چهارشنبه 15 مهر 1405 - Wed 07 Oct 2026
|ف |
| | | |
کد خبر: 180547
تاریخ انتشار: 20/ارديبهشت/1399 - 11:44

واکسن ساخته­‌شده کرونا­ی توسط مصطفی(ص)

واکسن کرونا که توسط اوگور شاهین، دانشمند برگزیده­ جایزه مصطفی(ص) ساخته شد و مجوز لازم برای انجام اولین آزمایش بالینی روی انسان را دریافت کرد.

 واکسن  ساخته­‌شده کرونا­ی توسط  مصطفی(ص)

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌­رسانی بنیاد مصطفی(ص) شرکت «بیو ان تک» که اوگور شاهین برگزیده جایزه­ مصطفی(ص) ۲۰۱۹ از مؤسسان آن است از ماه­‌ها پیش همزمان با شیوع ویروس کرونا همکاری خود را با شرکت دارویی «فایزر» در راستای تولید واکسن بر پایه mRNA (ار.ان.ای پیامرسان) به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت کووید-۱۹ آغاز کرد.
 
اکنون، مؤسسه پاول ارلیش آلمان اجازه­ انجام فاز اول و دوم آزمایش بالینی کاندیدای واکسن کرونا به نام واکسن «BNT۱۶۲b۱» که در شرکت بیو ان تک ساخته شده را صادر کرده است. آزمایش مذکور، نخستین تست بالینی واکسن کرونا  روی انسان در آلمان است؛ چهارمین موردی که برای ادامه­ مراحل آزمایش‌­های بالینی در جهان انتخاب شده است.
 
بنا بر اعلام انستیتو فدرالِ موادِ واکسنی­ و داروهای زیست­‌پزشکی، این پنجمین کارآزمایی بالینی مجاز در سرتاسر جهان است که طی آن کاندیدایِ واکسنِ کرونا بر روی انسان مورد آزمایش قرار می‌گیرد.
 
اوگور شاهین که به خاطر تولید و ارزیابی واکسن‌­های درمانی ضد سرطان بر پایه mRNA برگزیده جایزه مصطفی(ص) در سال ۲۰۱۹ شد اظهار کرد: ما و بسیاری از همکارانمان معتقدیم که mRNA به طور خاص برای ساخت واکسن­ بیماری­‌های همه­‌گیر مناسب است. ما همچنین از فناوری­‌های مبتنی بر RNA که ایمن بودن و مصونیت‌زایی  آن در علائم انکولوژی به تأیید و ثبت رسیده، استفاده می‌کنیم.
 
شرکت بیو ان تک اعلام کرد که چهار نمونه کاندیدای واکسن مورد استفاده در این آزمایش، از نخستین کاندیداهای پروژه lightspeed شرکت بیو ان تک با محوریت کووید-۱۹ هستند که هر کدام از آن­ها در قالب­ متفاوتی از mRNA بوده و آنتی‌ژن‌­های هدف متفاوتی دارند.
 
در دوز تقویتی فاز  اول و دوم آزمایش تقریباً ۲۰۰ فرد سالم که سن آن­ها بین ۱۸ تا ۵۵ سال است مورد آزمایش قرار گرفته و دامنه­ دوز یک تا ۱۰۰ میکروگرم هدف‌­گذاری خواهد شد تا دوز مطلوب برای مراحل بعدی تعیین شده و از ایمنی و اثربخشی واکسن اطمینان حاصل شود.
 
این مطالعه همچنین به بررسی اثرات ایمونیزاسیون مکررِ سه نمونه از چهار نمونه کاندیدای واکسن بر پایه uRNA یا modRNA می­‌پردازد. در مرحله­ دوم، گروه‌­های پرخطر (افراد مستعد ابتلا به عفونت شدید کووید-۱۹) مورد آزمایش قرار می‌­گیرند. در صورت مثبت بودن نتایج آزمایش‌­ها، ممکن است دو یا حتی سه نمونه از کاندیداهای واکسن مورد استفاده قرار بگیرند.
 
به گفته شاهین، این تصمیم‌­گیری بر اساس مشاهدات کلی انجام می‌­شود. در واقع، ما برای ادامه­ آزمایش ( با بیش از یک کاندیدای واکسن) آماده هستیم. به عنوان مثال احتمالاً پاسخ افراد سالخورده به واکسن متفاوت خواهد بود.
 
وی افزود: از اینکه ارزیابی­‌های پیش­‌بالینی را در آلمان به اتمام رسانده و موفق به دریافت مجوز قانونی برای انجام نخستین آزمایش انسانی شدیم، بسیار خرسندیم. میزان بالای مشارکت افراد درگیر در این پروژه باعث شد تا طی مراحل مختلف از آغاز این پروژه تا دریافت مجوز قانونی جهت انجام نخستین آزمایش  روی انسان به سرعت صورت بگیرد.
 
اوگور شاهین استاد و محقق انکولوژی و ایمونولوژی در دانشگاه ماینز آلمان، از شرکای مؤسس و مدیر اجرایی  سازمان پژوهش‌های زیست مواد دارویی در زمینه علوم و تحقیقات سرطان­ است. وی به خاطر ارزیابی بالینی واکسن‌­های ضد سرطان بر پایه mRNA که بصورت فردی و متناسب با نوع جهش در سلول­‌های بیمار مبتلا به سرطان طراحی شده، برگزیده جایزه­ی مصطفی(ص) ۲۰۱۹ در زمینه علم و فناوری زیستی و پزشکی شد. 

منبع : فارس

مرتبط ها
نظرات بینندگان
نظرات شما