چهارشنبه 08 مهر 1405 - Wed 30 Sep 2026
  • اضافه شدن سه ستاره جوان به استقلال + عکس

  • تصویر ضبط شده مسافر پرواز فلای دبی به اسرائیل / فیلم

  • «زنده‌شور»؛ از راهروهای دادگاه تا مویه‌های اغراق آمیز روی پرده + عکس

  • پرواز دبی - تل آویو؛ روایت‌های متناقض از یک ماجرای هواپیمایی / تصاویری از داخل هواپیمای فلای دبی + فیلم

  • توقف پروازها در پایتخت عربستان

  • صید مهم تهران در تنگه هرمز / فیلم

  • تنبیه ۳ نفتکش متخلف در تنگه هرمز

  • پست فرزند رئیس‌جمهور به مناسبت تولد پزشکیان

  • محاصره لنینگراد ؛ پنجره‌ای به گذشته/ عکس

  • افشای عملیات جدید موساد برای اجماع‌سازی علیه ایران+ عکس و فیلم

  • سردار شهیدی که با عصا راهی جبهه شد+ عکس

  • کاربران آمریکایی: اسکات بسنت باید اخراج شود

  • درگیری‌ها در تنگه هرمز جریان دارد/ آمریکایی‌ها به این درگیری‌ها پاسخ نمی‌دهند

  • بازی سنتی اسب‌سواران قرقیزستان / عکس

  • واردات خودروهای لوکس متوقف شد

  • ای باد صبا کرب و بلا / سلیم موذن زاده

  • تحمیل یک شکست سنگین دیگر به آمریکا توسط ایران

  • شانه زدن مو و تعویض لباس مردگان +16 / فیلم

  • قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد

  • الگوی لبنانی واشنگتن برای دولت الزیدی دردسرساز خواهد شد؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 224177
    تاریخ انتشار: 03/اسفند/1399 - 14:23

    اصلی‌ترین عوامل مسمومیت با مواد مخدر در ایران

    سرپرست دفتر نظارت و پایش سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه اصلی ترین عامل مسمومیت با مواد مخدر داروهای متادون و ترامادول بوده است،گفت: تریاک، شیشه، حشیش و هروئین در رده‌های بعدی قرار دارند.

    اصلی‌ترین عوامل مسمومیت با مواد مخدر در ایران

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل از فارس،نوشین محمد حسینی، سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های سازمان غذا و دارو بروز عوارض ناشی از مسمومیت با متادون و به دنبال آن فوت ناشی از سوء مصرف این داروست، گفت: اگرچه آموزش‌های لازم در خصوص پیشگیری از مسمومیت‌ها خصوصا متادون از طریق معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور  طی سال های متمادی ارائه شده است، ولی به رغم آموزش‌های ارائه شده توسط سازمان غذا و دارو و دانشگاه ها، کماکان این دارو قربانی می‌گیرد.

    وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تا نیمه نخست ۱۳۹۹ بیش از ۴۳ هزار و ۴۰۰ مورد مسمومیت ناشی از مصرف متادون در کشور ثبت شده است، عنوان کرد: از جمله مشکلات مبتلابه در حوزه متادون می توان به قاچاق این دارو و عرضه غیرمجاز آن در بازار سیاه، عرضه دارو بدون رهگیری مصرف کننده واقعی دارو، عدم نظارت مناسب به توزیع متادون در مراکز توزیع فعلی متادون و عدم انجام بازرسی منظم، سهل انگاری مصرف کنندگان داروی متادون و عدم رعایت نکات ایمنی در نگهداری صحیح دارو، مسمومیت اتفاقی خانواده ها، کودکان و بستگان فردی که تحت درمان اعتیاد با متادون قرار دارد و مصرف اتفاقی متادون، عدم اطلاع مصرف کنندگان از عوارض ناخواسته متادون و عدم رعایت ضوابط مربوط به تحویل شربت متادون در ظروف مقاوم در برابر کودکان اشاره کرد.

     اصلی ترین عامل مسمومیت با مواد مخدر و محرک

     سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، تصریح کرد: در بررسی‌های صورت گرفته براساس آمار ارسالی از بیمارستان‌های ۵۷ دانشگاه کشور، در سال ۱۳۹۸ و نیمه نخست ۱۳۹۹، اصلی ترین عامل مسمومیت با مواد مخدر و محرک با اختلاف زیاد از دیگر عوامل مخدر و محرک، داروهای متادون و ترامادول بوده است؛ همچنین تریاک، شیشه، حشیش و هروئین در رده های بعدی قرار دارند.

    وی با اشاره به اینکه سال ۹۸ بیش از ۱۲ هزار نفر براثر مسمومیت ناشی از مصرف متادون به بیمارستان ‌ها مراجعه کرده‌اند، بر ضرورت نظارت بیشتر بر نحوه توزیع این دارو تاکید کرد.

    محمد حسینی خاطرنشان کرد: تعداد کل موارد مسمومیت عوامل مخدر و محرک مراجعه شده به بیمارستانهای ۵۷ دانشگاه در کل کشور  در سال های ۱۳۹۸ و نیمه نخست ۱۳۹۹ به ترتیب برای متادون ۱۲۳۶۱ و ۵۵۲۷ ، ترامادول ۷۲۷۴ و ۲۹۷۴ ، تریاک ۶۴۴۶  و ۲۸۹۶ و شیشه ۲۲۸۳ و ۱۰۹۹ مورد ثبت شده است.
     
    توزیع متادون باید از طریق داروخانه‌ها صورت گیرد
     

    وی خاطرنشان کرد: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، توزیع متادون باید مانند سایر داروها از طریق داروخانه ها صورت گیرد. بنابراین برای پیشگیری از بروز بسیاری از مسمومیت ها و سوء مصرف متادون، این دارو باید تحت کنترل بیشتری به بیماران ارائه شود.
     
    سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه با تلاش سازمان غذا و دارو فرایند رهگیری و ردیابی اقلام داروئی مورد استفاده در مراکز ترک، در قالب سیستم TTAC در حال اجراست، عنوان کرد: در صورت همکاری بخش‌های مرتبط درمان اعتیاد، قادرخواهیم بود هرگونه قاچاق و تخلف احتمالی را کاملا رصد و شناسایی کنیم.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما