جمعه 14 ارديبهشت 1403 - Fri 03 May 2024
  • موفقیت اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس به همکاری با ایران در حوزه امنیت منطقه‌ای بستگی دارد

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!

  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها

  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی

  • معلمی که در اسارتگاه بعثی‌ها هم تدریس می‌کرد

  • واکنش نکونام به برکناری خطیر: استقلال به ساحل آرامش رسید

  • آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

  • صندوق‌های طلا زیر ذره‌بین

  • شاکی شدن حامیان بابک زنجانی با پس گرفته شدن پول بیت المال

  • نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی اعتمادی به آمریکا است/ جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل را بدانند/ دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر انقلاب+فیلم

  • حزب‌الله با رگبار موشکی حمله ارتش اسرائیل را تلافی کرد

  • جنایات کومله به‌روایت تنها معلم بازمانده «برده‌سور»

  • فرمانده نیروی هوافضای سپاه: عملیات «وعده صادق» نکات پنهان زیادی دارد/آمریکایی‌ها گفته بودند دخالت نمی‌کنیم اما کردند+ فیلم

  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی

  • استایل گران قیمت بهاره رهنما

  • فرمانده‌ای که پسرخاله صدام را اسیر کرده بود

  • از ادعای شکنجه تا پیام‌های لحظه آخر به مادرش+ عکس و فیلم

  • زندگینامه شهید مرتضی مطهری، معلمی بزرگ و برگزیده

  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس

  • تصمیم‌گیری سلیقه‌ای عربستان در افزایش سهمیه حج+ عکس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 309465
    تاریخ انتشار: 26/مرداد/1401 - 10:27

    پژوهشکده مجلس عوام بریتانیا پاسخ می‌دهد: چرا آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرد؟

    پژوهشکده مجلس عوام بریتانیا طی گزارشی توضیح می‌دهد که چرا دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، تصمیم گرفت در اولین ساعات سال ۲۰۲۰ میلادی دست به عملیات تروریستی علیه شهید سلیمانی و همرزمانش بزند.

    پژوهشکده مجلس عوام بریتانیا پاسخ می‌دهد: چرا آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرد؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مشرق؛کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام بریتانیا، ۱۶ دی ۱۳۹۸، طی مقاله‌ای توجیهی با عنوان «عراق، نفوذ ایران و مرگ سلیمانی» به تبیین ترور سردار سلیمانی پرداخت. تلاش مقاله بر این است که ترور سردار سلیمانی را در پی وقایعی که از چند سال گذشته در عراق رخ داده، بازتفسیر کند. البته تنش‌های حکومت عراق پس از این اتفاق نیز از نظر نویسنده مغفول نمانده است. اما توجه اصلی او به سرنوشت حکومت‌های ایران و آمریکا و تنش‌ها میان این دو پس از ترور سردار سلیمانی است. لازم به توضیح است که کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام[رائه‌دهنده‌ی برخی خدمات پژوهشی است که نمایندگان این مجلس برای انجام وظایف خود به آن نیازمند هستند. علاوه بر این خدمات پژوهشی، کتاب‌خانه مجلس عوام مقالات توجیهی‌ای منتشر می‌کند که به صورت عمومی در وب‌سایت پارلمان در دسترس است.

    کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام بریتانیا، که علاوه بر موجودیت فیزیکی و نقش نگهداری از کتاب‌های مرجع، به صورت مجازی و اینترنتی نیز اقدام به انتشار گزارش می‌کند، مرجع و منبع اطلاعاتی نمایندگان مجلس پایین‌دستی در پارلمان انگلیس به شمار می‌رود.

    پژوهشکده مجلس عوام بریتانیا پاسخ می‌دهد: چرا آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرد؟ +عکس و فیلم

     

    «بن اسمیت» نویسنده‌ی این مقاله بحثش را با اشاره به اعتراضات گسترده‌ی مردمی عراق در سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز می‌کند. این اعتراضات به طور کلی بالغ بر ۴۰۰ کشته بر جای گذاشت و در نتیجه‌ی آن نخست‌وزیر عراق، عادل عبدالمهدی، از مقام خود کناره گرفت. چرخش اوضاع بر خلاف میل آمریکا واشینگتن را برآن داشت که در دی‌ماه ۱۳۹۸ به بهانه‌ی پیشروی نیروهای داعش، به برخی از تأسیسات «کتائب حزب‌الله» در عراق و سوریه حمله کند. (جالب است که طبق نظر نویسنده، تهدید داعشی‌ها با حمله به کتائب حزب‌الله پاسخ داده شده است.) آمریکا این اقدام خود را علیه نیروهای شبه‌نظامی شیعه عنوان کرد که توسط ایران پشتیبانی می‌شوند.

    پس از شهادت شهید سلیمانی، سردار «اسماعیل قاآنی» (پشت تریبون) به عنوان جانشین او در فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران، به‌سرعت و با قدرت تمام شروع به کار کرد.

     

    با حمله‌ی آمریکا به تأسیسات کتائب حزب‌الله، مردم و برخی شبه‌نظامیان عراقی به ستوه آمدند و برخی از آن‌ها به سفارت آمریکا در عراق یورش بردند. دولت آمریکا ایران را عامل این هجمه دانست و تهران را تهدید به پاسخ‌گویی کرد. غافل از این‌که در ماه‌های گذشته سفارت‌خانه‌ی ایران در عراق نیز از آماج حملات برخی عناصر عراقی در امان نمانده بود. در این میان، حکومت عراق مداخلات آمریکا را نقض استقلال و حاکمیت خود خواند.

    تجمع معترضان خشمگین عراقی مقابل سفارت آمریکا در بغداد در واکنش به حملات این کشور به نیروهای بسیج مردمی عراق، موسوم به «حشدالشعبی»، در آخرین روز از سال ۲۰۱۹

    «ایران به خاطر هرگونه تلفات یا خسارت در هر کدام از ساختمان‌های ما به طور کامل مؤاخذه خواهد شد. هزینه‌ی «بسیار سنگینی» خواهند پرداخت! این یک هشدار نیست؛ یک تهدید است. سال نو مبارک!» توئیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، درباره‌ی حمله به سفارت این کشور در بغداد و تهدید ایران، یک روز قبل از آغاز سال جدید میلادی (۲۰۲۰)

     در چنین وضعیت نابسامانی دونالد ترامپ برای فائق آمدن بر معرکه‌ای که خود به راه انداخته بود، بامداد سیزدهم دی‌ماه ۱۳۹۸، سردار سلیمانی را ترور کرد. نویسنده‌ی این مقاله تصریح می‌کند: «کنگره‌ی آمریکا از این اقدام مطلع نبود و متحدین آمریکا، مثل اتحادیه‌ی اروپا، نیز از این اقدام ترامپ غافلگیر شدند.» پس از این اقدام خصمانه‌ی ترامپ، وزارت دفاع آمریکا بیانیه‌ای منتشر کرد و ترور سلیمانی را یک «اقدام دفاعی» خواند. در این بیانیه آمده است که سردار سلیمانی در حال طراحی برنامه‌هایی علیه سیاستمداران آمریکایی در عراق و در منطقه بود[ادعایی که دولت‌مردان آمریکایی هیچ‌گاه نتوانستند آن را اثبات کنند و همین مسئله باعث انتقاد شدید رسانه‌های آمریکایی و بین‌المللی از تصمیم ترامپ شد.

    پس از ترور سلیمانی، واکنش‌ها و مواضع مختلفی نسبت به این اتفاق شکل گرفت. برخی از واکنش‌های مهم در این مقاله ذکر شده‌اند. آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، عاملان این ترور را جنایتکارانی نامید که با «انتقام سخت» مواجه خواهند شد. پارلمان عراق طرحی را برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق تصویب کرد. همچنین هزاران نفر از شیعیان عراقی در تظاهرات علیه این ترور، شعار «مرگ بر آمریکا» سر دادند. در این خصوص، نویسنده به مقاله‌ی «دنیل بایمن» استاد دانشگاه جورج‌تاون آمریکا و عضو ارشد مرکز سیاست خاورمیانه در اندیشکده‌ی آمریکایی «مؤسسه‌ی بروکینگز»، اشاره می‌کند که اظهار داشته: «... ما باید با پذیرش محدودیت‌های خاصی درباره‌ی استفاده از خشونت در عراق پیش رویم

    مراسم تشییع شهدای مقاومت در شهر نجف در عراق. هزاران نفر در تشییع شهید سلیمانی و شهید المهندس، و سایر شهدای مقاومت، در شهرهای مختلف عراق و ایران شرکت کردند تا به جهان اثبات شود، اقدام آمریکا به ترور این شهدا صرفاً یک عملیات تروریستی و نامشروع بوده است.

    وزارت خارجه‌ی انگلیس در بیانیه‌ای از تمام طرف‌ها خواست از تنش بیش‌تر خودداری کنند. بوریس جانسون در این خصوص گفت: «ما بابت مرگ سلیمانی تأسف نمی‌خوریم.» کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا که ایران را در توافق هسته‌ای همراهی کردند، در بیانیه‌ای ایران را به تعهد در چارچوب برجام فراخواندند و تمام طرف‌ها را به خویشتنداری دعوت کردند. در واقع، واکنش مسئولین اروپایی بیش‌تر محتاطانه و به سوی آمریکا بود، اما از سوی دیگر، می‌دانستند که این اقدام آمریکا نقض علنی قوانین بین‌المللی است.

    این مقاله همچنین به خطر داعش و نقش پررنگ سردار سلیمانی در دفع آن اشاره می‌کند. با وجود مرگ «ابوبکر البغدادی» سرکرده‌ی این گروه تروریستی، در آبان‌ماه ۱۳۹۸، خطر داعش در عراق رفع نشد. از این رو، نویسنده معتقد است فوت سلیمانی باعث تضعیف ائتلاف‌های ضدداعش در عراق می‌شود که به نفع هیچ‌یک از طرف‌ها نیست. در واقع، آمریکا با ترور سلیمانی از چندین جهت ضرر کرد. در نهایت، نویسنده درگذشت سلیمانی را نقطه‌ی عطفی در خصوص رابطه‌ی ایران و آمریکا می‌داند. طبق نظر یکی از تحلیلگران اندیشکده‌ی آمریکایی «بنیاد هریتیج»، این ترور حاکی از این است که اکنون آمریکا می‌خواهد به طور مستقیم به ایران ضربه بزند. بنابراین ترور علنی سردار سلیمانی حاکی از تصمیم آمریکا برای نشان دادن «دست چدنی» خود به دنیاست.

     

     

     

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما