پنجشنبه 18 تير 1405 - Thu 09 Jul 2026
  • آقایان عراقچی ، قالیباف و پزشکیان یک کلام با شما و تمام

  • تنها زبانی که ترامپ آن را می‌فهمد

  • برای پرتاب از پایگاه چابهار آماده‌ایم

  • تصاویری از حملات ناجوانمردانهٔ آمریکا به حسینیهٔ امام خمینی(ره)

  • جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در کربلا

  • تصاویر پهپاد سرنگون‌شده آمریکا در بوشهر

  • تازه‌ترین تحولات و صحنه‌های دیدنی در نقاط مختلف جهان / عکس

  • واکنش یاسمین انصاری به گزارش سی.ان.ان درباره میناب

  • شعار "هیهات منا الذله" در آستان مقدس علوی / فیلم

  • ‌برق کویت از مدار خارج شد

  • نسل بعدی کجاست آقای قلعه‌نویی؟

  • فرمانده اسکادران نیروی دریایی آمریکا کشته شد

  • سواحل ایران جهنم بی بازگشت برای نیروهای خارجی است

  • هدف از «متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» چه بود؟

  • طواف پیکر شهدای خانواده رهبر شهید در جوار ضریح امام علی (ع) / عکس

  • ستاره استقلالی در آستانه پیوستن به پرسپولیس

  • عراقی‌ها برای رهبر شهید ایران سنگ تمام گذاشتند / فیلم

  • شهید خامنه‌ای آبروی تاریخ ماست

  • واکنش چین به حملات آمریکا و پاسخ ایران

  • آماده سازی حرم رضوی برای مراسم وداع با رهبر شهید

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 222741
    تاریخ انتشار: 27/بهمن/1399 - 16:01

    کتاب «دکتر علی شریعتی» خواندنی شد

    کتاب مشتمل بر شش فصل است. فصل اول زندگی پر فراز و نشیب دکتر شریعتی را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد. در این فصل به غیر از بیوگرافی، حیات علمی و سیاسی شریعتی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

    کتاب «دکتر علی شریعتی» خواندنی شد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»کتاب «دکتر علی شریعتی» از آثار حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان تجدید چاپ شد. این اثر که از سوی موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است، حاوی ناگفته‌هایی درباره شخصیت، مشی و دیدگاه‌های دکتر علی شریعتی است.

    کتاب «دکتر علی شریعتی» خواندنی شد

    حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان رئیس فقید مرکز اسناد انقلاب اسلامی در مقدمه این کتاب می‌نویسد: «بی‌شک شخصیت دکتر علی شریعتی از پیچیده‌ترین موضوعات تاریخ انقلاب اسلامی است که قضاوت در مورد آن بسیار مشکل است و این مشکل ریشه در پیچیدگی شخصیت شریعتی دارد. شریعتی روح عصیان‌گر نسلی بود که از بودها خسته و به دنبال بایدها می‌گشت؛ نسلی که از ماتریالیسم بریده شده بود و به دنبال متافیزیکی می‌گشت که روحش را آرام کند؛ نسلی که مارکسیسم را در حزب توده و گروه‌های چپ‌گرا تجربه کرده بود و از همه ناامید به دنبال اسلامی می‌گشت که انقلابی بودن خود را هم حفظ کند؛ نسلی که از لیبرالیسم و غرب سخت سرخوده شده بود و از سنت سخت وحشت داشت و به دنبال اسلامی نو می‌گشت تا هم پاسخی به ندای درونش باشد و هم به نیاز برونش.‌«

    کتاب مشتمل بر شش فصل است. فصل اول زندگی پر فراز و نشیب دکتر شریعتی را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد. در این فصل به غیر از بیوگرافی، حیات علمی و سیاسی شریعتی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. فصل دوم با عنوان «ایمان شریعتی»، وجهه مذهبی شخصیت او را مورد واکاوی قرار داده و شریعت و عرفان مرحوم شریعتی را بررسی می‌کند. فصل سوم، مبارزات شریعتی را می‌کاود و فصل چهارم در پی آن است تا نحوه برخورد و مراودات دکتر شریعتی با روحانیت را بررسی کند.

    فصل پنجم به بررسی رابطه شریعتی و امام خمینی می‌پردازد و در فصل ششم و پایانی، نقش دکتر علی شریعتی در انقلاب بررسی می‌شود. در فرازی از فصل واپسین، مرحوم حسینیان می‌نویسد: «شریعتی درد جامعه خویش را غرب‌زدگی و احساس از خودبیگانگی می‌دانست و تلاش می‌کرد تا جامعه را به بازگشت به خویش دعوت کند. او بلافاصله این سوال را مطرح می‌کرد که کدام خویشتن؟ خویشتن انسانی و موهوم اومانیسم؟ خویشتن نژادی راسیسم، فاشیسم و جاهلیت نژادی؟ یا خویشتن فرهنگی قدیمی دوره هخامنشی و قبل از اسلام؟ او پاسخ می‌داد که باید به خویشتن اسلامی خویش برگردیم؛ زیرا این خویشتن هنوز زنده است و حیات و حرکت دارد و کلا سیستم مرده باستان شناسی نیست. همه تلاش شریعتی دعوت از روشن فکران و نسل تحصیل کرده به بازگشت به خویشتن اسلامی خویش است...»

    چاپ چهارم کتاب «دکتر علی شریعتی» به قلم مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان با قیمت ۱۵۰۰۰ به همت موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی تجدید چاپ شده است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما