شنبه 24 خرداد 1404 - Sat 14 Jun 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • رهبر انقلاب : اسرائیل منتظر مجازاتی سخت باشد

  • جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به ایران +فیلم

  • جایگاه و شأن حقوقی مجلس از نظر رهبر انقلاب اسلامی/در تصمیم‌گیری و رای‌گیری‌ها اغراض شخصی را دخیل نکنید+فیلم و صوت

  • گروسی عامل موساد است به کشور راهش ندهید!

  • عملیات پیچیده اطلاعاتی در انتقال اسناد رژیم صهیونیستی

  • آیت‌الله خامنه‌ای و چالش ترمیدور

  • توچال سفید پوش شد

  • مذاکرات زیر بار انتظارت تهران و واشنگتن بر سر غنی سازی فرو می پاشد/چرا معامله با ایران برای ترامپ سرنوشت ساز است؟

  • انقلاب امام جایگاه آمریکا را تنزل داد/ در قضیه هسته‌ای طرح آمریکا صددرصد ضد «ما می‌توانیم» است/ دشمن هیچ غلطی نمی تواند بکند+فیلم

  • «‌مین» را علی‌(ع) کاشت و خمینی منفجر کرد

  • پیام تسلیت به جناب آقای مهندس رحیم زردرنگ

  • تیر خلاص به مذاکرات هسته‌‌ای با قانون جدید سنا

  • پایان زودرس !

  • پاره کردن کتاب های درسی مدارس پسرانه

  • جنگنده میگ 29 ارتش برفراز پایتخت

  • به خاطر عشقم، بازی مقابل گلزار را رد کردم!

  • «گزارش جامع» گروسی به آژانس درمورد ایران

  • تهران فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای در سه سایت اعلام نشده‌ی لویزان-شیان، ورامین و تورقوزآباد را گزارش نکرده بوده

  • ما در این میان کجای کاریم؟!

  • فناوری هسته‌ای حق مسلم ملت ایران است

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 334946
    تاریخ انتشار: 11/اسفند/1401 - 10:13

    ناراحتی امریکا از پهلوگیری کشتی‌های جنگی ایران در برزیل/ واشنگتن: قصد جلوگیری از این کار را داشتیم/ گفتگو‌های پشت‌پرده زیادی درباره این مساله انجام شد

    با وجود فشارهای سیاسی آمریکا به برزیل دولت داسیلوا به ۲ کشتی جنگی ایرانی مکران و دنا مجوز داد در ساحل ریودوژانیرو پهلو بگیرند

    ناراحتی امریکا از پهلوگیری کشتی‌های جنگی ایران در برزیل/ واشنگتن: قصد جلوگیری از این کار را داشتیم/ گفتگو‌های پشت‌پرده زیادی درباره این مساله انجام شد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، با وجود فشارهای ایالات‌متحده ۲ کشتی جنگی مکران و دنا روز یکشنبه پس از مجوز دولت برزیل، در ریودوژانیرو پهلو گرفتند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که دولت آمریکا از دولت جدید برزیل به ریاست لولا داسیلوا خواسته بود اجازه لنگر انداختن به این ۲ کشتی را ندهد. سفیر ایالات‌متحده 15 فوریه (2 هفته قبل) در یک کنفرانس مطبوعاتی از برزیل خواسته بود اجازه لنگر ‌انداختن به کشتی‌ها جنگی ایرانی را ندهد.

    به گزارش وطن امروز، برزیل ۱۳ ژانویه به ۲ ناو نیروی دریایی ایران به نام‌های مکران و دنا اجازه داد به مدت یک هفته از تاریخ ۲۳ تا ۳۰ ژانویه در بندر ریو پهلو بگیرند. با وجود این، وزارت خارجه برزیل اندکی بعدتر اعلام کرد آن مجوز باطل شده و پهلو گرفتن کشتی‌های ایرانی به بازه زمانی ۲۶ فوریه تا ۳ مارس منتقل شده است.

    بر اساس گزارش روز دوشنبه خبرگزاری رویترز، اداره بندر ریو در بیانیه‌ای گفت کشتی‌های جنگی مکران و دنا هر دو صبح روز یکشنبه وارد بندر شدند. این در حالی است که ماه قبل برخی منابع و رسانه‌ها اعلام کردند برزیل پیش از سفر لولا به واشنگتن به منظور دیدار و گفت‌وگو با جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، در برابر فشارهای ایالات‌متحده تسلیم شده و درخواست ایران برای پهلوگیری این کشتی‌ها‌ در بندر ریو را رد کرده است؛ البته این جوسازی رسانه‌ای توسط مقامات وزارت خارجه برزیل تکذیب شد. این رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه و بدون نام مدعی بودند دولت لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا که در حال برنامه‌ریزی برای سفر به واشنگتن جهت دیدار با جو بایدن بوده است، «تحت فشار‌های آمریکا» پهلوگیری ۲ کشتی جنگی ایران در بندر ریودوژانیرو را به تأخیر انداخته است.



    این گمانه‌زنی‌ها بر این ادعا استوار بود که تصمیم برزیل را می‌توان در راستای تصمیم دولت داسیلوا برای ایجاد روابط نزدیک با دولت بایدن، پس از تشدید تنش‌ها در روابط برزیل - آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری پیشین برزیل به ریاست «ژائیر بولسونارو» سیاستمدار راست‌گرای افراطی تعبیر کرد.
     
    در آن مقطع رویترز نوشت: تصمیم جدید دولت برزیل به ‌رغم مخالفت‌های دیرینه لولا داسیلوا با تحریم‌های اقتصادی ایالات‌متحده آمریکا علیه ایران و وعده او برای در پیش گرفتن سیاست خارجی خنثی انجام شد.
     
    یک مقام آمریکایی ماه گذشته به رویترز گفت: حضور کشتی‌های جنگی ایران در ریو پیش از دیدار داسیلوا با بایدن در روز جمعه «امری نامطلوب» است که واشنگتن قصد جلوگیری از آن را داشته است. او عدم همزمانی سفر رئیس‌جمهور برزیل به آمریکا با حضور کشتی‌های ایران را «خبر خوب» توصیف و تأکید کرد: «گفت‌وگو‌های پشت‌پرده زیادی درباره این مساله در سطوح متعدد انجام شد». یک سخنگوی وزارت خارجه برزیل هم گفت: القای اینکه واشنگتن، برزیل را برای این موضوع تحت فشار قرار داده است، صحیح نیست.


    حالا اجازه برزیل برای پهلوگیری به کشتی‌های جنگی جمهوری اسلامی ایران آن هم در پایان سفر لولا به واشنگتن، به تمام گمانه‌زنی‌ها و خبرسازی‌های رسانه‌های آمریکایی پایان داد.
     
    گفتنی است دیپلماسی در ارتباط با ایران یکی از نقاط برجسته تلاش‌های داسیلوا برای تقویت جایگاه بین‌المللی برزیل در دوران پیشین حضورش در عرصه قدرت محسوب می‌شد. وی سال ۲۰۱۰ تلاش‌هایی را برای حصول توافق بر سر موضوع هسته‌ای میان ایران و آمریکا پایه‌ریزی کرد. داسیلوا از منتقدان تحریم‌های آمریکا علیه ایران محسوب می‌شود و در جنگ اوکراین نیز موضع بی‌طرف اتخاذ کرده است.
     
    در همین حال رسانه وابسته به پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) نوشت: حضور ناوهای جنگی ایران در سواحل برزیل باعث نارضایتی ایالات‌متحده است، زیرا واشنگتن به دنبال ایجاد روابط نزدیک‌تر با دولت لولاست.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما