پنجشنبه 01 مرداد 1405 - Thu 23 Jul 2026
  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۱ مرداد

  • اولتیماتوم ترامپ به عون: یا جولانی، یا نتانیاهو! + عکس

  • هلاکت متجاوزان در درگیری مرزبانان با گروهک تروریستی

  • روایت خبرنگار بی‌بی‌سی از دقت موشک‌های ایرانی

  • پاسخ قالیباف به ترامپ: امنیت برای همه یا هیچکس!

  • ایران با سریع‌ترین رشد سالمندی روبه‌رو است

  • ترامپ در باتلاق جنگ ایران گرفتار شده است

  • هشدار ستاد اربعین درباره پول همراه زائران

  • خسارت سنگین به سوله پهپادهای MQ۹، انهدام ۸فروند پهپاد

  • خسارت سنگین به سوله پهپادهای MQ۹، انهدام ۸فروند پهپاد

  • حمله سنگین سپاه به پایگاه‌های آمریکا در اردن/فیلم

  • افزایش حملات متقابل ایران و آمریکا و نگرانی از گسترش جنگ/مذاکرات پشت‌پرده با ایران در جریان است /توانمندی موشکی ایران همچنان پابرجاست+عکس

  • ادعای دوباره آمریکا علیه تنگه هرمز و ایران

  • سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به استان‌های جنوبی

  • دوراهی ستاره آبی پوش بین استقلال و پرسپولیس

  • تصویر ماهواره‌ای از انهدام رادار هشدار اولیه آمریکا در کویت

  • فیلم / کارگاه بمب‌سازی عامل فعال کودتای دی‌ماه ۱۴۰۴

  • توطئه تل‌آویو علیه باب المندب با دو مزدور منطقه‌ای

  • فیلیمو سم‌های اینستاگرامی را به رسمیت شناخت

  • صندوق بازنشستگی دیگر جوابگوی بازنشستگان نیست

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 146377
    تاریخ انتشار: 14/مرداد/1398 - 16:33
    سیب زمینی

    تولیدسیب زمینی به ۵ میلیون تن می‌رسد

    نیازی گفت: اگرچه تا پایان فصل برداشت نمی‌توان میزان دقیق تولید را اعلام کرد، اما بر آورد می‌شود که حداقل تولید سیب زمینی به ۵ میلیون تن برسد.

    تولیدسیب زمینی به ۵ میلیون تن می‌رسد

     رحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی درباره آخرین تحولات بازار سیب زمینی اظهار کرد: هم اکنون برداشت سیب زمینی از استان‌های همدان، کرمانشاه، لرستان، اردبیل، مناطق سردسیر کرمان و فارس در حال انجام است که با ازدیاد عرضه محصول، بازار به آرامش می‌رسد.

    - وی افزود: قیمت کنونی هر کیلو سیب زمینی سر مزرعه با کاهش نسبی نسبت به هفته‌های اخیر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که با برداشت انبوه محصول، نرخ محصول در بازار شکسته می‌شود.

    نیازی با انتقاد از قیمت بالای سیب زمینی در خرده فروشی‌ها گفت: با توجه به نرخ کنونی سیب زمینی سرمزرعه و احتساب هزینه‌های حق العمل کاری میادین میوه و تره بار و خرده فروشی، حمل و نقل و ... حداکثر محصول ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت مزرعه باید در مغازه‌ها عرضه شود.

    رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه آمار نهایی سطح زیر کشت سیب زمینی اعلام نشده است، بیان کرد: اگرچه تا پایان فصل برداشت نمی‌توان میزان دقیق تولید را اعلام کرد، اما بر آورد می‌شود که حداقل تولید سیب زمینی  به ۵ میلیون تن برسد.

    نیازی با اشاره به اینکه تصمیمات یک شبه مسئولان در حوزه صادرات به ضرر تولید داخل تمام می‌شود، اظهار کرد: اتخاذ تصمیمات یکباره ممنوعیت صادرات سیب زمینی به سبب از دست دادن بازار‌های هدف، ضربه مهلکی به تولید و درآمد ملی وارد می‌کند، از این رو از مسئولان وزارت خانه‌های ذی ربط انتظار داریم که برای کنترل صادرات تنها تعرفه و عوارض صادراتی اخذ کنند چرا که تصمات خلق الساعه، صادرکنندگان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند.
    این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات سیب زمینی گفت: اگرچه در شرایط فعلی ممنوعیتی برای صادرات سیب زمینی نداریم، اما قیمت این محصول در بازار‌های هدف به قدری پایین است که صادرات صرفه اقتصادی ندارد.

    وی با اشاره به اینکه کشاورزان به نرخ خرید تضمینی سیب زمینی اعتقادی ندارند، بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی همچون سم، کود، ادوات و ماشین آلات، بذر و ... نرخ خرید تضمینی سیب زمینی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

    رئیس انجمن سیب زمینی در پایان نرخ سیب زمینی را همانند سایر محصولات کشاورزی تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: با عرضه فراوان سیب زمینی تا اواخر مرداد پیش بینی می‌شود که قیمت محصول مجدد در مدار کاهشی قرار گیرد، اما هم اکنون نمی‌توان درصدی برای آن اعلام کرد.

    منبع : تسنیم

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما