شنبه 16 خرداد 1405 - Sat 06 Jun 2026
  • بازتاب روزانه جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • حمایت سازمان شانگهای از ایران در برابر تجاوز آمریکا

  • یمن و تنگه راهبردی باب‌المندب؛ قدرتی فراتر از موشک و پهپاد

  • رعیت‌مآبی؛ طرفداران پهلوی به کجا می‌روند؟ + عکس و فیلم

  • هشدار هواشناسی برای ۱۷ استان

  • قیاسی: سکوتم در زمان جنگ اشتباه بود!

  • بیانیه ایران درباره نقض مستمر آتش‌بس توسط آمریکا

  • قدردانی وزیر کشور از مواضع اصولی چین

  • بازداشت و بازجویی ۷ بازیکن تیم ملی فوتبال عراق در آمریکا

  • مذاکرات ایران و آمریکا در مراحل پایانی است

  • قائم مقام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد

  • رویدادها و لحظه‌های ثبت‌شده در نقاط مختلف جهان / عکس

  • شکایت میلیون دلاری بیخ گوش استقلال

  • یک شایعه ترسناک درباره تیم ملی ایران!

  • تلاش یک تیم تروریستی برای ورود به خاک ایران

  • اراذل زمین‌خوار را در اقدسیه زمین‌گیر شدن/فیلم

  • ترور فرمانده ارتش لبنان در حمله اسرائیل

  • ایلان ماسک و ترامپ آشتی کردند /فیلم

  • تصادف شاخ به شاخ دو پراید؛ ۳ کشته و ۲ مصدوم

  • التهابی که هیچ ربطی به خط تولید نداشت

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 147556
    تاریخ انتشار: 23/مرداد/1398 - 12:08
    مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی

    چرا شوینده‌ها گران شدند؟

    مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی و دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت، تغییر نرخ ارز مواد اولیه شوینده‌ها، حذف یارانه تخصیصی، افزایش قیمت مواد اولیه و بسته‌بندی و رشد حقوق و دستمزد را از دلایل افزایش قیمت این اقلام دانست.

     چرا شوینده‌ها گران شدند؟

    اسماعیل مهدی پور، در واکنش به گلایه‌هایی در خصوص افزایش قیمت برخی شوینده‌ها طی هفته‌های گذشته و بالابردن قیمت برخی برندها به بهانه افزایش هزینه‌ها اظهار کرد: محصولات شوینده مشمول قیمت­‌گذاری تکلیفی تثبیتی توسط دولت نبوده و از همین رو واحدهای تولیدی باید در چارچوب ضوابط قیمت­‌گذاری مصوب هیئت تعیین و تثبیت قیمت­‌ها نسبت به نرخ­‌گذاری محصولات خود اقدام کنند.

    مدیر کل نظارت بر محصولات بهداشتی و دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: این سازمان و سازمان‌­های صنعت، معدن و تجارت استان­‌ها با رصد و پایش مستمر بازار در صورت افزایش غیر متعارف قیمت و یا دریافت شکایت از مصرف­کنندگان موظف به رسیدگی به این شکایت‌ها هستند.


    وی با اشاره به عمده­‌ترین دلیل افزایش قیمت محصولات شوینده گفت: از ابتدای سال جاری هزینه­‌های مترتب بر تولید محصولات شوینده با افزایش همراه بوده است که به عنوان نمونه، نرخ ارز برای نفت سفید تحویلی از پالایشگاه‌ها به واحدهای تولید­کننده آلکیل بنزن خطی (از مواد اولیه اساسی در تولید پودر و مایع ظرفشویی) از رسمی  به نیمایی تغییر یافت و یارانه تخصیصی نیز در 6 ماهه دوم سال گذشته، برای سال جاری حذف شد. که این موضوع منتج به افزایش 68 درصدی قیمت هر کیلو گرم LAB از حدود 74 هزار و 500 ریال در اسفند ماه سال 97 به 125 هزار ریال در ابتدای سال جاری شد.

    مهدی‌پور با یادآوری اینکه در حال حاضر نیز آخرین قیمت عرضه LAB در بورس کالا 134 هزار و 114 ریال است، تاکید کرد، تا اواخر خرداد ماه سال جاری تاثیر افزایش قیمت LAB در محصولات شوینده اعمال نشد.

    وی ادامه داد: مضافاً اینکه قیمت سایر مواد اولیه و بسته­‌بندی مورد استفاده در این صنعت نیز از جمله مقوا، سدیم پرکربنات،گلیسیرین، آنزیم­‌ها، اسانس­‌ها، کربنات سدیم و ... نسبت به سال قبل از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده و حقوق و دستمزد نیز در سال 98 به میزان 36 درصد رشد داشته است.

    به گفته مدیر کل نظارت بر محصولات بهداشتی و دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، به منظور صرفه اقتصادی تولید و استمرار آن و جلوگیری از کاهش روند تولید و بروز هر گونه کمبود کالا در بازار، افزایش قیمت متناسب با رشد هزینه­‌های مترتب بر تولید اجتناب ناپذیر است.

    وی تاکید کرد: رصد و پایش بازار حاکی از افزایش قیمت یک مرحله­‌ای محصولات شوینده در سال جاری در بازار است، لیکن در صورت وجود مصادیقی از افزایش چند مرحله­‌ای قیمت در سال جاری، با ذکر نام محصول، تولید­کننده و تاریخ تولید، موضوع از سوی این سازمان قابل پیگیری خواهد بود.

     این افزایش قیمت‌ها در حالی بوده که در خرداد ماه امسال دبیر انجمن تولیدکنندگان پودر شوینده با اعلام اینکه قیمت نهاده‌های تولید افزایش پیدا کرده است، اعلام کرده بود: تولیدکنندگان شوینده درخواست 20 تا 25 درصدی تعدیل قیمت‌ها را به سازمان‌های مربوطه ارسال کرده‌اند.

    منبع : تسنیم

    نظرات بینندگان
    نظرات شما