به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان
بار دیگر تصاویری از خشونتهای هولناک در سوریه منتشر شده است؛ اجساد شهروندان در راهروهای بیمارستانها انباشته شده و شبهنظامیان در حالی که بر پیکرهای قربانیان رانندگی میکنند، الفاظ توهینآمیز سر میدهند.
این نخستین موج از کشتارهای فرقهای پس از سقوط بشار اسد در هفت ماه گذشته نیست، اما ابعاد آن متفاوت است؛ بهویژه آنکه بلافاصله با حمله هوایی گسترده اسرائیل به وزارت دفاع سوریه در دمشق همراه شد که دود غلیظی از مرکز شهر برخاست.
درگیریها که منجر به کشته شدن حدود ۶۰۰ نفر در استان سویدا در جنوب سوریه شد، به گفته آتلانتیک، شکاف بنیادینی را میان دیدگاه آمریکا و اسرائیل در قبال آینده سوریه نمایان ساخت. در حالی که واشینگتن خواهان ایجاد دولتی متمرکز در دمشق است، تلآویو با بیاعتمادی به دولت جدید سوریه، به حمایت از رقبای داخلی آن روی آورده است.
به گزارش آتلانتیک، این تنشها تنها چند روز پس از اظهارات تند توماس باراک، فرستاده ویژه رئیسجمهور ترامپ در امور سوریه، شدت گرفت. باراک پس از دیدار با احمد الشراء، رئیسجمهور جدید سوریه، اعلام کرد: «آنچه آموختهایم این است که فدرالیسم جواب نمیدهد.» او از کردهای شمال شرق و همچنین اقلیت دروزی خواست تا از خواستههای خود برای خودمختاری عقبنشینی کنند و تاکید کرد که «تنها یک راه وجود دارد و آن به دمشق ختم میشود.»
اما اسرائیل که با سقوط اسد خوشحال بود، نسبت به شرا، جهادی سابق و رهبر پیشین القاعده سوریه، بیاعتماد است. به گزارش آتلانتیک، اسرائیل نگران آن است که اتحاد میان نیروهای تندرو و دولت جدید سوریه به سرکوب اقلیتها منجر شود؛ امری که اکنون در سویدا در حال وقوع است.
پس از آغاز درگیری میان بادیهنشینان و دروزیها، شرا نیروهای نظامی خود را به سوی جنوب گسیل کرد؛ اقدامی که از دید دروزیها تلاش برای تسلط کامل بر منطقه بود. همانند موجهای قبلی خشونت در بهار، این بار نیز نیروهای دولتی با پشتیبانی شبهنظامیان اسلامگرا که دیدگاههای افراطی نسبت به اقلیتها دارند، به درگیری وارد شدند.
شیخ حکمات الحِجری، از رهبران معنوی دروزی، در پیامی ویدئویی اعلام کرد: «ما در معرض جنگی تمامعیار برای نابودی هستیم» و برای نخستینبار از اسرائیل و دیگر قدرتها درخواست کمک کرد. این پیام باعث شد که برخی از دروزیهای ساکن اسرائیل به سوی مرزها حرکت کنند تا به همکیشان خود بپیوندند. اما نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در پیامی از آنها خواست از این اقدام خودداری کنند و وعده داد که ارتش اسرائیل به دفاع از دروزیها خواهد پرداخت.
به گزارش آتلانتیک، تنها چند روز بعد، جنگندههای اسرائیلی دهها حمله هوایی در سویدا و حتی دمشق انجام دادند و مواضع مهمی چون کاخ ریاستجمهوری و وزارت دفاع را هدف قرار دادند.
مارکو روبیو، وزیر خارجه، که در جریان دیدار با رئیسجمهور ترامپ و یکی از شاهزادگان بحرین در کاخ سفید حضور داشت، این درگیری را نتیجه «سوء تفاهم» میان اسرائیل و سوریه دانست. اما به گفته آتلانتیک، این سوءتفاهم ریشه در مواضع واشینگتن دارد.
ترامپ که تا پیش از دیدار با شرا در ریاض توجه چندانی به سوریه نداشت، پس از آن دیدار با حمایت از او، تحریمها علیه دمشق را کاهش داد و از شرا به عنوان «مردی قوی با گذشتهای پرابهت» یاد کرد. باراک نیز در اظهاراتی، شرا را با جرج واشینگتن مقایسه کرد و حتی تلویحاً از احتمال پیوستن لبنان به «سوریه بزرگ» سخن گفت.
اگرچه یکپارچگی سوریه ممکن است خواست اکثریت اهلسنت این کشور و برخی قدرتهای منطقهای مانند ترکیه و عربستان باشد، اما بدون تضمین حقوق اقلیتها و جلوگیری از خشونتهای فرقهای، این چشمانداز دور از دسترس خواهد بود.
به گزارش آتلانتیک، سه موج خونین خشونتهای فرقهای در ماههای اخیر باعث شده که بسیاری از اقلیتهای سوریه به این نتیجه برسند که در نظام جدید جایگاهی نخواهند داشت. هزاران نفر تاکنون سوریه را ترک کردهاند و اگر آمریکا نتواند شرا را به مهار افراطگرایان درون نظامش وادارد، ممکن است سرنوشت او بیش از آنکه به واشینگتن شبیه باشد، یادآور صدام حسین شود.