خسارتی که به سیبزمینیکاران وارد شده است، دو بخش دارد؛ یک بخش آن خسارتی بوده که با سرمازدگی امکان دارد در مزرعه اتفاق افتاده باشد.
وی تصریح کرد: کشاورزانی که تا 15 آبان ماه امسال زمان قرارداد بیمه آنها بوده، اگر در این فاصله در مزرعه خسارت دیده و بیمه داشتهاند، میتوانند به صندوق بیمه مراجعه کنند و خسارتشان را بگیرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: کشاورزانی که امسال محصول خود را بیمه نکردهاند، برای سال دیگر برایشان تجربهای شود و مزارع و زمینهای کشاورزی خود را بیمه کنند.
میرعماد بیان داشت: بخش دیگری از خسارتها به انبار برمیگردد که این به نحوی سهلانگاری خود بهرهبردار و کشاورز است که نباید محصول در انبار یخ بزند و اگر محصولشان سالم است و کسی نیست آن را بخرد، با دولت وارد معامله شوند.
وی تصریح کرد: دولت قیمت خرید سیبزمینی را 396 تومان در هر کیلوگرم پیشبینی کرده و همکارانمان را از سازمان تعاونی روستایی استان سمنان اعزام میکنیم که مراجعه کنند و اگر کشاورزانی حاضر هستند با این قیمت سیبزمینیشان را بفروشند، وارد خرید شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: تعاون روستایی آمادگی دارد که با این قیمت سیبزمینی را خریداری کند، ولی چون قیمت سیبزمینی در بازار بیشتر از این است و قیمتی که ما در استانهای دیگر داریم، تقریباً نزدیک به یک هزار، 700 یا 800 تومان عمدهفروشی بوده و خردهفروشی هم یک هزار و 100 یا یک هزار و 200 تومان است، بعید میدانم که کشاورزی با این قیمت محصولش را بفروشد.
میرعماد ادامه داد: در بحث فراوری نیز باید شرکت تعاونی تأسیس شود و بهرهبرداران در قالب تعاونی بحث فراوری را پیشبینی کنند.
وی تصریح کرد: سیبزمینی در مجن نیز تولید میشود و این منطقه از قطبهای تولید سیبزمینی استان است و کشش این را دارد که یک واحد فراوری برای سیبزمینی بهرهبرداری شود تا این مشکلات را نداشته باشیم.
منبع : خبرگزاری فارس