سه شنبه 11 آذر 1404 - Tue 02 Dec 2025
  • آمریکا و اسرائیل قادر به براندازی یا مهار هسته‌ای و موشکی ایران نیستند

  • قمار بن‌سلمان، موازنه وحشت در خلیج فارس

  • اقتصاد و سیاست، برای «طبقات فقیر» خیر، برای «طبقه متوسط» آری!

  • مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد

  • آتش‌بسی که آتش‌بس نیست

  • آقای پزشکیان! مراقب «‌بازی در دو نقش» باشید!

  • مراسم شام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب برگزار شد +فیلم

  • نخست وزیربعدی عراق و رقابت تهران–واشنگتن؛ آیا السودانی می‌ماند؟

  • پوتین با جام جهانی جدید به جنگ فیفا آمد

  • هشدار انصارالله به بن‌سلمان درباره ماجراجویی جدید

  • اولین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمةالزهرا (س) بیت رهبری

  • پرواز ایلوشین برای مهار حریق الیت

  • شکست پروژه هژمونی آمریکا؛ متحدان در بی‌ثباتی، رقبا در اقتدار

  • شهیدی که دور از چشم رزمندگان زباله جمع می‌کرد +عکس

  • لحظه‌ای از ارتقای قدرت دفاعی غافل نیستیم

  • وحشت رسانه صهیونیستی از رفتار مقتدرانه ایران در تنگه هرمز

  • بارش برف و باران در استان‌های غربی کشور

  • مراسم یادبود همایون ارشادی

  • واکنش مشاور روحانی به یک خبر و پاسخ کیهان

  • تصمیم تاریخی امام خامنه‌ای چگونه ایران را یک قدرت جهانی کرد؟ +عکس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 414204
    تاریخ انتشار: 11/آذر/1404 - 13:14

    بازتاب روح بین‌المللی جشنواره فیلم فجر در «هفت»

    چهل‌و‌سومین جشنواره جهانی فیلم فجر در شیراز در حال برگزاری است. در زمان برگزاری این جشنواره و در پی فضای تازه فرهنگی پس از اتفاقات سیاسی اخیر، برنامه تلویزیونی «هفت» با رویکردی نو به پوشش رویداد‌های سینمایی پرداخته است. وستا جعفرنیا، مجری برنامه هفت از اهداف، نگاه حرفه‌ای و دغدغه‌های خود در این دوره سخن گفت.

     بازتاب روح بین‌المللی جشنواره فیلم فجر در «هفت»

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    جعفرنیا در گفت‌و‌گو با اداره کل روابط‌عمومی رسانه‌ملی درباره رویکرد برنامه هفت در دوره جشنواره جهانی فیلم فجر، بیان کرد: پس از جنگ ۱۲ روزه و موج تازه‌ای از ایران‌هراسی که بی‌تردید فضای فرهنگی و سینمایی ما را تحت‌تأثیر قرار داد، برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر و پوشش رسانه‌ای دقیق و حرفه‌ای آن اهمیتی دوچندان پیدا کرد.

    وی ادامه داد: ما در هفت تلاش کردیم صرف‌نظر از کیفیت آثار، آن روح صمیمی و بین‌المللی حاکم بر جشنواره و امکان گشایش مجدد مسیر‌های فرهنگی را بازتاب دهیم. در واقع، ما با وجود فشار‌ها و جریان‌های بیرونی که سعی در منصرف کردن حضور مهمانان خارجی در ایران داشتند، کوشیدیم نشان دهیم که نتیجه این تلاش‌ها ــ هرچند با چالش‌های بسیار ــ برای مخاطب داخلی دستاوردی شیرین و قابل‌دفاع است.

    مجری برنامه هفت عنوان کرد: احیای سینمای جهانی در چنین ابعادی، آن هم پس از عبور از اتفاقات و بحران‌های سیاسی، حرکتی است که باید ارزش و پیچیدگی آن را دید و درباره‌اش حرفه‌ای صحبت کرد.

    وی در ادامه با اشاره به اولویت برنامه هفت در معرفی و پرداخت به فیلم‌ها عنوان کرد: در این دوره از جشنواره جهانی فجر میزبان آثار متعددی از کشور‌های مختلف هستیم؛ فیلم‌هایی از ژانر‌های گوناگون، اما با نقاط اشتراک انسانی. آنچه برای ما اهمیتی ویژه دارد، فیلم‌هایی است که با زبان احساس و از انسانیت سخن می‌گویند.

    جعفرنیا ادامه داد: بسیاری از آثار، جنگ و پیامد‌های فرساینده آن را با زبانی هنرمندانه و تصویری عمیق روایت کرده بودند؛ تصاویری که قلب مخاطب را به درد می‌آورد و در عین‌حال یادآور «زبان مشترک صلح» میان ملت‌هاست. برنامه هفت نیز با همین رویکرد انسانی و منطبق بر شعار جشنواره، در ستایش زندگی و رویکرد آن یعنی سینمای شاعرانه به بررسی و تحلیل این آثار پرداخته است.

    چالش‌های حضور مجری زن

    وی همچنین با اشاره به حضور یک مجری زن در برنامه هفت که پس از سال‌ها حضور مردان در این برنامه صورت گرفته است، گفت: قضاوت درباره موفقیت این تغییر را باید به مخاطبان سپرد، اما این موضوع برای من شخصا جای خوشحالی فراوان دارد، حتی اگر خودم مجری نبودم و بانوی دیگری این مسئولیت را می‌پذیرفت.

    جعفرنیا خاطرنشان کرد: البته انکار نمی‌کنم که اجرای هفت کاری آسان نیست. پذیرش یک مجری زن در محیطی که سال‌ها با چهره‌های مردانه تعریف شده، نیازمند زمان و صبر است و طبیعی است بخشی از این فشار به من منتقل شود.

    وی در پاسخ به این سؤال که سعی کردید چه رویکرد‌هایی را در اجرای خود در برنامه هفت دنبال کنید، گفت: در قدم اول برایم مهم بوده «هویت اجرایی» خودم را داشته باشم. باور دارم سخنی که از دل برخیزد، اثرگذار می‌شود، بنابراین سعی می‌کنم خود واقعی‌ام در اجرا دیده شود.

    جعفرنیا افزود: ایران برایم فقط یک نام نیست؛ محور تمام انتخاب‌ها و دغدغه‌های حرفه‌ای من است. هر کلمه‌ای که بر زبان می‌آورم باید در جهت ارتقای سینمای این سرزمین باشد. از سوی دیگر تلاش دارم ارتباطی زنده با مخاطبان و منتقدان داشته باشم. بازتاب دادن نگاه آنها خارج از فضای برنامه کمک می‌کند تصویر دقیق‌تری از فضای سینما ارائه دهیم؛ تصویری که نه صرفا مثبت است و نه منفی، بلکه منعکس‌کننده واقعیت و فهم جمعی سینماگران و مخاطبان است.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما