سه شنبه 12 خرداد 1405 - Tue 02 Jun 2026
  • پیوند ایران و لبنان ناگسستنی است/ در صورت ادامه جنایت ها در لبنان گفت‌وگوها را متوقف می‌کنیم

  • تیراندازی جمعی در آیووا آمریکا با ۶ کشته +فیلم

  • آتش‌سوزی مهیب در پایتخت اندونزی / فیلم

  • قدردانی گروه‌های مقاومت فلسطین از ایران

  • جشن قهرمانی آرسنال با حضور جمعیتی عظیم / عکس

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است + عکس

  • کریس مورفی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند

  • بیانیه نمایندگان مجلس

  • ساعت دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران و مالی

  • تداوم جنایات در لبنان برای ایران قابل تحمل نیست

  • اسکورت ایر فورس وان توسط بمب‌افکن‌های هسته‌ای / فیلم

  • جزئیات آخرین پیشنهاد ارسالی آمریکا به ایران

  • دست یابی هکرهای ایرانی به حساب اینستاگرام جان اف. بنتیوگنا

  • هدف ما اتصال مستقیم «خانه به بازار» است

  • جشن تولد اسطوره فوتبال ایران در لس آنجلس /فیلم

  • عبور ۱۵ فروند کشتی با مجوز س‍‍پاه از تنگه هرمز

  • مناظر شگفت‌انگیز از پارک ملی یلواستون / عکس

  • ۴۰۰ سهمیه حج ایران چطور سوخت؟

  • انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت در اصفهان+ فیلم

  • طوفان و دیواری از گرد و خاک هاربین چین / فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 225196
    تاریخ انتشار: 06/اسفند/1399 - 21:52

    بازگشت به پروتکل الحاقی نیازمند مصوبه مجلس است

    عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی معتقد است حتی اگر آمریکا به برجام بازگردد و تعهدات را اجرا کند، موضوع پروتکل الحاقی به حالت سابق برنخواهد گشت و نیازمند تصویب در مجلس خواهد بود.

     بازگشت به پروتکل الحاقی نیازمند مصوبه مجلس است

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» به نقل از خانه ملت؛ علی علی زاده با اشاره به ضرورت خروج ایران از پروتکل الحاقی در تاریخ مصوب، طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، گفت: نکته مهم این است که پروتکل الحاقی بخشی از یک نقش راه بزرگ تر است و نمی توانیم به تنهایی به آن بپردازیم.

    نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه از سال ۱۳۹۴ سیاست و اقتصاد ایران در بند قرارداد برجام است و خوب یا بد، دو طرف تعهداتی را پذیرفته اند، اظهار داشت: واقعیت روشن آن است که اصل برجام نه تنها اجرا نشده بلکه به عاملی برای تضعیف صنعت هسته ای و اقتصاد ایران تبدیل شده لذا وقتی قرار است برجام هیچ سودی برای ایران نداشته باشد، چرا باید به آن پایبند بمانیم؟

    وی افزود: قانون اقدام راهبردی مجلس با عنایت به همین مسأله تصویب شد و خوشبختانه دولت و ملت هم بر آن اجماع کردند و امروز به سخن واحد ما در جهان و در مقابل طرف های برجام تبدیل شده است.

    علیزاده در ادامه با بیان اینکه در ماده ۶ قانون مزبور مقرر شد اگر تا ۵ اسفند کشورهای متعهد، به تعهدات خود برنگردند ایران پروتکل الحاقی را متوقف کند، یادآور شد: کارشناسان به خوبی می دانند، مردم عزیز هم بدانند ایران در مواد ۶۴، ۵۲، ۱، ۱۳ و جاهای دیگر از متن برجام به صراحت گفته است که پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه و موقت می پذیرد و البته فلسلفه آن شفاف سازی مضاعف است و ایران را به یک کشور خاص با شدیدترین نظارت ها تبدیل کرده است.

        این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه ایران از ۵ اسفند نظارت های فراپادمان را نمی پذیرد و دولت نیز باید آن را به طور کامل عملیاتی کند، اذعان داشت: حتی اگر آمریکا به برجام بازگردد و تعهدات را اجرا کند، موضوع پروتکل الحاقی به حالت سابق برنخواهد گشت و اصل بازگشت پذیری تعهدات ایران شامل پروتکل الحاقی نخواهد شد و هر تصمیم جدیدی در این زمینه نیازمند تصویب در مجلس است، کما اینکه در ماده ۸ و ۲۲ برجام هم به صراحت به آن اشاره شده است.

        وی اضافه کرد: همچنین ظرف ۴، ۵ سال گذشته و علیرغم سیاست فشار حداکثری آمریکا، اقتصاد و روحیه سیاسی دولت و ملت ایران مقاومت خوبی را از خود نشان داده و نشانه های رشد اقتصادی، عدم وابستگی اقتصاد به نفت و بی اعتبار شدن گفتمان غرب گرا در ایران باعث شده تا دولت و جامعه ایران دیگر چندان منتظر نتایج شرط و شروط آمریکا و اروپا نباشد چرا که اگر توافق بر انجام تعهدات هم بشود معلوم نیست چند روز دوام بیاورد و تحت تأثیر محور عبری-عربی چه جهتی پیدا کند.

    عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بدین ترتیب ایران امروز همان ایران سال ۹۴ نبوده و آمریکای امروز نیز توان و نفوذ اعمال فشار حداکثری قبل را ندارد و هرچه فشار و ظلم در توان داشته، تا کنون اعمال کرده است از این رو ایران از ۵ اسفند یک عضو عادی آژانس با دسترسی های پادمانی خواهد بود و حتما این اقدام به نفع ملت است.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما