سه شنبه 12 خرداد 1405 - Tue 02 Jun 2026
  • جشن قهرمانی آرسنال با حضور جمعیتی عظیم / عکس

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است + عکس

  • کریس مورفی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند

  • بیانیه نمایندگان مجلس

  • ساعت دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران و مالی

  • تداوم جنایات در لبنان برای ایران قابل تحمل نیست

  • اسکورت ایر فورس وان توسط بمب‌افکن‌های هسته‌ای / فیلم

  • جزئیات آخرین پیشنهاد ارسالی آمریکا به ایران

  • دست یابی هکرهای ایرانی به حساب اینستاگرام جان اف. بنتیوگنا

  • هدف ما اتصال مستقیم «خانه به بازار» است

  • جشن تولد اسطوره فوتبال ایران در لس آنجلس /فیلم

  • عبور ۱۵ فروند کشتی با مجوز س‍‍پاه از تنگه هرمز

  • مناظر شگفت‌انگیز از پارک ملی یلواستون / عکس

  • ۴۰۰ سهمیه حج ایران چطور سوخت؟

  • انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت در اصفهان+ فیلم

  • طوفان و دیواری از گرد و خاک هاربین چین / فیلم

  • اطلاعی درباره توقیف نفتکش توسط فرانسه نداریم

  • حادثه تیراندازی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • تروریست‌های موساد به جان هم افتادند

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 249910
    تاریخ انتشار: 08/تير/1400 - 11:28

    بازگشت به برجام، دستاوردی برای اقتصاد ایران ندارد

    موسسه مالیه بین المللی در گزارشی نوشت: نتیجه احتمالی مذاکرات برجام احتمالا بازگشت به توافق 2015 است که بسیاری از تحریم ها را حفظ خواهد کرد و بهبود اقتصادی چندانی نصیب ایران نخواهد کرد.

     بازگشت به برجام، دستاوردی برای اقتصاد ایران ندارد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»در صورت احیای توافق هسته ای 2015 بدون گسترش دامنه این توافق، احتمالا بهبود اقتصادی چندانی نصیب ایران نخواهد شد.

    موسسه مالیه بین المللی در گزارشی اعلام کرد انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران، مذاکرات هسته ایی را از بین نخواهد برد اما آمریکا احتمالا با مشکلاتی در گسترش دامنه این توافق مواجه خواهد شد.
    در این گزارش آمده است، «نتیجه احتمالی مذاکرات برجام احتمالا بازگشت به توافق 2015 است که بسیاری از تحریم ها را حفظ خواهد کرد. چنین توافق محدودی، شرکت های غربی را از سرمایه گذاری چشمگیر باز خواهد داشت و یک رشد اقتصادی قابل توجه را بعید خواهد کرد.


    ایران و آمریکا از ماه آوریل در حال انجام مذاکرات غیرمستقیم برای احیای توافق هسته ای 2015 هستند که دونالد ترامپ در سال 2018 از آن خارج شد.

    جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تلاش است تا این توافق را احیا کند و در نهایت با بسط دادن این توافق به موضوعات دیگر، محدودیت های بیشتری بر برنامه های هسته ای و موشک های بالستیک ایران اعمال و همچنین بر فعالیت های منطقه ای این کشور فشار و محدودیت وارد کند.

    ایران مذاکره در مورد یک توافق گسترده تر را قبول نکرده است.

    تحت تاثیر تحریم های آمریکا و همه گیری کووید 19 در غرب آسیا، اقتصاد ایران همچنان با مشکلات نرخ بالای بیکاری و تورم روبرو است.

    موسسه مالیه بین المللی پیش بینی کرد در صورت یک توافق هسته ای جامع جدید که فراتر از بازگشت به شرایط توافق 2015 باشد، ایران در سال جاری، رشد تولید ناخالص داخلی 4.3 درصدی شاهد خواهد بود و در سال های 2022 و 2023 به ترتیب رشد 5.9 و 5.8 درصدی را ثبت خواهد کرد.

    بر اساس برآورد این موسسه، اگر شرایط تنها به توافق 2015 بازگردد، رشد تولید ناخالص واقعی ایران در سال جاری 3.5 در سال 2022 و 2023 به ترتیب 4.1 و 3.8 درصد خواهد بود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما