پنجشنبه 18 تير 1405 - Thu 09 Jul 2026
  • برای پرتاب از پایگاه چابهار آماده‌ایم

  • تصاویری از حملات ناجوانمردانهٔ آمریکا به حسینیهٔ امام خمینی(ره)

  • جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در کربلا

  • تصاویر پهپاد سرنگون‌شده آمریکا در بوشهر

  • تازه‌ترین تحولات و صحنه‌های دیدنی در نقاط مختلف جهان / عکس

  • واکنش یاسمین انصاری به گزارش سی.ان.ان درباره میناب

  • شعار "هیهات منا الذله" در آستان مقدس علوی / فیلم

  • ‌برق کویت از مدار خارج شد

  • نسل بعدی کجاست آقای قلعه‌نویی؟

  • فرمانده اسکادران نیروی دریایی آمریکا کشته شد

  • سواحل ایران جهنم بی بازگشت برای نیروهای خارجی است

  • هدف از «متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» چه بود؟

  • طواف پیکر شهدای خانواده رهبر شهید در جوار ضریح امام علی (ع) / عکس

  • ستاره استقلالی در آستانه پیوستن به پرسپولیس

  • عراقی‌ها برای رهبر شهید ایران سنگ تمام گذاشتند / فیلم

  • شهید خامنه‌ای آبروی تاریخ ماست

  • واکنش چین به حملات آمریکا و پاسخ ایران

  • آماده سازی حرم رضوی برای مراسم وداع با رهبر شهید

  • غزه هم عزادار رهبر شهید است‌

  • پسر در آغوش مادر پهلو شکسته/فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 151906
    تاریخ انتشار: 25/شهريور/1398 - 10:32
    دکتر محمود نقدی پور

    چرا اروپا سازوکارهای مالی را در حداقل شکل هم اجرا نکرد؟!

    فرانسه و اروپا در بازی ایالات‌متحده آمریکا نقش ایفا می‌کند وبی شک استدلال مقامات اروپایی این است که با حل شدن مسئله برجام، با اتحاد و همکاری فرا آتلانتیکی می‌توان ایران را به مسائل (غیرقابل‌مذاکره) موشکی و دفاعی کشاند.

    چرا اروپا سازوکارهای مالی را در حداقل شکل هم اجرا نکرد؟!

    دکتر محمود نقدی پور - مدرس دانشگاه و روند پژوه – در یادداشت پیش رو معتقد است اروپا به رهبری فرانسه بازی را شروع کرده که هدف آن‌وقت کشی و خرید زمان است تا آمریکا به هدف خود یعنی فروپاشی اقتصادی ج.ا. ایران و کشاندن ج.ا.ا ایران به مذاکرات مجدد برجام و موشکی برسد.

    اساساً وضعیت پیش آمده بین ایران و ایالات‌متحده آمریکا و متعاقب آن اعمال فشار حداکثری و مشکلات اقتصادی پیش آمده برای ایران، برای طرف های اروپایی برجام وضعیت مطلوبی می باشد. چرا که علی رغم اینکه اروپا به هیچ کدام از تعهدات خود در برجام پایبند نبوده، ج.ا. ایران به غیر از کاهش تعهدات گام اول و دوم (و اخیرا گام سوم)، تماماً به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است. دوم اینکه تحریم های ایالات‌متحده نیز به عنوان یکی از طرف های برجام در شدیدترین حالت ممکن اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده و اساساً طرف های اروپایی رویکرد فشار حداکثری ایالات‌متحده را برای تنگ تر شدن روزنه های اقتصادی ایران و وادار کردن ایران به مذاکرات موشکی و منطقه ای و حتی اصلاحیه برجام، مطلوب می دانند. اقدامات اخیر فرانسه در کشاندن ایران به مذاکرات موشکی و منطقه ای و اصلاح توافق برجام را می‌توان در این راستا تحلیل کرد.

     

    چرا اروپا سازوکارهای مالی را در حداقل شکل هم اجرا نکرد؟!

     

    با توجه به اینکه دستگاه دیپلماسی ج.ا. ایران از تاریخ روابط بین‌المللی تجربه نگرفته و نسبت به مذاکرات از خود بدون لحاظ پیش شرط، انعطاف نشان داده؛ لذا دستگاه دیپلماسی ما باید توجه داشته باشد که اروپا هم نگرانی ها و دغدغه های ایالات‌متحده را دارد با اندک تفاوتی در تاکتیک ها. اگر آمریکا خواهان مذاکرات هم زمان مسائل برجامی و (غیرقابل‌مذاکره) موشکی و دفاعی است، اروپا ابتدا به دنبال حل مسئله برجام و در ادامه به دنبال سایر مسائل ایران از جمله مسائل (غیرقابل‌مذاکره) موشکی و دفاعی می باشد. در این راستا بعد از خروج ایالات‌متحده از برجام، اروپا بارها به ترامپ پیشنهاد داده که اگر به برجام برگردد اروپا آماده پرداختن به مسئله موشکی ایران، جدای از برجام می باشد.

    در پایان باید گفت فرانسه و اروپا در بازی ایالات‌متحده آمریکا نقش ایفا می‌کند وبی شک استدلال مقامات اروپایی این است که با حل شدن مسئله برجام، با اتحاد و همکاری فرا آتلانتیکی می‌توان ایران را به مسائل (غیرقابل‌مذاکره) موشکی و دفاعی کشاند.


     

     

     

    منبع : بولتن نیوز

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما