یکشنبه 16 ارديبهشت 1403 - Sun 05 May 2024
  • سال کشته‌سازی؛ «ترانه»ای که به «نیکا» ختم شد+ عکس و فیلم

  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس

  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!

  • تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب

  • اینستاگرام حجم زیادی آلودگیِ جرایم غیراخلاقیِ فضای مجازی را به خود اختصاص داده

  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها

  • طرح نور فاز اول قانون جامع حجاب و عفاف است + ویدئو

  • زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر

  • روحانی در اتاقCPR سیاسی خود و اصلاح طلبان بدنبال چیست؟

  • اظهارات سردار رشید درباره عملیات وعده صادق

  • نوجوانان یک مسجد نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی را سرود کردند +فیلم

  • پیش شرط های محاسبه عادلانه مالیات بر عایدی سرمایه

  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام

  • مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس

  • موفقیت اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس به همکاری با ایران در حوزه امنیت منطقه‌ای بستگی دارد

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!

  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها

  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی

  • معلمی که در اسارتگاه بعثی‌ها هم تدریس می‌کرد

  • واکنش نکونام به برکناری خطیر: استقلال به ساحل آرامش رسید

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 340256
    تاریخ انتشار: 12/ارديبهشت/1402 - 13:49

    شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    روز ۱۲ اردیبهشت روز معلم نامگذاری شده است. پس از پیروزی انقلاب‌اسلامی و شهادت استاد مرتضی مطهری در روز ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان، این روز به عنوان روز معلم نامگذاری شد. معلمان جایگاه ویژه ای در جامعه دارند

     شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری

    استاد گرانقدر شهید مرتضی مطهری در سال 12 اردیبهشت 1358 توسط گروه فرقان به شهادت رسید.

     

    * ولادت شهید مطهری :

    استاد شهید آیت الله مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان می گشاید. پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی می پردازد.

    * ورود به حوزه علمیه :

    در سن دوازده سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت نموده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال می ورزد. درسال 1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و اطرافیان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم می شود در حالی که جدیدا موسس گرانقدر ان آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دیده از جهان فروبسته و ریاست حوزه را سه تن از مدرسان بزرگ ان آیات عظام سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سید محمد تقی خوانساری به عهد گرفته اند.

     

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

     
    * تحصیلات حوزوی استاد مطهری:

    اول» دروس علمی:

    دوره اقامت پانزده ساله خود در قم از محضر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی «در فقه و اصول» و حضرت امام خمینی « به مدت 12 سال در فلسفه ملاصدرا و عرفان و اخلاق و اصول» و مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی «در فلسفه : الهیات شفای بوعلی و دروس دیگر» بهره می گیرد. قبل از هجرت آیت الله العظمی بروجردی به قم نیز استاد شهید گاهی به بروجرد می رفته و از محضر ایشان استفاده می کرده است.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

     دوم »دروس اخلاقی و عرفانی:

    استاد شهید مدتی نیز از محضر مرحوم آیت الله حاج میرزا علی آقا شیرازی در اخلاق و عرفان بهره های معنوی فراوان برده است. نیز از دروس اخلاقی و عرفانی امام خمینی بهره برد.

    ازاساتید دیگر استاد مطهری می توان از مرحوم آیت الله سید محمد حجت « در اصول» و مرحوم آیت الله سید محمد محقق داماد «در فقه» نام برد.

     

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    * فعالیتهای دینی «مذهبی وسیاسی استاد»:

    وی در مدت اقامت خود در قم علاوه بر تحصیل علم، در امور اجتماعی و سیاسی نیز مشارکت داشته و از جمله با فدائیان اسلام در ارتباط بوده است.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    اول» فعالیتهای مذهبی:

    درسال 1331 در حالی که از مدرسین مشهور و از امیدهای آینده حوزه به شمار می رود به تهران مهاجرت می کند . در تهران به تدریس در مدرسه مروی و تألیف و سخنرانیهای تحقیقی می پردازد.

     

    درسال 1334 اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان توسط استاد مطهری تشکیل می گردد . در همان سال تدریس خود در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را آغاز می کند.

     

    در سال‌های 1337 و 1338 که انجمن اسلامی پزشکان تشکیل می شود . استاد مطهری از سخنرانان اصلی این انجمن است ودر طول سال‌های 1340 تا 1350 سخنران منحصر به فرد این انجمن می باشد که بحثهای مهمی از ایشان به یادگار مانده است.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

     

    دوم»فعالیتهای سیاسی:

    الف»درقیام پانزده خرداد:

    ایشان همواره درکنار امام بودبه طوری که می توان سازماندهی قیام پانزده خرداد در تهران و هماهنگی ان با رهبری امام را مرهون تلاشهای او و یارانش دانست. در ساعت 1 بعد از نیمه شب روز چهارشنبه پانزده خرداد 1342 به دنبال یک سخنرانی مهیج علیه شخص شاه به وسیله پلیس دستگیر شده و به زندان موقت شهربانی منتقل می شود و به همراه تعدادی از روحانیون تهران زندانی می گردد. پس از 43 روز به دنبال مهاجرت علمای شهرستان ها به تهران و فشار مردم، به همراه سایر روحانیون از زندان آزاد می شود.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )


    ب»هدایت هیئتهای موتلفه:

    پس از تشکیل هیئتهای موتلفه اسلامی، استاد مطهری از سوی امام خمینی همراه چند تن دیگر از شخصیتهای روحانی عهده دار رهبری این هیئتها می گردد. پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت توسط شهید محمد بخارایی کادر رهبری هیئتهای موتلفه شناسایی و دستگیر می شود ولی از آنجا که قاضی یی که پرونده این گروه تحت نظر او بود مدتی در قم نزد استاد تحصیل کرده بود به ایشان پیغام می فرستد که حق استادی رابه جا آوردم و بدین ترتیب استاد شهید از مهلکه جان سالم بدر می برد.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    ج» مبارزه با کجرویها وانحرافات:

    دراین زمان وی به تألیف کتاب در موضوعات مورد نیاز جامعه و ایراد سخنرانی در دانشگاه ها ؛ اسلامی کردن محتوای نهضت اسلامی پزشکان، مسجد هدایت، مسجد جامع نارمک و غیره ادامه می دهد.

     

    به طور کلی استاد شهید که به یک نهضت اسلامی معتقد بود نه به هر نهضتی، برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاشهای ایدئولوژیک بسیاری نمود وبا کجرویها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد. درسال 1346 به کمک چند تن از دوستان اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود به طوری که می توان وی را بنیانگذار ان موسسه دانست.

     

    ولی پس از مدتی بعلت تکروی و کارهای خودسرانه و بدون مشورت یکی از اعضای هیئت مدیره و ممانعت او از اجرای طرحهای استاد و از جمله ایجاد یک شورای روحانی که کارهای علمی و تبلیغی حسینیه زیر نظر ان شورا باشد سرانجام درسال 1349 علیرغم زحمات زیادی که برای ان موسسه کشیده بودو علیرغم امید زیادی که به آینده ان بسته بود در حالی که در ان چند سال خون دل زیادی خورده بود از عضویت هیئت مدیره ان موسسه استعفا داد و ان را ترک گفت

    د»حمایت از مظلومان فلسطین در برابر اسرائیل:

    درسال 1348 به خاطر صدور اعلامیه ای با امضای ایشان و حضرت علامه طباطبایی و آِیت الله حاج سید ابوالفضل مجتهد زنجانی مبنی بر جمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی و اعلام ان طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد دستگیر شد و مدت کوتاهی در زندان تک سلولی به سربرد.

    ه»سخنرانی های انقلابی و بازداشت استاد:

    از سال 1349 تا 1351 برنامه های تبلیغی مسجدالجواد را زیر نظر داشت و غالباً خود سخنران اصلی بود تا اینکه ان مسجد و به دنبال ان حسینیه ارشاد تعطیل گردید و بار دیگر استاد مطهری دستگیر و مدتی در بازداشت قرار گرفت. پس از ان استاد شهید سخنرانیهای خودرا در مسجد جاوید و مسجد ارک و غیره ایراد می کرد. بعد از مدتی مسجد جاوید نیز تعطیل گردید. درحدود سال 1353 ممنوع المنبر گردید و این ممنوعیت تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

     

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    و» استادمطهری و خطر منافقین:

    اما مهم ترین خدمات استاد مطهری در طول حیات پر برکتش ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است . این امر خصوصاً در سال‌های 1351 تا 1357 به خاطر افزایش تبلیغات گروههای چپ و پدید آمدن گروههای مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود می رسد.

     

    گذشته از حضرت امام، استاد شهید مرتضی مطهری اولین شخصیتی است که به خطر سران سازمان موسوم به « مجاهدین خلق ایران » پی می برد و دیگران را از همکاری با این سازمان باز می دارد و حتی تغییر ایدئولوژی آن ها را پیش بینی می نماید.

    دراین سال ها استاد شهید به توصیه حضرت امام مبنی بر تدریس در حوزه علمی قم هفته ای دو روز به قم عزیمت نموده و درسهای مهمی در ان حوزه تلقین می نماید و هم زمان در تهران نیز درسهایی در منزل و غیره تدریس می کند.

     

    درسال 1355 به دنبال یک درگیری با یک استاد کمونیست دانشکده الهیات! زودتر از موعد مقرر بازنشسته می شود . همچنین دراین سال ها استاد شهید با همکاری تنی چند از شخصیتهای روحانی، «جامعه روحانیت مبارز تهران » را بنیان می گذارد بدان امید که روحانیت شهرستان ها نیز به تدریج چنین سازمانی پیدا کند.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    ح»به طور دائمی در خدمت انقلاب و امام قرار گرفتن:

    اگرچه ارتباط استاد مطهری با امام خمینی پس از تبعید ایشان از ایران به وسیله نامه و غیره استمرار داشته است ولی درسال 1355 موفق گردید مسافرتی به نجف اشرف نموده و ضمن دیدار با امام خمینی درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت نماید.

     

    پس از شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی و آغاز دوره جدید نهضت اسلامی، استاد مطهری به طور تمام وقت درخدمت نهضت قرار می گیرد ودر تمام مراحل ان نقشی اساسی ایفا می نماید.

     

    در دوران اقامت حضرت امام در پاریس، سفری به ان دیار نموده ودر مورد مسائل مهم انقلاب با ایشان گفت و گو می کند ودر همین سفر امام خمینی ایشان را مسؤول تشکیل شورای انقلاب اسلامی می نماید. هنگام بازگشت امام خمینی به ایران مسئولیت کمیته استقبال از امام را شخصاً به عهده می گیرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از ان همواره درکنار رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی و مشاوری دلسوز و مورد اعتماد برای ایشان بود.

     

     

    *  شهادت استاد مطهری بدست گروه فرقان:

    تا اینکه در ساعت بیست و دو و بیست دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال 1358 در تاریکی شب در حالی که از یکی از جلسات فکری سیاسی بیرون آمده بود یا گلوله گروه نادان و جنایتکار فرقان که به مغزش اصابت نمود به شهادت می رسد و امام و امت اسلام در حالی که امیدها به ان بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو می روند.

     

    درود و درود خدا بر روح پاک و مطهرش.

    زندگینامه استاد شهید مرتضی مطهری + شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

    شهادت استاد مرتضی مطهری (روز معلم )

     

    تاریخ روز معلم  12 اردیبهشت ماه

     

    شهادت استاد مرتضی مطهری-روزمعلم

    شهید مرتضی مطهری که مغز متفکر و یکی از معماران نظام جمهوری اسلامی ایران بود در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد دریک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان گشود.

     

    مرتضی مطهری پس از تحصیل مقدمات, راهی حوزه علمیه قم شد و از محضر بزرگانی چون آیت الله بروجردی, علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی بهره برد .

     

    شهید مرتضی مطهری در همه ی این سال ها ضمن تحصیل علوم مختلف به تزکیه و تهذیب نفس پرداخت چنانکه به روشن بینی و هوش و ذکاوت و دقت علمی کم نظیری دست یافت.

     

    با شروع نهضت اسلامی ایران از سال‌های 42 و 1341 شهید مرتضی مطهری نیز فعالانه وارد صفوف نهضت شد و اوج فعالیت هایش در 15 خرداد 1342 بود که توسط ساواک دستگیر و زندانی شد و پس از آزادی نیز تمام هم و غم خودرا مصروف تشکل نیروهای مبارز و مسلمان و حفظ نهضت از صدمه ها و انحرافات کرد.

     

    دراین سال ها, استاد مرتضی مطهری به تبیین فرهنگ اسلامی در جامعه پرداخت ودر پایگاه های مختلف مخصوصا حسینیه ارشاد , مسجد جاوید ؛ مسجد الجواد و … به آگاهی بخشیدن به نسل جوان و دیگر اقشار جامعه ایران پرداخت تا اینکه درسال 1351 توسط ساواک دستگیر و ممنوع المنبر شدند.

     

    با این همه ی استاد شهید مرتضی مطهری فعالیت های خودرا ادامه داد و رابط اصلی امام امت «ره» در کشور با مردم و گروه های مختلف و هدایت کننده خط فکری نهضت به شمار می رفتند ودر آستانه انقلاب نقش بسیار مهمی را در شورای انقلاب و … در پیروزی انقلاب ایفا نمودند.

    تا این که سرانجام این مبارز خستگی ناپذیر و دانشمند و فقیه عالی مقام مرتضی مطهری ساعت 10:40‌دقیقه بعد‌از‌ظهر 12 اردیبهشت 1358 پس از خروج از خانه پزشک سحابی در خیابان فخرآباد «تهران» از فاصله نزدیک از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و چند دقیقه بعد در بیمارستان «طرفه» واقع در همان نزدیکی به شهادت رسید.

    ساعتی بعد فردی ناشناس تلفنی به روزنامه‌های‌ تهران خبرداد که استاد مطهری توسط گروه فرقان ترور شد. مهندس کتیرایی،  وزیر وقت مسکن که او هم در خانه پزشک سحابی بود به روزنامه‌ها گفته بود:

    با استاد مرتضی مطهری از خانه پزشک سحابی بیرون آمده بودیم، استاد 15ـ 10 قدم از ما دور شده بود که هدف گلوله قرار گرفت و ضارب با ماشین فرار کرد. وی افزوده بود: استاد مطهری چون احساس خطر نمی کرد بدون محافظ رفت‌وآمد میکرد.

    شهید مطهری دارای خصوصیات منحصر به فردی بود که مهم ترین آن ها جامعیت ایشان بود به طوریکه در همه ی صحنه های عملی و نظری حضور فعال داشتند. از ایشان آثار گرانقدری در زمینه های مختلف بجای مانده که همواره تبیین کننده اسلام ناب محمدی «ص» و دارای دقت , ظرافت , روشن بینی و جامعیت کم نظیری بوده و هست .

    نظرات بینندگان
    نظرات شما