شنبه 01 ارديبهشت 1403 - Sat 20 Apr 2024
  • سردرگمی واشنگتن در معادلات جدید میان ایران و اسرائیل

  • فوری/جدا شدن بازیکن استقلال در پایان فصل

  • روایت چتم‌هاوس از موفقیت راهبردی ایران در حمله به اسرائیل

  • خبر خوب برای هواداران پرسپولیس / بازی چشم نواز پرسپولیس + عکس

  • ۱۰ نکته در باب تذکر رهبرانقلاب برای حجاب

  • موفقیت‌ ‌ایران در حمله موشکی بسیار بزرگ بود

  • اشتباه صهیونیست‌ها درمقابل حماس و ایران

  • شهیدی که منافقین زنده زنده سرش را بریدند + عکس

  • توصیه درمانی وزارت نیرو برای مقابله با کمبود آب و برق

  • ریچارد هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

  • تغییر معادلات بابزرگ‌ترین عملیات بالستیکی تاریخ +عکس

  • صدور حکم قطعی محکومان پرونده «الماس مال»

  • پیوند دیپلماسی و میدان در عملیات تنبیهی ما بی‌نظیر بود

  • التهابات سیاسی بازیگر اصلی تغییر نرخ ارز است، نه اقتصاد

  • تحریم شدن سرمربی پرسپولیس

  • «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود+ فیلم

  • مخالفت قاطعانه رهبر حزب شاس و عضو ناظر کابینه جنگ رژیم صهیونیستی با هرگونه حمله به ایران+ عکس و فیلم

  • شهادت یک فرمانده در روز تولدش

  • وحشت صهیونیست‌ها از بازدارندگی هسته ای ایران

  • بلوف صهیونیست‌ها آژیر قرمز در اراضی اشغالی را به صدا درآورد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 281309
    تاریخ انتشار: 02/بهمن/1400 - 14:10

    تاثیر میکروب‌های دهان برای مقابله با دیابت

    اخیرا مرکز تحقیقات فیزیولوژی غدد درون‌ریز به بررسی اثر نیترات بر میکروبیوم دهان به عنوان عاملی مؤثر در تنظیم سوخت و ساز گلوکز و بروز یا پیشگیری از دیابت پرداخته است.

     تاثیر میکروب‌های دهان برای مقابله با دیابت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایسنا ، به همه ژن‌ها و توده سلول‌های میکروسکوپی ساکن در یک بخش موجود زنده "میکروبیوم" می‌گویند. این موجودات ریز می‌توانند دارای خواص مفید و یا ویژگی‌های زیانبار باشند. طی سالیان اخیر، دانشمندان توجه خاصی به اثرات برخی از گونه‌های مفید میکروب‌ها بر سلامت انسان و پیشگیری از بیماری‌ها داشته‌اند و پیشرفت‌های بزرگی در زمینه بکارگیری این موجودات میکروسکوپی در ارتقای سلامت انسان‌ها حاصل شده است.

    ایسنا نوشت؛ شناخت عواملی که موجب تکثیر و ازدیاد گونه‌های مفید میکروبیوم می‌شود، یکی از جنبه‌های پژوهشی است که این روزها در مجامع علمی طرفداران زیادی دارد.

    اخیرا مرکز تحقیقات فیزیولوژی غدد درون‌ریز به بررسی اثر نیترات بر میکروبیوم دهان به عنوان عاملی مؤثر در تنظیم سوخت و ساز گلوکز و بروز یا پیشگیری از دیابت پرداخته است.

    دکتر اصغر قاسمی، رئیس این مرکز تحقیقاتی در خصوص این پژوهش ضمن توصیف آثار بیوشیمیایی نیترات آزاد شده در بدن نظیر تنظیم هومئوستاز عروق (حفظ سلامت و جلوگیری از گرفتگی رگ‌ها)، فشار خون، سوخت و ساز چربی‌های خون و تعدیل بسیاری از مسیرهای فیزیولوژیک شناخته شده، گفت: پژوهش حاضر نشان داد که این ماده به عنوان یک هورمون فعال بیولوژیک، می‌تواند با تقویت و تکثیر میکروبیوم مفید ناحیه دهانی، بر پیشگیری و کاهش بروز مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ اثر داشته باشد.

    از آنجایی که کسر قابل ملاحظه‌ای از مبتلایان به دیابت دچار مشکلات قلبی عروقی می‌شوند، این اثر به شکل غیرمستقیم می‌تواند منجر به عاملی در محافظت از سیستم قلبی و عروقی نیز به حساب آید.

    بر اساس اعلام پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پژوهش بر روی میکروبیوم‌ها و بررسی آثار آنها و عوامل مؤثر بر آنها بصورت سیستماتیک و استاندارد، امروزه در مرزهای دانش قرار داشته و بررسی‌های بیشتر در این حوزه می‌تواند تحولات بزرگی در زمینه علوم پزشکی، صنایع دارویی و سلامت ایجاد کند.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما