چهارشنبه 05 ارديبهشت 1403 - Wed 24 Apr 2024
  • اگر مردم وارد میدان اقتصاد بشوند تولید جهش پیدا می‌کند/امنیت شغلی از وظایف مسئولین است+ فیلم

  • آغاز سلسله شکست‌های آمریکا در مقابل ایران+ عکس

  • نقش پرسپولیس در فینالیست شدن العین در آسیا

  • سوءمدیریت فاحش و زبان ‌دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر

  • سربازی که شهید خرازی را به عنوان فرمانده قبول نداشت

  • معافیت بورس از مالیات بر عایدی سرمایه

  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت

  • «شلیک وعده صادق به دستگاه اطلاعاتی اسرائیل»

  • سرنگونی پهپادهای اسرائیلی به‌دست حزب‌الله

  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟

  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟

  • «محبی» نامزد بهترین بازیکن سال لیگ برتر روسیه

  • همه سناریوها را دقیقا بررسی می‌کنیم

  • حماس پاسخ آمریکا را داد + جزئیات

  • جزییات تغییر سیاست ارزی دولت /با وجود افزایش تولید کاهش واردات داشتیم

  • ثواب کردن هم به ما نیامده!

  • ایران اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل را در هم شکست

  • حکم انضباطی علیه ستاره پرسپولیس

  • پرسپولیس نیازمند درخشش یک ستاره قدیمی

  • تعلیق محرومیت سنگین یک پرسپولیسی

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 298148
    تاریخ انتشار: 03/خرداد/1401 - 15:27

    بایدن تا کی می خواهد به سیاست های ترامپ بچسبد؟!

    پایگاه خبری "ان بی سی نیوز" آمریکا در گزارشی می نویسد: «جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نمی تواند سیاست های شکست خورده دونالد ترامپ علیه ایران را همچنان ادامه دهد اما در عین حال، ترامپ را نیز به دلیل آن ها سرزنش کند... بایدن تا چه مدت می خواهد به سیاست های شکست خورده و ناکامِ ترامپ علیه ایران بچسبد و مسوولیت شکست مداوم و بیشترِ آن ها را نیز بر عهده نگیرد؟! »

    	بایدن تا کی می خواهد به سیاست های ترامپ بچسبد؟!

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از الف؛پایگاه خبری "ان بی سی نیوز" آمریکا در گزارشی، به انشار خبر اخیر در مورد مشارکت احتمالی آمریکا در مانور نظامی رژیم صهیونیستی که در آن شبیه سازی حمله به تاسیسات اتمی ایران نیز انجام خواهد شد، پرداخته و به طور خاص، انجام این اقدام از سوی دولت بایدن را نوعی ارسال پیام مستقیم به ایران ارزیابی کرده است. 

    در واقع، "ان بی سی نیوز" بر این باور است که دولت بایدن در صورت موافقت کردن با این مساله، عملا به تهران این سیگنال را رسانده که حامی ماجراجویی های احتمالی اسرائیل علیه ایران است. این پایگاه همچنین بایدن را متهم به ادامه سیاست های شکست خورده ترامپ علیه ایران کرده و تاکید نموده که بایدن حق ندارد سیاست های ضدایرانی ترامپ را دنبال کند و در عین حال، خودِ ترامپ را هم به دلیل اتخاذ این سیاست ها مورد مواخذه و سرزنش قرار دهد.

    ان بی سی نیوز در این رابطه می نویسد:

    «دولت بایدن که مدتی است خود را در پسِ اخبار و تحولات مرتبط با "جنگ اوکراین" پنهان کرده، به تازگی گام های هشدار دهنده ای را در مسیر تنش زایی با ایران برداشته است. به نقل از "کانال 13 اسرائیل"، ایالات متحده آمریکا با مشارکت در تمرین نظامی با رژیم اسرائیل که حمله به تاسیسات اتمی ایران را شبیه سازی می کند و قرار است در اواخر ماه جاری میلادی برگزار شود، موافقت کرده است. در این راستا روزنامه "تایمز" اسرائیل اشاره کرده که گزارش مذکور، از قول منبعی موثق ارائه نشده با این حال، پایگاه خبری آمریکایی "آکسیوس" اعلام کرده که مقام های اسرائیلی تایید کرده اند که آمریکا نیز در مانور نظامی که قرار است در اواخر این ماه برگزار شود و تا حد زیادی معطوف به حمله به تاسیسات اتمی ایران است، مشارکت خواهد داشت(البته که پنتاگون نیز تاکنون موضع گیری در این رابطه انجام نداده است). 

    اگر این گزارش حقیقت داشته باشد، این نخستین بار خواهد بود که هواپیماهای سوخت گیری آمریکایی در یک چنین مانور نظامی مشارکت می کنند. این نکته به این مساله اشاره دارد که بایدن بیش از هر رئیس جمهور دیگری در تاریخ آمریکا، به اسرائیل این سیگنال و پیام را می رساند که با حمله آن علیه ایران موافق است. این در حالی است که بایدن قبل از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طور خاص وعده داده بود که توافق اتمی برجام را که دولت ترامپ به صورت یک جانبه از آن خارج شده بود، احیا خواهد کرد. 

    اگر حقیقتا آمریکا در رزمایش نظامی که اسرائیل قرار است برگزار کند، مشارکت کند، پیام آن به تهران کاملا روشن و واضح است: "اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات اتمی ایران حمله کند، این اقدام خود را با موافقت، همکاری، و مشارکت مستقیم و یا غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا انجام داده است. از این منظر، ایران هر گونه اقدام اسرائیل علیه منافع خود را نوعی اعلان جنگ از سوی آمریکا نیز در نظر می گیرد".  

    این موضع گیری های دولت بایدن، بیش از همه در راستای تفکر حاکم بر کاخ سفید در دوران ترامپ است. این در حالی است که بایدن داعیه گفتگو و تعامل با ایران را داشت. رویکرد وی به کلی نقض عملکرد روسای جمهوری پیشین آمریکا همچون اوباما و یا حتی جورج بوشِ پسر است. در این راستا پیشتر شاهد بودیم که دولت اوباما تلاش های فراوانی انجام داد تا مانع از ماجراجویی اسرائیل علیه ایران شود و به طور خاص تاکید داشت که این اقدام اسرائیل می تواند منطقه خاورمیانه را در یک جنگ فراگیر غرق کند و عملا، ایالات متحده آمریکا را نیز عمیقا در عرصه معادلات میدانی خاورمیانه درگیر سازد. 

    باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا به صراحت و به نحوی آشکار مخالفت خود را با ماجراجویی های اسرائیل علیه ایران اعلام می کرد و سعی داشت از این طریق به ایران این سیگنال را برساند که آمریکا هیچ موافقتی با انجام یک چنین اقدامی ندارد. البته که دولت اوباما به طور خاص نگرانی های جدی از این مساله داشت که می‌ترسید ایران در صورت هرگونه اقدام نظامی اسرائیل علیه خود، به طور گسترده ای منافع آمریکایی ها در منطقه را هدف قرار دهد. البته که پیش از اوباما، جورج بوش پسر که تا حدی به اتخاذ سیاست های تهاجمی عیله ایران شهرت داشت نیز هرگونه طرح اسرائیل جهت حمله به ایران را رد می کرد. 

    اینطور به نظر نمی رسد که بایدن و دولتش خواستار جنگ با ایران باشند. البته که این دولت مایل نیست که اسرائیل نیز دست به چنین اقدامی بزند. درست به همین دلیل است که واقعا گیج کننده است اگر وی و دولتش با مشارکت آمریکا در رزمایش ماه جاری اسرائیل موافقت کرده باشند. با این حال، موافقت احتمالی وی با این قضیه، با یک الگو، متناسب است: بایدن شدیدا از تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن یک جانبه آمریکا از توافق برجام انتقاد داشته و با کارزار فشار حداکثری دولت وی علیه ایران که سعی داشته با به اوج رساندن فشارها علیه تهران و تضعیف اقتصاد این کشور، آن را مجبور به پذیرش درخواست های آمریکا کند، مخالفت کرده است. با این حال، پس از گذشتِ 18 ماه از ریاست جمهوری وی، او هنوز کوچکترین تغییری در سیاست‌های دولت ترامپ علیه ایران ایجاد نکرده و عملا کارزار فشار حداکثری را علیه ایران ادامه نیز داده است. 

    در این راستا، ترکیبی از مولفه ها (از عدم تمایل بایدن جهت هزینه‌کردِ سرمایه سیاسی در مورد معادله اتمی ایران تا پرهیز بایدن از به راه انداختن یک منازعه سیاسی آشکار با اسرائیل)، دست به دست هم داده اند و عملا سو عملکرد بایدن و سیاست خارجی وی در مساله ایران را توضیح می دهند. 

    در این میان سوال اصلی این است که: بایدن تا چه مدت می خواهد به سیاست های شکست خورده و ناکامِ ترامپ علیه ایران بچسبد و مسوولیت شکست مداوم و بیشترِ آن ها را نیز بر عهده نگیرد؟ 

    نمونه دیگر از تداوم سیاست های غلط دوران ترامپ علیه ایران در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، همین مساله قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انفلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا است. مساله ای که در شرایط کنونی، خود به یک چالش اصلی در روند تلاش های گسترده جهت احیای توافق برجام تبدیل شده است و اساسا مطرح شدن آن به عنوان یک چالش، کاملا بی مورد است (زیرا اساسا قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد رسمی نظامی در لیست مذکور، اقدامی غیرقانونی بوده است). 

    سال 2017، "آنتونی بلینکن" که اکنون وزیر خارجه آمریکا است، مقاله ای در "نیویورک تایمز" نوشت و در آن علیه اقدام دولت ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست مذکور استدلالاتی را ارائه کرد. وی به طور خاص به تبعات وخیمِ انجام یکچنین اقدامی برای منافع ملی آمریکا اشاره کرد و سپس به شبکه سی ان ان نیز گفت که درست به دلیل تبعات وخیم این مساله بوده که دولت های بوشِ پسر و اوباما، از انجام این اقدام پرهیز کرده اند. 

    با این حال، پس از خروج دولت ترامپ از توافق برجام، این دولت، سپاه را در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا قرار داد و اساسا با انجام یک چنین اقدامی، جدای از تنش زایی علیه ایران سعی داشت تا هرگونه روند احیای برجام توسط دولت های آتی آمریکا را با چالش ها و موانع گسترده ای رو به رو سازد. با توجه به اینکه سپاه پیشتر هدف تحریم های آمریکا قرار گرفته بود، قرار دادن آن در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا اقدامی نمادین بود که عملا به دنبال تشدید خشم و منزوی سازی ایران بود. 

    البته که حامیان این طرح در آمریکا نیز به صراحت به این موضوع اعتراف کرده اند. سال 2019، گروهِ موسوم به "اقدام امنیت ملی" که "جیک سالیوان" ، مشاور امنیت ملی کنونی آمریکا یکی از بنیانگذاران آن است، شدیدا اقدام دولت ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا را نکوهش کرد و آن را حرکتی خطرناک و البته عامل ضربه زدن به خود دولت آمریکا دانست که نظامیان آمریکایی را به خطر خواهد انداخت و هیچ فایده ای جز نابودسازی توافق اتمی ایران(برجام) ندارد. مساله ای که به هیچ عنوان در راستای منافع کلان آمریکا و متحدان آن نیست. 

    با این همه، اکنون تهران خواهان خارج سازی سپاه از فهرست سازمان های تروریستی آمریکا، پیش از احیای توافق برجام با دولت بایدن است. با این حال، بایدن به دلیل ترس از اینکه مبادا با انجام این اقدام، فردی ضعیف به نظر برسد، از انجام آن خودداری می کند. 

    بایدن و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی وی، عمیقا رویه ها و سیاست های ترامپ علیه ایران را به بادِ انتقاد می گیرند، اما عملا در حال ادامه دادن همان سیاست ها هستند. از این منظر، بایدن عملا 18 ماه پس از حضور خود در کاخ سفید، هنوز نتوانسته یک سیاست خارجی مختص دولت خود را در رابطه با ایران و متناسب با وعده‌های انتخاباتی اش اجرایی کند. وی تنها در این دوره، تقصیر ها و نکوهش ها در مورد سیاست آمریکا در باب ایران را به گردن ترامپ انداخته و می اندازد. 

    در این میان حتی برخی از قوی ترین متحدان اروپایی آمریکا نیز در حال از دست دادنِ صبر و شکیبایی خود در برابر بایدن هستند. در این راستا، نخست وزیر سابق سوئد، "کارل بیلد" و "خاویر سولانا" مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله ای که به تازگی در "واشینگتن پست" به چاپ رسیده، بایدن را به انفعال محض در مورد معادله اتمی ایران و مسائل مرتبط با این کشور متهم کرده اند. آن ها به طور خاص گفته اند: «واقعا گیج کننده است که بایدن پس از انجام مانور گسترده در مورد ضرورت بازگشت آمریکا به توافق برجام و دادنِ این وعده و شعار که "آمریکا بازگشته است"(اشاره به شعار انتخاباتی بایدن با مبنی بر این مساله که تصویرِ به اصطلاح قانونمدار آمریکا در صورت پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر احیا می شود  و فردی نظیر ترامپ از دایره قدرت اخراج خواهد شد)،  عملا دیپلماسی به شدت کُند و ضعیفی را در قبال ایران اتخاذ کرده است». 

     جالب اینکه "انریکه مورا" مذاکره کننده کنونی اتحادیه اروپا در قالب مذاکرات اتمی وین که در ماه های اخیر میانجی گری های گسترده ای را به نمایندگی از اروپایی ها در معادله اتمی ایران انجام داده نیز در توئیتی این مقاله را بازنشر کرده است. اقدامی که پیامی روشن را برای دولت بایدن به همراه داشت: این دولت به زودی در صورت انفعال در معادله اتمی ایران و عدم اتخاذ یک سیاست سازنده در قبال ایران، صاحب و مالک یک سیاستِ شکست خورده در رابطه با این کشور(ایران)خواهد بود».  


     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما