جمعه 03 مهر 1405 - Fri 25 Sep 2026
  • پزشکیان: ما جنگ را انتخاب نکردیم

  • حسین عبدی استعفا داد

  • پالس نتانیاهو به شبکه آشوب‌گران ایران در سازمان ملل

  • ارتباط نوع خواب و کاهش خطر ابتلا به ۸۳ بیماری

  • اولیانوف: بازگشت بازرسان آژانس به ایران ممکن نیست

  • همدستی هوایی امارات با آمریکایی‌ها

  • نرخ حواله دلار و یورو امروز چقدر است؟

  • رزمایش جان‌فدایان ایران در شیراز / فیلم

  • شناسایی ۴۴ میلیون نفر برای افزایش رقم کالابرگ از مهر

  • قیمت نفت امروز پنجشنبه ۲ مهر ۱۴۰۵

  • آمریکا در برابر معادله جدید قدرت + عکس

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز پنجشنبه ۲ مهر ۱۴۰۵

  • امشب نوای کودکان بر بام کیوان است

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲ مهر ۱۴۰۵

  • پاروی طلایی فاطمه: تاریخ‌سازی مجلل در ناگویا / سهیل موسوی ششمین طلایی ایران + عکس

  • حملات شدید هوایی پاکستان به افغانستان

  • اسرائیل اردوغان را تهدید کرد

  • توقیف اتوبوس با ۲۰ مسافر به دلیل مستی راننده

  • کسب سومین مدال برای تیم روئینگ بانوان ایران

  • فرمانده کل ارتش: رئیس‌جمهور صدای صلابت ملت مبعوث و شجاع ایران بود

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 264648
    تاریخ انتشار: 10/مهر/1400 - 17:09
    علی_محمدی:

    تاثیرFATFبر عضویت ایران در سازمان شانگهای

    تاثیرFATFبر عضویت ایران در سازمان شانگهای

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»برخی از رسانه ها، از جمله روزنامه شرق در مطلب امروز خود با کم اهمیت جلوه دادن  عضویت ایران در سازمان شانگهای، تحلیل نمود که عضویت ایران در سازمان، منوط به پذیرش توصیه های fatf است. چند نکته کلیدی در خصوص این موضوع:

    1️⃣ بیان چنین مباحثی در زمینه بی ارزش خواندن عضویت در شانگهای،  سرپوش نهادن بر سیاست خارجه شکست خورده دولت روحانی است تا کم کاری این دولت را در نگاه به شرق توجیه کنند؛ دولتی که به امید غرب دست رد به سینه شرق زد، اما نه تنها از سیاست خود  تحفه ای نبرد، بلکه ملامت بسیار هم دید. بدیهی است که یکی از مهمترین عوامل تایید عضویت ایران در شانگهای تغییر ریل سیاست خارجی در دولت سیزدهم بوده است.

    2️⃣ تاکنون هیچ بندی در اساسنامه  شانگهای، مبنی بر الزام پذیرش توصیه های fatf برای عضویت در  سازمان، گنجانده نشده است. البته هند  صرفا پیشنهاد این موضوع را داده است ولی هنوز به تایید سازمان نرسیده است.

    3️⃣ با جستجویی ساده در سایت مرکزی کارگروه اقدام مالی/www.fatf-gafi.org/home
    متوجه خواهید شد که   سازمان شانگهای SCO عضو اصلی یا ناظر یا وابسته fatf نیست.

    4️⃣ جریانی اینگونه وانمود می کند که با عدم اجرای توصیه های fatf تجارت ایران با کشورهای دیگر، صفر خواهد شد. اما به این  سوال اساسی پاسخ نمی دهند که  چرا در سالهای اخیر حجم تجارت ایران با کشورهای مهم شانگهای مثل چین و روسیه،  روند تقریبا  مثبتی داشته است.

    5️⃣  در یادداشت قبلی( انتفاع اقتصادی ایران در شانگهای) توضیح دادم که چگونه حضور در   س.شانگهای تجارت ایران در سایه تحریم ها را تسهیل می کند  و fatf تاثیر مطلقی بر این موضوع  ندارد.

    6️⃣ در خصوص تحریمها، اگر چه در اجلاس 2010 سران در تاشکند اعضای سازمان مقرر کردند کشورهای خواهان عضویت در سازمان نباید مورد تحریم سازمان ملل باشند، اما کشورهای موثر عضو و ناظر  در سازمان  مرتب مورد تحریم های آمریکا بوده اند. بنابر این چنانچه سازمان این رویکرد را عملی کند در واقع  گامی را برای عدم گسترش و تاثیرگذاری خود برداشته است و این خلاف اهداف اولیه تشکیل سازمان است. ارتباط ایران و سازمان، برد برد  است و انتفاع شانگهای از ایران آنقدر زیاد است که سازوکارهایی برای دور زدن تحریمها و fatf مترتب خواهند نمود. چنانچه هم اکنون وجود دارد.

    7️⃣ البته fatf  بی تاثیر نیست و در نهایت باید راهکاری برای آن یافت. اما نکته مهم اینکه باید توجه داشت معادلات بین الملل وابستگی متقابل دارند. سازمان شانگهای یک فرصت بالقوه است که باید بالفعل شود و از فرصت های سیاسی سازمان برای دیپلماسی و خروج کامل از لیست سیاه fatf استفاده نمود. اما نباید همه چیز، از واکسن تا عضویت در سازمانها را به fatf گره زد.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما