یکشنبه 16 ارديبهشت 1403 - Sun 05 May 2024
  • سال کشته‌سازی؛ «ترانه»ای که به «نیکا» ختم شد+ عکس و فیلم

  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس

  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!

  • تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب

  • اینستاگرام حجم زیادی آلودگیِ جرایم غیراخلاقیِ فضای مجازی را به خود اختصاص داده

  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها

  • طرح نور فاز اول قانون جامع حجاب و عفاف است + ویدئو

  • زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر

  • روحانی در اتاقCPR سیاسی خود و اصلاح طلبان بدنبال چیست؟

  • اظهارات سردار رشید درباره عملیات وعده صادق

  • نوجوانان یک مسجد نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی را سرود کردند +فیلم

  • پیش شرط های محاسبه عادلانه مالیات بر عایدی سرمایه

  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام

  • مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس

  • موفقیت اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس به همکاری با ایران در حوزه امنیت منطقه‌ای بستگی دارد

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!

  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها

  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی

  • معلمی که در اسارتگاه بعثی‌ها هم تدریس می‌کرد

  • واکنش نکونام به برکناری خطیر: استقلال به ساحل آرامش رسید

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 288640
    تاریخ انتشار: 20/اسفند/1400 - 20:26

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    در این گزارش با حقایقی خواندنی درباره‌ی کوچکترین کشور‌های دنیا آشنا می‌شوید.

     از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران ،

    افسانه‌های زیادی درباره‌ی کوچکترین کشور‌های دنیا وجود دارد. مثلاً بسیاری تصور می‌کنند در موناکو فقط مولتی میلیونر‌ها زندگی می‌کنند و یا اینکه همه‌ی ساکنان واتیکان کشیش هستند. اما معمولاً درباره‌ی چیز‌هایی افسانه شکل می‌گیرد که برای مردم جالب توجه هستند. به همین دلیل است که بیشتر ما نمی‌دانیم زندگی در کشوری که در عرض یک روز می‌توان با پای پیاده آن را طی کرد، چگونه است.

    با حقایقی خواندنی درباره‌ی کوچکترین کشور‌های دنیا همراه باشید.

    واتیکان

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۱- شهر واتیکان کوچک‌ترین کشور دنیا است. ساکنان آن دو نوع پاسپورت دارند: پاسپورت‌های معمولی که دولتشهر واتیکان آن‌ها را صادر می‌کند و پاسپورت‌های دیپلماتیک که توسط سریر مقدس (هیأت حاکمه اصلی کلیسای کاتولیک که قلمروی تحت اختیار آن یک قلمروی کلیسایی جهانی است و دولتشهر واتیکان هم زیرمجموعه‌ی آن محسوب می‌شود) صادر می‌شوند. با پاسپورت دیپلماتیک واتیکان تقریباً به همه جای دنیا می‌توان سفر کرد. اما تابعیت واتیکان موقت است. تنها کارکنان واتیکان و اعضای خانواده‌ی آن‌ها می‌توانند تابعیت این دولتشهر را دریافت کنند. با اتمام دوران خدمت در واتیکان، پاسپورت آن‌ها به پاسپورت ایتالیایی تغییر می‌یابد و شهروندان سابق واتیکان تا بیرون دیوار‌های چند صد ساله‌ی این دولتشهر بدرقه می‌شوند.

    ۲- فرزندانی که از شهروندان واتیکان به دنیا می‌آیند هم تابعیت این دولتشهر را دریافت می‌کنند. اما با رسیدن به سن ۱۸ سالگی یا باطل شدن پاسپورت واتیکان والدین شان، تابعیت این دولتشهر را از دست می‌دهند.

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۳- فروشگاه‌های واتیکان از پرداخت مالیات معاف هستند و قیمت‌ها در این شهر تا حدود ۲۵ درصد کمتر از آن چیزی است که در رم وجود دارد. این امر درباره‌ی مواد غذایی، داروها، محصولات زیبایی و عطریجات، محصولات فناوری، لباس‌های برند و کفش، صدق می‌کند.

    ۴- شهروندان واتیکان نه لباسی به تن میکنند که شانه هایشان پیدا باشد و نه می‌توانند دامن کوتاه یا شلوارک بپوشند. همچنین برگزاری مهمانی‌های پرسرو صدا همراه با رقص تا صبح، ممنوع است.

    ۵- هیچ بار یا کلابی در واتیکان جود ندارد و ساکنان آن برای خوش گذرانی به رم می‌روند. اما نباید دیروقت به واتیکان بازگردند، چرا که دروازه‌ی این دولتشهر رأس ساعت ۱:۱۵ صبح بسته می‌شوند. البته مسلماً خوش گذران‌ها را شب در خیابان رها نمی‌کنند، اما نام آن‌ها در فهرست خاطیان ثبت می‌شود.

    ۶- ساکنان واتیکان می‌توانند دوستان خود را از کشور‌های دیگر دنیا دعوت کنند تا برای دیدن آن‌ها به این دولتشهر بیایند. اما مسافران باید رأس نیمه شب واتیکان را ترک کنند و میزبان‌ها نیز باید آن‌ها را تا دروازه‌ی دولتشهر بدرقه کنند.

    موناکو

    ۷- موناکو در میان کوچک‌ترین کشور‌های اروپا، مقام دوم را بعد از واتیکان دارد. شما می‌توانید در عرض کمتر از یک ساعت با پای پیاده و البته با دوی پیوسته از یک سر این کشور به سر دیگرش بروید.

    ۸- شهروندان موناکو از مزایای خاصی مانند دریافت یارانه مسکن برخوردارند. اما دریافت پاسپورت این شاه نشین کار ساده‌ای نیست. در اغلب موارد، باید ساکن بومی این کشور باشید. یک حالت دیگر، ازدواج با یک فرد بومی موناکو است. اما تابعیت آن ۱۰ سال بعد از تاریخ ازدواج به شخص تعلق می‌گیرد.

    ۹- موناکو قوانین پوششی سختگیرانه‌ای دارد. مثلاً در آنجا نمی‌توانید پابرهنه راه بروید. از سویی دیگر پوشیدن کفش در قایق‌های تفریحی ممنوع است.

    ۱۰- موناکو هیچ ارتش یا نیروی دریایی ندارد، اما به ازای هر شخص تعداد زیادی مأمور پلیس وجود دارد. به لطف همین موضوع، این کشور نرخ جرم بسیار پایینی دارد و افراد عمدتاً به دلیل دزدی یا کلاهبرداری‌های مالی به زندان می‌روند. با این حال، صرف اذیت کردن یک حیوان در ملأعام می‌تواند پایتان را به زندان باز کند. سلول‌های زندان‌های موناکو رو به دریا هستند و زندان‌ها حتی به باشگاه مجهزند.

    سان مارینو

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۱۱- کشور اروپایی سان مارینو توسط دو رئیس دولت اداره می‌شود که برای یک دوره‌ی ۶ ماهه به ریاست حکومت برگزیده می‌شوند. آن‌ها در دوره‌ی تصدی خود اجازه‌ی رانندگی ندارند.

    ۱۲- تا مدت‌های مدید تنها یک زندانی در سان مارینو وجود داشت. این زندانی که یک مرد بود در زندان به باشگاه، کتابخانه و اتاق تلویزیون دسترسی داشت.

    ۱۳- سان مارینو تنها کشور دنیا است که تعداد خودروهایش بیشتر از جمعیت آن است. در حقیقت در این کشور به ازای هر شخص ۱/۶ خودرو وجود دارد.

    ۱۴- در سال ۲۰۱۷ سان مارینو کم بازدیدترین کشور اروپا لقب گرفت.

    مالت

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۱۵- مجمع الجزایر مالت که در جنوب اروپا در مرکز دریای مدیترانه واقع شده، زمستان‌های گرمی دارد که دمای هوای آن به ندرت به زیر ۱۰ درجه سانتیگراد می‌رسد. اما از آنجایی که ساختمان‌ها نه به سیستم گرمایش مرکزی مجهزند نه عایق حرارتی، داخل و خارج ساختمان‌ها به یک اندازه سرد است.

    ۱۶- زبان مالتی تنها زبان سامی دنیا است که با حروف الفبای لاتین نوشته می‌شود. این زبان شبیه به عربی، اما متأثر از ایتالیایی است. زبان رسمی دوم این کشور انگلیسی است که تقریباً همه به این زبان صحبت می‌کنند. اما مردم مالت کسی که زبان مالتی بلد نباشد را هیچوقت از خودشان نمی‌دانند.

    ۱۷- این کشور چند قانون نسبتاً عجیب دارد. مثلاً «دوی سریع» در مکان‌های عمومی ممنوع است، چون حرکت دست‌ها و پا‌های دونده می‌تواند به دیگران آسیب بزند. علاوه بر این، نردبان و دیگر ابزار‌هایی که می‌توانند به کار سارقان و دیگر خلافکاران بیایند را نباید در خیابان رها کرد. به همین دلیل ممکن است به خاطر نردبانی که کنار خانه تان جا مانده، دادگاهی شوید.

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۱۸- مالت تراکم جمعیتی بسیار زیادی دارد. هر جای این کشور که بروید بالاخره کسی دور و برتان خواهد بود، در اغلب مواقع هم کسی که او را می‌شناسید.

    آندورا

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۱۹- آندورا یک شاه نشین کوچک است که بین فرانسه و اسپانیا قرار دارد. این کشور توسط دو حاکم اداره می‌شود که یکی از آن‌ها رئیس جمهور فرانسه است و دیگری اسقف شهرستان Urgell اسپانیا که نماینده‌ی اسپانیا است.

    ۲۰- در سال ۱۸۶۴، مقامات این شاه نشین حضور وکلا در دادگاه‌ها را ممنوع کردند، چون به گفته‌ی آن‌ها وکیل‌ها «می توانند کاغذ سیاه را سفید و سفیدش را سیاه کنند.»

    ۲۱- وکالت در مجموع پرمتقاضی‌ترین شغل در این کشور نیست. آندورا به خاطر نرم جرم پایینی که دارد، کشور بسیار امنی است.

    لیختن اشتاین

    از واتیکان تا موناکو؛ حقایقی درباره کوچکترین کشور‌های دنیا

    ۲۲- در کشور اروپایی لیختن اشتاین نرخ فقر صفر است؛ و بیش از نیمی از شاغلین آن از کشور‌های همسایه یعنی اتریش، سوئیس و آلمان هستند که هر روز برای کار به این کشور می‌آیند.

    ۲۳- شاهزاده‌ی لیختن اشتانین، هانس-آدام دوم، بدون محافظ در ملأعام حضور می‌یابد. او به راحتی با رهگذران صحبت می‌کند و حتی مهمانی‌ای در قصر خود برگزار می‌کند که همه‌ی ساکنین لیختن اشتاین به آن دعوت می‌شوند.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما