دوشنبه 04 آبان 1405 - Mon 26 Oct 2026
  • موشک‌های یمن رؤیای اقتصادی بن‌سلمان را نابود کرد

  • دلیل سفر هیات قطری به ایران اعلام شد

  • آخرین وضعیت بازسازی ورزشگاه آزادی / عکس

  • ‏ درباره سفر مقامات ارشد نظامی-امنیتی به تهران

  • عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو با ۲ کشته

  • اصابت پرتابه ناشناس به یک نفتکش در تنگه هرمز

  • کشتکار مقتدرانه استارت زد /مهمدی هم به جمع هشت نفر پایانی رسید + فیلم

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵

  • نشست تهران گامی عملی برای همکاری بر سر سازوکارهای امنیتی است/ نیروهای مسلح در دفاع از حریم کشور تردید نمی‌کنند

  • پیام سرلشکر وحیدی برای بسیجیان استان خوزستان

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵

  • پزشکیان امشب به روسیه می‌رود

  • شکنجه غذایی به سبک بن‌گویر / فیلم

  • قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵

  • ارتباط حرف‌های ضدایرانی روبیو در آتن و حوادث فرانسه+ عکس

  • شکار پهپاد پیشرفته عربستان در آسمان تعز

  • تغییر مسیر پول در بورس بدون خروج از بازار

  • روایت رئیس قوه قضاییه از دیدار با رهبر معظم انقلاب + فیلم

  • اعلام جرم علیه برگزارکنندگان نمایشگاه آرت فیر تهران

  • نقشه پروازهای عتبات تغییر کرد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 261136
    تاریخ انتشار: 18/شهريور/1400 - 19:21

    طالبان علیه آمریکا بیانیه داد

    طالبان اظهارات آمریکا درباره حضور افراد موجود در "لیست سیاه" این کشور در دولت جدید طالبان به خصوص سراج الدین حقانی به عنوان وزیر کشور را محکوم کرد.

     طالبان علیه آمریکا بیانیه داد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» به نقل از ایسنا؛ طالبان در بیانیه‌ای  که از سوی ذبیح‌الله مجاهد، معاونت وزارت اطلاع‌رسانی دولت طالبان منتشر شد، گفت: موضع واشنگتن در قبال شبکه حقانی نقض علنی توافقنامه دوحه است و این به نفع آمریکا و افغانستان نیست.

    وزارت دفاع آمریکا قبلا در ارزیابی‌اش درباره دولت موقت طالبان از حضور اعضای شبکه حقانی که در لیست سیاه آمریکا بوده و مظنونان تحت تعقیب سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشور هستند، انتقاد کرده بود.

    دولت آمریکا نیز شب گذشته رسما گفت، دولت جدید افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسد.

    جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: آمریکا دولت اعلام شده از سوی طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد.

    طالبان در بیانیه امروز خود اعلام کرد، خانواده حقانی بخشی از امارت اسلامی هستند و اسم و تشکیلات جداگانه ندارند. با اشاره به درج نام افراد شبکه حقانی در لیست تروریسم آمریکا می‌توان نام این خانواده را از لیست سیاه در صورتی که درخواست همچنان ساری و جاری است، حذف کرد.

    طالبان در بیانیه خود اشاره کرد: اگر آمریکا یا کشورهای دیگر بخواهند نظرات تحریک‌آمیز بدهند یا تلاش کنند در امور داخلی افغانستان دخالت کنند امارت اسلامی به شدت این موضع‌گیری آنها را رد می‌کند.

    طالبان در پایان بیانیه شدید اللحن خود آورده است: واشنگتن باید هر چه سریع‌تر موضع اشتباه خود را به موضع دیپلماتیک تغییر دهد.

    این در حالی است که پلیس فدرال آمریکا جایزه دستگیری «سراج‌الدین حقانی» را به ۱۰ میلیون دلار افزایش داده است.

    پلیس فدرال آمریکا «اف‌ بی‌ آی»، جایزه مربوط به دستگیری سراج‌الدین حقانی، وزیر کشور دولت موقت طالبان را به ۱۰ میلیون دلار افزایش داد.

    اف بی آی که پیشتر پنج میلیون دلار جایزه در قبال هر گونه اطلاعاتی که مستقیماً منجر به دستگیری سرکرده شبکه حقانی شود تعیین کرده بود، روز گذشته این مبلغ را در وبگاه اینترنتی خود به ۱۰ میلیون دلار افزایش داد.

    در طول سال‌های گذشته شبکه حقانی قدرت ضربتی طالبان از زمان الحاقش به آن در سال ۱۹۹۵ علیه ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا و دولت افغانستان بود. موسس این شبکه جلال الدین حقانی از شبه نظامیان برجسته علیه حمله شوروی به افغانستان بود.

    اف‌ بی‌ آی در پایگاه اطلاعاتی خود عنوان کرده است که حقانی برای مواردی مانند حمله به هتلی در کابل در ژانویه ۲۰۰۸ که منجر به کشته‌ شدن شش تن از جمله یک آمریکایی شد، باید تحت بازجویی قرار گیرد. پلیس فدرال آمریکا موارد دیگری نیز علیه او، همچون حمله به نیروهای آمریکایی در افغانستان و مشارکت در ترور نافرجام حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان مطرح کرده است.

    این افزایش چشم‌گیر در مبلغ جایزه اف بی آی هنگامی اعلام شد که در همان روز «فاکس نیوز» در خبری که از «آسوشیتدپرس» نقل کرده بود، خبر داد که گمان می‌رود سراج الدین حقانی، حداقل یک آمریکایی را به گروگان گرفته است. مقامات کاخ سفید و اف‌بی‌آی هنوز به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند.

    به گفته اف‌ بی‌ آی، حقانی احتمالا در شهر «میران‌شاه» مرکز فرمانداری وزیرستان شمالی در پاکستان سکونت دارد. هیچ گزارشی مبنی بر رویت او در افغانستان پس از سقوط کابل نیز منتشر نشده است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما