایرانیها سرسخت هستند

  • جنگ را پیروز شده‌ایم ولی باید پیروزی را تثبیت و ثبت کنیم/ شرط ایران قوی وحدت حول محور ولایت است+فیلم

  • اعتراف خوک زرد که ایرانی‌ها اهل تسلیم نیستن…

  • هرکس خود را سپر آمریکا کند در آتش جنگ می‌سوزد

  • تهدیدهای تازه آمریکا تا تحولات باب‌المندب + فیلم و عکس

  • خشکسالی بی‌سابقه اروپا رازهای مدفون تاریخ را آشکار کرد / فیلم

  • نقل انتقالات سرخ پوشان /حضور مدافع پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام +عکس

  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۱۰ مرداد

  • پست خداحافظی میلاد محمدی از پرسپولیس

  • واکنش ارتش کویت به ورود پهپادهای متخاصم

  • قیمت دلار امروز شنبه ۱۰ مرداد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 269700
    تاریخ انتشار: 15/آبان/1400 - 11:52

    پیام ایران که مذاکره‌کنندگان عربستانی را در بغداد شوکه کرد چه بود؟

    سردبیر روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی به بررسی دلیل اصلی نمایش تشدید تنش ریاض علیه بیروت به بهانه اظهارات وزیر اطلاع‌رسانی لبنان و تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی از شکست نهایی و قریب‌الوقوع در مأرب پرداخت.

    پیام ایران که مذاکره‌کنندگان عربستانی را در بغداد شوکه کرد چه بود؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل ازخبرانلاین، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رأی الیوم چاپ لندن با انتشار یادداشتی برای این روزنامه نوشت:

    اگر هدف عربستان از برانگیختن قضیه اظهارات جرج قرداحی درباره بیهوده بودن جنگ یمن منحرف کردن اذهان از شکستهایش در نبرد مارب بوده است، آنچه اتفاق افتاده کاملا برعکس است، زیرا این نبرد و دو دستگی‌ها در اردوگاه مخالف انصارالله برجسته شد و سقوط این شهر نزدیک شده است.

    دو تحول اصلی و غیرمنتظره در این عرصه رخ داد که موضع ناامید کننده عربستان و دولت شرعی را بازتاب می‌دهد و می‌تواند نشانه نزدیک بودن پایان جنگ اگر نگوییم در تمام یمن حداقل در شمال آن باشد.

    تحول نخست بیانیه‌ای است که برای اولین بار شش حزب اصلی یمن (اصلاح، کنگره مردمی، بعث، ناصری، اشتراکی) صادر کردند و در آن ائتلاف عربستان و دولت شرعی یمن را به شکست در مدیریت نبرد در مارب متهم کردند.

    تحول دوم سیطره ائتلاف انصارالله بر شهرستان العبدیه است و این یعنی مرکز شهر مارب از سه سمت در محاصره نیرو‌های دولت صنعا قرار گرفته است و فیصله یافتن نبرد به نفع آن‌ها بسیار نزدیک است.

     

    این بیانیه در نظر ما بسیار مهم و دردناک‌تر از اظهارات قرداحی است، زیرا حمله‌ای شدید و چه بسا شورشی از سوی احزاب مشارکت کننده در ائتلاف عربستان و دولت رئیس جمهور هادی به شمار می‌رود.

    قرداحی از بیهودگی جنگ صحبت کرد، اما این بیانیه ائتلاف عربستان را به بی کفایتی و سومدیریت جنگ متهم کرد و به معنای تردید کردن به تمام تلاش‌های این ائتلاف در طول هفت سال گذشته و اعتراف به شکست نه تنها در مارب بلکه در تمام کل یمن است.

    تفسیر‌های متعددی درباره این بیانیه وجود دارد که برجسته‌ترین آن‌ها این است که این شش حزب که از مارب دفاع می‌کنند و برای جلوگیری از سقوط آن به دست انصارالله تلاش می‌کنند از مدیریت پیشرفته نبرد از سوی رهبری حوثی‌ها و سقوط شهرستان‌های اصلی یکی پس از دیگری دچار سرخوردگی شده‌اند و متوجه شده اند که ورود نیرو‌های دولت صنعا به این شهر نزدیک است. از این رو زمینه سازی برای دور کردن خود از ائتلاف عربستان و نیز قطع ارتباط با دولت هادی را آغاز کرده اند و چه بسا بخواهند در آینده برای تقسیم قدرت با انصارالله وارد گفتگو شوند.

    منابع یمنی نزدیک به رهبری حوثی‌ها به روزنامه «رای الیوم» راز واقعی خشم عربستان از لبنان و حزب الله را برملا کردند. به گفته این منابع ایرانی‌ها در مذاکرات خود با سعودی‌ها در عراق به آن‌ها تاکید کردند که پرونده یمن را حزب الله لبنان مدیریت می‌کند و ایران دخالتی در آن ندارد و اگر خواستار پایان دادن به جنگ هستند باید با رهبری حزب در بیروت گفتگو کنند، زیرا آن‌ها به خاطر روابط خوبشان با انصارالله می‌توانند میانجی بهتری در این موضوع باشند

    این مسئله فروپاشی مذاکرات و مشخص نکردن زمان دور بعدی آن و حمله شدید شاهزاده فیصل فرحان وزیر امور خارجه عربستان به ایران و حزب الله در کنفرانس مطبوعاتی نشست بیست را نشان می‌دهد که بازتاب مستقیم این شوک ایران بود.

    بار دیگر تاکید می‌کنیم که وزیر قرداحی تنها سپربلا و اظهارات او بهانه‌ای بوده است و ناامیدی عربستان و اقدامی مثل فراخواندن سفیر تنها قله کوه یخ بود و نه بیشتر. آخرین چیزی که رهبری عربستان بعد از سه دور مذاکره با ایران در عراق پیش بینی می‌کرد این بود که اگر می‌خواهند از دام جنگ در یمن خارج شوند، باید نزد سید حسن نصرالله در حومه جنوبی بیروت بروند.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما