یکشنبه 14 تير 1405 - Sun 05 Jul 2026
  • سرویس دهی مترو به حالت عادی بازگشت

  • قیمت طلا امروز یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۵

  • سرمربی جدید پرسپولیس انتخاب شد؟

  • مبلغ اعتبار و آخرین جزئیات کالابرگ تیر ۱۴۰۵

  • دیپلماسی تهاجمی

  • اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید انقلاب و خانواده ایشان با حضور گسترده مردم، فرزندان امام شهید و مسئولان کشوری و لشکری +عکس و فیلم

  • تمام خطوط اتوبوس تندرو تهران فعال هستند

  • باد کلاه پاپ لئو چهاردهم را به دریا برد / فیلم

  • تمساح لاشه پلیکان را تکه‌تکه کرد / فیلم

  • شلیک موشک‌ کروز راهبردی توسط کره شمالی

  • قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 14 تیر

  • قیمت لحظه ای دلار امروز یکشنبه 14 تیر

  • افزایش سهمیه بنزین برای برخی استان ها

  • طرفداری رئیس فیفا از یک تیم لو رفت

  • عطوان: این تشییع نماد یک کشور پیروز است

  • فرمانده جدید نیروی دریایی سپاه معرفی شد

  • فیلم/ همخوانی دعای وحدت در مصلی تهران

  • دستگیری ۶ نفر از عناصر مرتبط با شبکه‌های معاند و ضد انقلاب

  • واکنش اسکوچیچ به مذاکره با پرسپولیس

  • دستگیری ۶ نفر از عناصر مرتبط با شبکه‌های معاند و ضد انقلاب

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 268608
    تاریخ انتشار: 08/آبان/1400 - 11:44

    چه کسانی باید دوز سوم واکسن کرونا را بزنند؟

    هیچ تضمینی وجود ندارد که افرادی که یکبار به کرونا مبتلا شده‌اند، دوباره به این ویروس آلوده نشوند.

    چه کسانی باید دوز سوم واکسن کرونا را بزنند؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل از مهر، رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با تزریق دوز سوم واکسن کرونا توضیحاتی ارائه داد.

    علیرضا ناجی، درباره ضرورت استفاده از واکسن دوز سوم، اظهار کرد: بسته به نوع واکسنی که به گروه‌های مختلف جامعه تزریق شده باشد، استفاده از واکسن یادآور توصیه می‌شود.

    وی با بیان اینکه در ایران برای افرادی که از واکسن اسپوتنیک استفاده کرده‌اند، بهترین دوز یادآور می‌تواند واکسن آسترازنکا باشد، افزود: به کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق شده، بهترین دوز واکسن تقویتی یا یادآور واکسن اسپوتنیک است.

    استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: افرادی که از واکسن بهارات یا سینوفارم استفاده کرده‌اند نیز استفاده از همان نوع واکسن تلقیح شده به عنوان دوز یادآور توصیه می‌شود.

    وی افزود: به رغم اینکه بهتر است همه اقشار جامعه دوز یادآور واکسن کرونا را دریافت کنند ولی با توجه به منابع کشور و مطالعات بهتر است واکسن یادآور برای گروه‌های پرخطر مثل کادر درمان، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و افرادی که در مشاغل پر برخوردار فعالیت می‌کنند، استفاده شود.

    ناجی در پاسخ به این سوال که واکسینه نشده‌ها، در چه بازه زمانی امکان دارد مجدداً به کووید مبتلا شوند، گفت: این افراد در هر بازه زمانی که با ویروس مواجه شوند، به کرونا مبتلا خواهند شد، حتی در مورد واکسینه شده‌ها بسته به اینکه با چه سویه‌ای برخورد داشته‌اند امکان آلودگی به ویروس وجود دارد و این درحالی است که بیشتر مرگ و میرهای کرونایی مربوط به واکسینه نشده‌ها در برابر این ویروس است.

    رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: هیچ تضمینی وجود ندارد که افرادی که یکبار به کرونا مبتلا شده‌اند، دوباره به این ویروس آلوده نشوند، این موضوع بر اساس شیوع بیماری متفاوت است ولی مهم‌ترین نکته اینجاست که همه جامعه چه افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند و چه افرادی که تا امروز به این ویرس مبتلا نشده‌اند باید در برابر کرونا واکسینه شوند.

    وی با اشاره به نحوه عملکرد و کارایی تمامی واکسن‌ها توضیح داد: واکسن‌ها در برابر بیماری کارایی صد در صدی ندارند ولی تمام واکسن‌ها به میزان قابل توجهی مؤثر هستند.

    واکسن‌های موجود اثربخشی خود را در برابر بیماری زایی شدید و پیشگیری از مرگ و میر دارند ولی این موضوع در فاکتورهای خطر مثل سن و بیماری‌های زمینه‌ای متغیر است.
    ناجی تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد افرادی که بر اثر کرونا جان خود را از دست می‌دهند، افرادی غیر واکسینه هستند.

    عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اثر بخشی واکسن‌ها در برابر کووید ۱۹ با دو دوز واکسن تأمین می‌شود خاطرنشان کرد: کسانی که فقط یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند همچنان در معرض خطر ابتلاء و یا عوارض شدید کرونا قرار دارند.

    رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه ضمن یادآوری عوارض حاصل از ایمنی طبیعی در برابر کرونا تاکید کرد: عوارض ایمنی طبیعی در کرونا بسیار بیشتر از واکسن است و این در شرایطی مطرح می‌شود که استفاده از واکسن کرونا از بیماری زایی شدید و در ادامه از مرگ و میر شدید در برابر این بیماری به میزان قابل توجهی جلوگیری می‌کند.

    وی برنامه ریزی برای واکسیناسیون علیه کرونا را ضروری دانست و گفت: بی تردید واکسیناسیون دانش آموزان علیه کرونا می‌تواند به میزان قابل توجهی از بار بیماری بکاهد ضمن اینکه واکسینه شدن زمینه را برای روند بازگشایی و آموزش حضوری فراهم خواهد کرد.

    ناجی در ادامه تصویربرداری از ریه به محض مشاهده علامت‌های ابتلاء به کرونا را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد: سی تی اسکن ریه باید در شرایط خاص، وضعیت بیمار و سطح اکسیژن خون و به درخواست پزشک متخصص انجام شود، اولین گام در درمان کرونا انجام تست پی سی آر است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما