سه شنبه 02 تير 1405 - Tue 23 Jun 2026
  • ادای احترام پوتین به آرامگاه سرباز گمنام / فیلم

  • تکذیب ادعای جنجالی شهباز شریف درباره مذاکرات

  • وضعیت تردد در تنگه هرمز به چه صورت است؟

  • حذف اولین تیم آسیایی از جام جهانی+ فیلم

  • وزیر ارتباطات: تلفن همراه و ثابت قطع نخواهد شد

  • سنت چندصدساله تولید عود در ویتنام / عکس

  • قیمت بیت کوین امروز سه‌شنبه ۲ تیر

  • مترو و بی آر تی در تهران تا چه زمانی رایگان است؟

  • ترفند شهید دهقان برای فرار از اعدام توسط ساواک

  • دومین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید/عکس

  • حاتمی‌کیا: تنگسیری‌ها دارد این خاک

  • وقتی حرف ترامپ پیش الجولانی هم خریدار ندارد+عکس

  • ایران چند درصد شانس صعود دارد؟

  • پزشکیان عازم اسلام‌آباد شد

  • مسیر پروازهای اربعین کوتاه‌تر شد

  • کم‌نظیر از یک پلنگ سیاه در کنار دو توله‌اش / عکس

  • سمور آبی یک تمساح را زنده زنده خورد / فیلم

  • بنزین ارزان و تورم ۳ رقمی در اقتصاد ایران

  • مداحی لالایی از حاج عبدالرضا هلالی

  • توافق با ایران، حل موقت بحران موجودیتی هژمونی آمریکا یا آمادگی برای تنشی بزرگتر در آینده؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 168563
    تاریخ انتشار: 01/بهمن/1398 - 11:33
    تلگرام

    آیا تلگرام ضد فیلتر شده است؟

    دیروز شبکه‌های اجتماعی پر از پست‌هایی درباره ضد فیلتر شدن تلگرام بود.

    آیا تلگرام ضد فیلتر شده است؟

    پیام رسان تلگرام  از ۱۰ اردیبهشت ماه سال گذشته و با حکم بازپرس وقت شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران فیلتر شد. از آن زمان تاکنون بخشی از کاربران به برخی پیام رسان‌های دیگر همچون واتس آپ کوچ کردند، اما همچنان بخش زیادی از کاربران تلگرام در آن باقی مانده اند و با استفاده از فیلترشکن از این پیام رسان استفاده می‌کنند. حالا یکی دو روزی است که خبر ضد فیلتر شدن تلگرام در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. 

    اصل ماجرا چیست؟

    اما اصل ماجرا را از یک کارشناس ارشد شبکه و زیرساخت جویا شدیم. وی در این باره گفت: به نظر می‌رسد این اتفاق خیلی برنامه ریزی شده از سوی تلگرام نیست؛ زیرا سال‌های گذشته نیز اتفاق مشابهی برای یوتیوب و فیس بوک افتاد. وی افزود: برای فیلترکردن، باید پروتکل و یا آی پی فیلتر شود. در ایران برای فیلترکردن، از روش فیلترینگ هوشمند استفاده می‌شود. وی ادامه داد: در ایران بر اساس DNS یا همان اسم دامنه، فیلترینگ انجام می‌شود. به گونه‌ای که آدرس آی پی که برگردانده می‌شود، ناصحیح است.

    موضوع عجیب و غریبی نیست

    وی اظهار کرد: اگر با روشی به آدرس آی‌پی صحیح برسید، مرورگر‌ها تا زمانی این اطلاعات را در خود ذخیره می‌کنند و آن سایتی که فیلتر بوده، تا زمانی کار می‌کند. این اتفاق پیش از این برای سایت‌های یوتیوب و فیس بوک نیز که در ایران فیلتر هستند، افتاده بود. این کارشناس ارشد شبکه و زیرساخت ادامه داد: احتمالا تلگرام در حال استفاده از دامنه‌های جدیدی است و به همین دلیل، این امکان برای کاربران فراهم شده است و موضوع عجیب و غریبی نیست؛ اما با به روزشدن سیستم فیلترینگ ایران، دیگر این اتفاق نمی‌افتد. وی گفت: اگر دسترسی به تلگرام بدون فیلترشکن، به صورت فنی امکان پذیر می‌شد، حتما شرکت تلگرام این موضوع را اعلام می‌کرد.

    منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

    نظرات بینندگان
    نظرات شما