شنبه 04 مهر 1405 - Sat 26 Sep 2026
  • استوری خبرساز امیرحسین قیاسی درباره قایدی

  • پشت پرده استقبال کم‌سابقه ترامپ از شی

  • اتفاق تلح برای دختر ایرانی در ژاپن

  • قیمت خودروهای مونتاژی؛ جهش سه میلیاردی از ابتدای سال!

  • قیمت گازوئیل اروپا تاریخ‌ساز شد

  • بیسیم‌‌چی که بعد از اسارت مظلومانه شهید شد

  • کاناوارو قلعه‌نویی را ۶ تایی کرد

  • عامل آتش‌زدن مسجد تهرانپارس در یزد دستگیر شد

  • مدال نقره ایران با یک پرش تماشایی+ فیلم

  • رزمایش ۴۰ هزار نفری موتورسواران جانفدا در پایتخت /فیلم

  • افزایش عرضه و ثبات نسبی بازار گوشت در پاییز

  • در جلسه لاوروف و عراقچی چه گذشت؟

  • شهادت پاداش صبر، رفتار و مظلومیت شهید لاریجانی بود

  • هشدار اطلاعاتی از رویارویی مستقیم ناتو و روسیه!+عکس

  • وحشی‌بازی ضدانقلاب در مقر سازمان ملل

  • پزشکیان: ما جنگ را انتخاب نکردیم

  • حسین عبدی استعفا داد

  • پالس نتانیاهو به شبکه آشوب‌گران ایران در سازمان ملل

  • ارتباط نوع خواب و کاهش خطر ابتلا به ۸۳ بیماری

  • اولیانوف: بازگشت بازرسان آژانس به ایران ممکن نیست

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 238917
    تاریخ انتشار: 17/ارديبهشت/1400 - 09:57

    استفاده از زنبور به عنوان تست کرونا!

    محققان یک استارتاپ هلندی به نام "InsectSense" و محققان دانشگاه و پژوهشگاه واخِنینگِن(Wageningen) از روشی غیرمعمول برای تشخیص افراد مبتلا به کووید-۱۹ استفاده کردند.

    استفاده از زنبور به عنوان تست کرونا!

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» این گروه از محققان زنبورها را آموزش دادند تا هنگامی که احساس می‌کنند فردی مبتلا به کووید-۱۹ است زبانشان را بیرون بیاورند. کووید-۱۹ نیز مانند سایر بیماری‌ها باعث ایجاد تغییرات متابولیکی در بدن فرد بیمار می‌شود و بوی بدن فرد را تغییر می‌دهد.

    محققان این تحقیق که "BeeSense" نام دارد می‌گویند که می‌توانند در عرض چند دقیقه زنبورها را برای تشخیص بوی افراد مبتلا به ویروس سارس-کوو-۲ آموزش دهند. زنبورها می‌تونند مواد شیمیایی را با دقت بالا تشخیص دهند به طور مثال آن‌ها می‌توانند یک گل را از فاصله‌ی چندین کیلومتری بیابند.

    زنبورها نیز می‌توانند مانند سگ‌ها بوها را تشخیص دهند اما تفاوت آن‌ها با سگ این است که در عرض تنها چند دقیقه آموزش می‌بینند.

    با استفاده از آب قند به عنوان پاداش زنبورها برای تشخیص سارس-کوو-۲ آموزش داده شدند. هر بار که آن‌ها در معرض بوی نمونه‌های این بیماری قرار می‌گرفتند به آن‌ها آب‌قند داده می‌شد و زنبورها برای دریافت پاداش زبانشان را بیرون می‌آوردند.

    با چندین بار تکرار این عمل، زنبورها ارتباطی میان بوی بیماری و پاداش برقرار کردند و به طور غریزی هر بار که بوی کووید-۱۹ را احساس می‌کردند زبانشان را بیرون می‌آوردند. محققان می‌گویند زنبورهای آموزش دیده در عرض چندثانیه بیماری را تشخیص می‌دهند.

    این تحقیقات بر روی بیش از ۱۵۰ زنبور انجام گرفت و نمونه‌های گونه‌ای راسو به نام مینک و همچنین انسان‌ها در این آزمایش استفاده شد. نتایج به دست آمده شامل تعداد خیلی کمی مثبت و منفی کاذب بود.

    محققان اکنون در حال کار بر روی دستگاهی هستند که به طور خودکار زنبورها را آموزش می‌دهد و نمونه‌ی اولیه آن را نیز تولید کرده‌اند.

    محققان می گویند این روش برای کشورهای کم درآمد مناسب خواهد بود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما