گابریل سوما، مشاور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با خبرگزاری شفق نیوز اظهار کرد: رئیس جمهور ترامپ در دیدار با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق که به واشنگتن سفر کرده بود، مساله حضور سربازان آمریکایی در خاک این کشور و توافق امنیتی امضا شده میان دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.
سوما گفت: در حال حاضر تعداد نیروهای ارتش آمریکا که در خاک عراق مستقر هستند ، به حدود ۵۰۰۰ تن میرسد که اکثر آنها را مشاوران و مربیانی تشکیل میدهند که ماموریتشان آموزش دادن به نیروهای امنیتی عراق است و این تعداد نیز در مرحله آتی کاهش خواهند یافت.
مشاور ترامپ افزود: ارتش آمریکا و نیروهای ائتلاف آمریکایی (ضد داعش) ۲۵۰ هزار نیروی امنیتی را برای مبارزه با داعش و عوامل تروریستی در عراق آموزش دادند.
عراق و آمریکا اکتبر ۲۰۰۸ به یک توافق همکاری امنیتی و استراتژیکی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق تا پایان سال ۲۰۱۱ و باقی ماندن تعداد اندکی از سربازان آمریکایی در پایگاههای نظامی با هدف آموزش نیروهای عراقی و ارائه حمایتهای لجستیک از آنها دست یافتند.
بندهای این توافقنامه اجرا شدند و نیروهای آمریکایی رسما تا پایان سال ۲۰۱۱ از عراق خارج شدند.
با پیدایش گروه تروریستی داعش و کنترل آنها بر شهرها و مناطق وسیعی از عراق در ژوئن ۲۰۱۴، دولت عراق با توجه به لزوم افزایش حجم و نوع حمایت نظامی آمریکا از عراق مطابق با توافقنامه همکاریهای امنیتی و استراتژیک موجود میان دو کشور، برای مقابله با تهدیدها و خطرات داعش از آمریکا کمک خواست.
در سپتامبر ۲۰۱۴ ائتلاف ضد داعش با مشارکت ۲۸ کشور به رهبری آمریکا تشکیل شد و تا پایان جنگ علیه داعش در سال ۲۰۱۷، تعداد سربازان آمریکایی مستقر در عراق به بیش از ۵۰۰۰ تن رسید که در ۹ پایگاه نظامی در مرکز، غرب و شمال عراق مستقر بودند
منبع : ایسنا



