دوشنبه 22 تير 1405 - Mon 13 Jul 2026
  • استراتژی "مقابله به مثل یا پینگ پونگی" برای مقابله با تهاجمات آمریکا کافی است؟

  • گراهام به مرگ طبیعی مُرد یا کُشته شد؟

  • وضعیت بورس امروز یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵

  • کشور همچنان در شرایط جنگی قرار دارد

  • معمار جنگ در حساس‌ترین مقطع جنگی از صحنه محو شد + فیلم و عکس

  • وعده پشت وعده؛ الان هم وقت تغییر نسل نیست!

  • لیندسی گراهام قربانی کدام سرویس اطلاعاتی شده است؟ + عکس

  • حمله هوایی به لرستان

  • قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۱ تیر

  • جنگ با واقعیت در قاب اسرائیل اینترنشنال +فیلم

  • توضیحات بقائی درباره جزئیات سفر عراقچی به عمان

  • قیمت دلار امروز یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵

  • تاکتیک فشار حداکثری با پوشش دیپلماسی

  • پیش‌بینی جدیدترین مسیر احتمالی بورس

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۲۱ تیر

  • بیانیه سنتکام درباره جدیدترین تجاوز آمریکا به ایران

  • قالیباف: دوران توافقات یک طرفه تمام شده است

  • قالیباف در مسیر لاریجانی؛ لانچر جنگ شناختی دست کیست؟

  • استوری مهران غفوریان برای مزار رهبر شهید

  • پایان اعضای باند دالتون‌های تهران

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 133793
    تاریخ انتشار: 30/ارديبهشت/1398 - 10:36
    یکی از مشاوران دولت فرانسه تحلیل کرد

    تمایل و توان اروپایی‌ها برای نجات برجام

    امریکا مسئول اوضاع وخیم منطقه خلیح فارس است یکی از مشاوران وزارتخانه های خارجه و دفاع فرانسه و کارشناس مسائل ژئوپولیتیک در گفت‌وگویی تأکید کرد که ایرانی‌ها مقابل امریکا زانو نمی‌زنند.

    تمایل و توان اروپایی‌ها برای نجات برجام

    در گفت‌وگویی با سایت تحلیلی IRIS فرانسه به وضعیت برجام و تنش بین ایران و امریکا پرداخته است. او در پاسخ به اینکه آیا اروپایی‌ها توان کمک به ایران و حفظ برجام را دارند؟ گفت:  آنها توان این اقدام را دارند اما باید پرسید: آیا تمایل دارند؟ این مسأله به اراده سیاسی و هماهنگی آنها بازمی‌گردد. تاکنون اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که سیستمی برای نقل و انتقالات مالی به نام اینستکس در فرانسه راه‌اندازی کند. سیستمی اعتباری برای مبادلات با تهران بدون استفاده از دلار که امکان دور زدن تحریم‌های امریکا را فراهم می‌آورد. در حقیقت نه تنها تحریم‌های امریکا وجود دارند که دولت ترامپ هم احتمالاً براساس اصلی به نام «فراسرزمینی»، تصمیم می‌گیرد دولت‌ها و شرکت‌هایی که از تحریم‌ها تبعیت نکرده‌اند، به صورت یکجانبه مجازات کند. بنابراین منطقی است که دو مفهوم روابط جهانی در مقابل یکدیگر قرار گیرند که در یک سو، ترویج یکجانبه‌گرایی امریکا و در طرفی دیگر علاقه‌مندی قدرت‌هایی به چندجانبه‌گرایی قرارگیرد.
    این مشاور در وزارت‌های دفاع و خارجه فرانسه افزود: متأسفانه حواشی بزرگی پیرامون بیانیه‌های اتحادیه اروپا وجود دارد، بیانیه‌هایی که می‌بایست سریع در مسیری صحیح به حرکت درمی‌آمد و به اقداماتی واقعی براساس تعهدات اجرایی می‌شد. شاید دلیل تعیین ضرب‌الاجل 60 روزه ایرانیان برای تعهدات اتحادیه اروپا نیز همین باشد. البته واکنش تهران قابل درک است، ولی عکس‌العمل‌های منفی و هشدارهای تهدیدآمیز برخی دولت‌های اروپایی از جمله فرانسه مایه تأسف و غیرقابل درک است؛ زیرا تنها قدرتی که به محتوای این توافقنامه بین‌المللی احترام نگذاشت، ایالات متحده است.   وی ادامه داد: درخصوص اعزام ناو هواپیمابر و بمب‌افکن‌های B-52 به منطقه خلیج فارس قطعاً شاهد افزایش تنش‌ها خواهیم بود، اما در این زمینه باید خونسرد و شفاف باقی بمانیم. در چنین وضعیتی هر کدام از طرف‌ها سطح پاسخ‌ها را با بیانیه‌هایی کوبنده و اقداماتی محکم افزایش خواهند داد. بیلیون گفت: در چنین وضعیتی بروز و افزایش تهدیدها متقابل است، اما هیچ تقارنی میان طرفین وجود ندارد. به این مفهوم که ایالات متحده که مسئول اصلی وخیم‌تر شدن اوضاع است و هر اتفاقی ممکن است طی یک روز بیفتد و کوچک‌ترین جرقه‌ای به بشکه‌های باروت سرایت کرده و آتشی گسترده را در منطقه شعله‌ور کند. در مواجهه با چنین وضعیت نگران کننده‌ای، باید اروپا هر کاری که ممکن است انجام دهد. اما این به آن مفهوم نیست که تنها از ایرانیان درخواست کنیم که با استفاده از بلوغ و ابتکارات سیاسی و دیپلماتیک خود این وضعیت تنش‌زا، خطرناک و شکننده را مهارکنند. او افزود: هیچ کس نمی‌تواند خطر احتمال جنگ را از میان بردارد یا آن را انکار کند. اما آیا ایرانی‌ها قادر به مقاومت خواهند بود؟ بله چرا که آنها سرشان را خم نمی‌کنند و هرگز مقابل امریکا زانو نمی‌زنند. هر چند عدم تقارن میان نیروها و قدرت طرفین وجود دارد.

    منبع : اخبار انلاین روزنامه

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما