چهارشنبه 21 آبان 1404 - Wed 12 Nov 2025
  • لگدمال‌کردن پرچم اسرائیل اونم تو جام جهانی شمشیربازی ،

  • وضعیت سد امیرکبیر - ۱۹ آبان

  • صحن علنی مجلس - 20 آبان

  • تلف شدن یکد قلاده ببر الیمالات نور در مازندران

  • ابراز همدری رهبر معظم انقلاب با خانواده صابر کاظمی

  • همایون ارشادی آسمانی شد

  • رضا پهلوی، پسر تبعیدی شاه ایران، خود را در نقش منجی می‌بیند

  • دستور اژه‌ای برای پیگیری پرونده بانک آینده تا نتیجه نهایی

  • شهر دیجیتالی «‌نئوم» بن سلمان؛ واقعیت است یا سراب؟

  • اسرائیل به این زودی‌ها وارد درگیری مجدد با ایران نمی‌شود

  • حضور رئیس جمهور در تمرین تیم ملی فوتبال شب گذشته

  • در پرسپولیس در حال جنگیدن هستیم

  • عیار اوسمار با شکست استقلال خوزستان مشخص نمی‌شود

  • زیردریایی گمشده نازی‌ها در اعماق اقیانوس پیدا شد؛ آیا هیتلر واقعا به آمریکای جنوبی گریخت؟

  • دستور وزارت خارجه «نتانیاهو» در مورد شهردار جدید نیویورک/اسرائیل به دنبال یک استراتژی پس از پیروزی «ممدانی»

  • هیچ دختری نمی‌تواند با ما ازدواج کند

  • بازی‌های کشورهای اسلامی 2025 ریاض ؛ مسابقات تنیس روی میز بانوان

  • چهارمین همایش بین المللی طب نظامی کشورهای عضو شانگهای

  • بازدید مردم از نمایشگاه هوافضا سپاه پاسداران

  • جناب مرعشی، این عرصه جولانگه شما نیست!

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 123380
    تاریخ انتشار: 13/اسفند/1397 - 13:55
    بنیامین نتانیاهو

    صدور کیفرخواست علیه نتانیاهو/ درخواست کناره‌گیری «بی بی»

    گرچه بنیامین نتانیاهو یکی از پرنفوذترین سیاستمداران نسل خود در عرصه سیاست رژیم صهیونیستی است اما در انتخابات آتی این رژیم با مشکلات عدیدهای مواجه شده است.

    صدور کیفرخواست علیه نتانیاهو/ درخواست کناره‌گیری «بی بی»

    بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل یکی از پرنفوذترین سیاستمداران نسل خود در عرصه سیاست رژیم صهیونیستی است. رهبر حزب لیکود که به «بی بی» Bibi شهرت دارد در رقابت های سیاسی همواره گوی سبقت را از نزدیکترین رقیبان خود ربوده است.

    صدور کیفرخواست علیه

    اما نخست وزیر اسرائیل که خود را دست نیافتنی می داند، حالا با سه پرونده فساد مالی در معرض پیگرد و محاکمه قضایی است. آویچای مندلیلبت، دادستان کل اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که قصد دارد برای نتانیاهو به دلیل ارتشاء، فساد مالی، رشوه و سوء استفاده از قدرت کیفرخواست صادر کند.

     

    لیکود، حزب راستگرای اسرائیلی که ریاست آن را بنیامین نتانیاهو در دست دارد در نخستین واکنش به تصمیم دادستان کل، اتهام های مطرح شده علیه نتانیاهو را «آزار سیاسی» توصیف کرده است.

     

    رئیس حزب لیکود این ضربه سخت را کمتر از چهل روز پیش از انتخابات ماه آوریل دریافت کرده است؛ انتخاباتی که برای باقی ماندن او در سمت نخست وزیری بسیار حیاتی، سرنوشت ساز و تعیین کننده است.

     

    بنیامین نتانیاهو بر اساس اتهام های مطرح شده در سه پرونده مجزا تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است:

    - «مورد ۴۰۰۰»، مهمترین پرونده اتهامی نخست وزیر اسرائیل است که وی را متهم به پرداخت رشوه و تضاد منافع می کند.

    به موجب این پرونده نتانیاهو متهم است در ازای جلب حمایت رسانه ای یک پایگاه خبری، میلیون ها دلار تسهیلات مالی به شرکت «بیزک»، بزرگترین شرکت مخابراتی اسرائیل پرداخته است.

    دادستان کل اسرائیل قصد دارد برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی در خصوص این پرونده کیفرخواستی به موارد اتهامی فساد، تقلب و سوء استفاده از اعتماد صادر کند.

     

    - «مورد ۱۰۰۰» بنیامین نتانیاهو را به دریافت هدایایی به ارزش بیش از ۱۰۰ هزار دلار از آرنان میلشان، تهیه کننده اسرائیلی هالیوود و نیز سیگارهای لوکس و گرانقیمت از جیمز پکر، کارآفرین و سرمایه‌دار استرالیایی متهم می کند.

    آرنان میلشان و جیمز پکر هر دو موارد مطرح شده در این پرونده را انکار کرده اند.

    دادستان کل در این پرونده قصد دارد برای نتانیاهو کیفرخواستی با اتهام های تقلب و سوء استفاده از اعتماد صادر کند. به گفته دادستان در این پرونده اتهامی متوجه میلشان، تهیه کننده اسرائیلی هالیوود نیست.

     

    - «مورد ۲۰۰۰» نخست وزیر اسرائیل را متهم می کند که در ازای جلب و دریافت پوشش مناسب رسانه ای با صاحب امتیاز روزنامه یدیوت آحارنوت وارد مذاکره شده است.

    مذاکرات حصول توافقی را مد نظر داشته که بر اساس آن روزنامه یاد شده به نفع نتانیاهو عمل کند و نخست وزیر نیز در ازای آن با بخشنامه ای مانع رشد و پیشرفت نشریه رقیب شود.

    موارد اتهامی مد نظر در کیفرخواست دادستان علیه نخست وزیر اسرائیل در این پرونده ارتشاء و سوء استفاده از اعتماد عنوان شده است.

     

    به رغم این اتهام ها، از نظر قانونی هیچ فشاری بر روی نتانیاهو برای استعفا از سمت نخست وزیری وجود ندارد. او درصدد است تا با کسب برتری در انتخابات نهم آوریل دوره ماموریت خود را تمدید کند.

     

    به گزارش یورونیوز، نتانیاهو می گوید خود را برای یک نبرد قضایی آماده کرده و قصد دارد در قدرت باقی بماند.

     

    از سوی دیگر برخی تحلیل گران معتقدند که نخست وزیر اسرائیل در پی آن است که با کسب یک پیروزی هرچند خفیف در انتخابات از این برگ برنده به عنوان اهرمی برای توافق با دادستان کل استفاده کند.

     

    محکومان به فساد علاوه بر پرداخت غرامت و جریمه سنگین مالی، بسته به نوع جرم از یک تا ده سال مجازات زندان در انتظارشان است.

     

    برای اتهام های تقلب و سوء استفاده از اعتماد نیز تا سه سال مجازات زندان در انتظار محکومان است.

     

    بنیامین نتانیاهو با رد کلیه اتهامات می گوید که هیچ خطایی از او سرنزده و وی قربانی دسیسه چینی رقیبان سیاسی است که با حمایت و هماهنگی رسانه ها و جناج چپ همراه شده است.

     

    نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین مدعی است که دادستان کل، تسلیم فشارهای سیاسی رقیبان شده اما در نهایت رو سفید از دادگاه خارج خواهد شد.

     

    به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران مسائل داخلی در دولت اسرائیل و طرح اتهامات و پیگرد قضایی علیه بنیامین نتانیاهو، کارزار انتخاباتی پیش رو در اسرائیل را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و زمینه را برای پایان دادن به فعالیت سیاسی نخست وزیر این رژیم فراهم خواهد کرد.

     

    در چنین شرایطی، یک فیلم تبلیغاتی تلویزیونی اینترنتی حزب لیکود[حزب متبوع نتانیاهو] از قبرستان کشته‌های نظامی اسرائیلی اوضاع را برای نتانیاهو بدتر کرده است.

     

    به نوشته بی بی سی، تلویزیون لیکود که در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی برپا شده، در فیلمی از یک قبرستان نظامیان، چنین القا کرد که اگر بنی گانتز، رقیب اصلی نتانیاهو در انتخابات این بار، برنده شود، قبرستان‌ها آبادتر می‌شود.

     

    از سوی دیگر کابینه نتانیاهو که پیشتر با استعفای آویگدور لیبرمن از وزارت جنگ دچار تزلزل شده بود، در پی این ماجرا با ضربه مهلکی دیگری مواجه خواهد شد؛ این مسئله همچنین کابوسی واقعی برای حزب لیکود تلقی می شود که قرار است در انتخابات ماه آوریل با رقبایی متحد دست و پنجه نرم کند.

     

    این درحالیست که احزاب جناح میانه پارلمان اسرائیل که رقبای اصلی بنیامین نتانیاهو از جناح راست به شمار می روند به تازگی اعلام کردند که برای مبارزات انتخابات پارلمانی با یکدیگر ائتلاف می‌کنند.

     

    به گزارش پایگاه اینترنتی جروزالم پست با توجه به اختلاف اندک آراء نظرسنجی های اخیر میان لیکود و حزب تحت ریاست بنی گانتس، نظامی بازنشسته و رهبر حزب «انعطاف اسرائیل»، از دست دادن تنها چند کرسی پارلمان توسط کابینه نتانیاهو تحولات سیاسی در این رژیم را به مسیری جدید هدایت خواهد کرد.

     

    در همین حال، حزب کارگر اسرائیل کاروانی از خودروها با پرچم‌های مشکی را سازماندهی کرد که از مقابل محل اقامت بنیامین نتانیاهو عبور می‌کردند و به این روش از او بخواهند از سمت خود کناره‌گیری کند. این اعتراض یک روز بعد از اعلام جرم علیه بنیامین نتانیاهو از سوی دادستان کل اسرائیل اتفاق افتاد.

     

    آلون ویسر یکی از کنشگران حزب کارگر می‌گوید: «این روز برای شهروندان اسرائیل روز ناراحت‌کننده‌ای است، روز سیاهی برای شهروندان اسرائیل است. ما از نخست‌وزیر خود شرمساریم و با صدای بلند از او می‌خواهیم که لطفا از سمت خود کناره‌گیری کند.»

     

    نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در ماه‌های گذشته به همراه همسرش بارها مورد بازجویی قرار گرفته است. اتهاماتی هم علیه سارا، همسر نتانیاهو مطرح است.

    منبع : جام نیوز

    نظرات بینندگان
    نظرات شما