جمعه 19 تير 1405 - Fri 10 Jul 2026
  • واکنش انفعالی گروسی به تجاوز اخیر آمریکا

  • ایران اعتبار نظامی آمریکا را به چالش کشیده است

  • بازگشایی صحن آزادی، امکان زیارت محل خاکسپاری رهبر شهید فراهم شد

  • حمله به زیرساخت‌ها مقابله‌ به‌ مثل خواهد شد

  • تهران حملات تروریستی در جنوب غرب پاکستان را محکوم کرد

  • دیدار وزرای امور خارجه ایران و اندونزی در مشهد

  • مترو و اتوبوس تهران از شنبه باز هم رایگان است؟

  • هیچ شرایطی اجازه در امور تنگه هرمز به آمریکا داده نخواهد شد

  • عملیات موفق خنثی‌سازی بمب ۲۰۰۰ پوندی در کرج

  • پروازهای فرودگاه مشهد از سر گرفته شد

  • قدردانی محسن رضایی از حضور مردم عراق در تشییع رهبر شهید

  • قاب‌هایی از تشییع تاریخی رهبر شهید انقلاب در مشهد

  • هشدار برای والیبالیست‌های ایران با سقوط در رنکینگ جهانی

  • آمریکا و اسرائیل باعث اتحاد میان اهل سنت و شیعیان شدند!

  • ترامپ جنگ را از سر نمی‌گیرد

  • حمله آمریکا به اسکله پنج‌پله بندرعباس

  • نمودار درختی مرحله حذفی جام جهانی پس از صعود فرانسه

  • پرسپولیس با این مدیریت ضربه می‌خورد

  • ولایت فقیه یعنی بعد از ۴۷سال حکمرانی

  • حمله انتحاری به منزل یک رهبر سیاسی در پاکستان

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 223037
    تاریخ انتشار: 29/بهمن/1399 - 09:36

    سهامداران زیان دیده بورس چه کنند؟

    شاخص کل بازار سرمایه دوباره امروز منفی شد و نگرانی سهامداران را بیشتر کرد. این در حالی است که کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که نباید عجولانه و با زیان از بازار خارج شد.

    سهامداران زیان دیده بورس چه کنند؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل ازتجارت نیوز؛ ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه نزولی شدن دوباره روند شاخص کل بورس گفت: اتفاق بد بازار از آنجایی شروع شد که هرکس با چند ساعت آموزش بورس به بازار سرمایه آمد. آن هم کسانی که در آموزشگاه‌هایی تعلیم دیده بودند که هدفشان ارتقا آگاهی مالی و اقتصادی افراد نیست و بیشتر به درآمدزایی فکر می‌کنند. حالا این درآمدزایی خواه از راه رمز ارز باشد یا فارکس یا هر چیز دیگر.


    این کارشناس در ادامه گفت: بسیاری از افرادی که در سال ۱۳۹۸ و ابتدای ۱۳۹۹ وارد بازار شدند، سرمایه‌ اندکشان چند برابر شد. بطور مثال شخصی که ۱۰ میلیون آورده بود و در طول ۶ ماه سرمایه اش سه برابر شده بود و همین افراد به فکر افتادند که چند ده میلیون دیگر وارد بازار کنند. بنابراین شروع کردند به فروش دارایی اصلی خود و وارد کردن آن در بورس. به عنوان مثال زمین فروختند، خانه فروختند و … و در این میان هم کسی گوشش بدهکار نبود که می‌گفتند سرمایه مازاد را در بورس سرمایه‌گذاری کنید و ناگهان آن اتفاقی افتاد که نباید می افتاد.

    او ادامه داد: بورس شروع به ریزش کرد و تصور اصلاح را برای سهامداران ایجاد کرد و حالا بعد از ۵۰ درصد ریزش شاخص بسیاری از این افراد در حال فروش سهام هستند. در این شرایط به هیچ وجه توصیه‌ای به خرید ندارم اما برای تشخیص زمان مناسب فروش نباید عجله کرد.

     

    این کارشناس تاکید کرد: در حال حاضر نسلی به بازار آمده است که همه چیز را مثل فست فود سریع و بی‌دردسر می‌خواهد و افراد حوصله سهام خریدن و صبر کردن و سهامداری ندارند و از آنجا که نقدشوندگی در بازار سرمایه بسیار سریع است و با یک کلیک می‌توان خرید و فروش کرد، سرمایه مردم به سرعت از آن خارج شده و بازار روند منفی را در پیش می‌گیرد.

    رئیسی در ادامه گفت: اتفاق دیگری که افتاده، این است که آنهایی که عمده سهامشان را در شاخص دو میلیونی فروختند حالا با معاملات روزانه و بقول خودشان نوسان‌گیری و یا کوچ به بازار رمز ارزها در حال ذوب کردن باقی‌مانده پول‌شان هستند.

    این کارشناس همچنین گفت: بازار با حرف و به خط نمودار من و شما حرکت نمی‌کند این ماییم که باید خودمان را با بازار وفق دهیم. هیچ کارشناسی نمی‌تواند مسیری برای بازار تعیین کند همانطور که کارشناس هواشناسی نمی‌تواند مسیر برف و باران را تعیین کند و صرفا بر اساس شواهد پیش‌بینی می‌کنیم تا در مسیر سیلاب قرار نگیریم. پس نه از پیش‌بینی نزولی کارشناسان برنجیم و نه از پیش‌بینی روند صعودی.


    او در پایان تاکید کرد: اتفاق مثبت سال ۹۹ شناساندن بورس به جمعیت عظیمی است که هیچ‌گاه فراموش نخواهند کرد و به شما قول می‌دهم در دوره رونق بعدی همه این افراد برمی‌گردند. دوره‌های رونق و رکود تکرار پذیرند و صعود و نزول در هیچ بازاری همیشگی نیست.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما