پنجشنبه 07 آبان 1405 - Thu 29 Oct 2026
  • افزایش رفت‌وآمدهای دیپلماتیک همزمان با تقویت آرایش نظامی + عکس و فیلم

  • یحیی سریع: فرودگاه عدن را تخلیه کنید

  • بازگشت بورس به مدار صعود

  • جشن طلسم‌شکنی تاریخی لولا / عکس

  • ساحل سرخ استان شاندونگ چین در فصل پاییز/ عکس

  • زندان با الگوبرداری از زندان جنجالی السالوادور / فیلم

  • توییت حساب کاربری رهبر انقلاب خطاب به فرزندان ایران

  • دستگیری متهم ۶ هزار میلیارد تومانی در رشت

  • بن‌بست سیاسی، سناریوهای نخست‌وزیری و سایه جنگ با ایران+ عکس

  • جایی که بعثی‌ها از برنج سنگر ساختند! + عکس

  • ترمز واردات خودرو رسماً کشیده شد

  • فشارخون بالا دارید؛ این ۷ میوه را بخورید

  • با موشک‌های اقتدارآفرین مواضع آمریکا و اسرائیل نابود شد

  • : قطر به لوازم میانجی‌گری پایبند باشد

  • قیمت موبایل‌ امروز چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵

  • رونمایی ازستاره های جوان پرسپولیس!

  • غذای گرم؛ مستقیم در یخچال یا خنک شدن در فضای باز؟

  • رژه دیدنی هزاران گوسفند در جاده‌های برفی / فیلم

  • خطر مرگ ناشی از مصرف کنسروهای آلوده

  • قتل شهردار جونقان با شلیک گلوله

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 247541
    تاریخ انتشار: 27/خرداد/1400 - 23:09

    آیا می توان واکسن های کرونا را با هم تلفیق کرد ؟

    تهران- ایرنا - به گفته دانشمندان و پژوهشگران تلفیق و استفاده دو دوز از واکسن های متفاوت در واکسیناسیون کرونا احتمالا موثر و ایمن است با این وجود تحقیقات در این راستا تا اثبات قطعیت این موضوع ادامه خواهد یافت.

    آیا می توان واکسن های کرونا را با هم تلفیق کرد ؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» به نقل از ایرنا از روزنامه « عرب نیوز » دکتر « کیت اوبراین » مدیر بخش واکسیناسیون سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، تمامی واکسن های تایید شده تحت نظر این سازمان گرچه از روش های متفاوتی برای مقابله با این ویروس آنتی بادی را در بدن تولید می کنند، اما همگی به شکلی یکسان برای ایمن سازی بدن طراحی شده اند. 

    وی افزود : « براساس قاعده کلی کارکرد واکسن ها فکر می کنیم تلفیق و ادغام واکسن ها با یکدیگر امکان پذیر خواهد بود. » 

    دانشمندان و پژوهشگران دانشگاه آکسفورد انگلستان در حال تحقیق و بررسی بر روی ترکیب واکسن های آسترازنکا و مدرنا، نوا واکس و فایزر-بیونتک می باشند. آزمایش های مشابه در مقیاسی کوچکتر  نیز در اسپانیا و آلمان در حال انجام است. 

    اوبراین در ادامه گفت : « ما باید مدارکی مبنی بر ترکیب درست این واکسن ها بدست آوریم. تاکنون داده های کمی نشان می دهد یک دوز از واکسن آسترازنکا با فایزر، ترکیبی امن و موثر است. حتی تلفیق این واکسن ها عوارض جانبی احتمالی از جمله درد و لرز را کاهش می دهد.

    به گفته « لارنس یونگ » ویروس شناس دانشگاه وارویک انگلستان ممکن است ترکیب انواع متفاوت واکسن ها ایمنی بیشتری در بدن  ایجاد کند. 

    در برخی نقاط، مقامات بهداشتی در شرایط انتخابی ، استفاده از دو دوز متفاوت واکسن را پیشنهاد می کنند. 

    پس از اینکه واکسن آسترازنکا موجب عارضه جانبی بسیار نادر لخته شدن خون شد، بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان ، فرانسه و اسپانیا به مردمی که  در دوز اول واکسن آسترازنکا تزریق کرده بودند پیشنهاد دادند تا برای دوز دوم  از واکسن فایزر یا مدرنا استفاده کنند.

    در بریتانیا و کانادا مقامات بهداشتی می گویند اگر امکان دارد مردم باید  دو دوز  واکسن یکسان دریافت کنند ولی اگر فردی سابقه لخته شدگی خون و یا شرایط دیگری دارند که خطر لختگی خون را در او افزایش می دهد می تواند برای دوز دوم  واکسن دیگری تزریق کند. 

    کووید 19 از خانواده کرونا ویروس هایی است مهاجم و مرگبار که اولین بار در دسامبر 2019 در کشور چین شناسایی و به سرعت به یک همه گیری جهانی تبدیل شد. اکنون چند ماهی است که بشر با کشف انواع واکسن هایی، به این ویروس منحوس حمله ور شده است.

    این همه گیری کشنده، در این مدت تغییرات زیادی را در سبک زندگی انسان ها ایجاد کرده و خسارات بزرگی به بخش هایی از جامعه بشری وارد کرده است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما