یکشنبه 30 ارديبهشت 1403 - Sun 19 May 2024
  • سانحه برای بالگرد حامل رئیسی در جلفا/ آخرین اخبار از سانحه برای بالگرد رییس جمهور و هیات همراه/ توضیحات وزیر کشور دربارۀ حادثه بالگرد حامل رئیس‌جمهور+جزئیات +فیلم

  • تکلیف پرسپولیس را استقلال مشخص می کند

  • شما طبق قانون شهید شده‌اید!

  • رئیسی: مرز ایران و آذربایجان را به مرز امید و فرصت بدل خواهیم کرد+ فیلم

  • رسانه می‌تواند در میدان نبرد، پیام‌آور امید باشد

  • حکم نهایی تتلو صادر شد

  • تاج: پیگیر فساد در فدراسیون هستیم

  • بودجه‌ها برای «سینما آزادی» هدر می‌روند!؟

  • چگونه یک دانشجو افسر سازمان سیا می‌شود؟+ عکس

  • علی کریمی بلاک شد!+ عکس

  • مطربی که رییس دستگاه دیپلماسی شد +فیلم

  • منتظر اعداد طلایی در شاخص باشید

  • امروز؛ افتتاح یک پروژه مهم، استراتژیک و بین‌المللی

  • مروری بر کارنامه تاریک ترین دوره اقتصاد ایران

  • سرزمینِ ایران؛ جشنِ رنگ در عروسی بختیاری

  • تصاویر: سیل در مشهد

  • از مجلس شورای اسلامی انتظار نبود!

  • ورود دلار به کانال ۵۷ هزار تومان/ ادامه روند کاهشی نرخ ارز

  • یک صندلی و چند کاندیدا/ گمانه زنی ها درباره ریاست امنیتی ترین کمیسیون مجلس!

  • براندازا دارن برای اعدام خسرو بشارت توییت می‌زنن

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 275750
    تاریخ انتشار: 24/آذر/1400 - 12:42

    بلایی که خوردن یک بسته چیس سر شما می‌آورد

    چیپس سرشار از سدیم، چربی و کالری و فاقد هرگونه ارزش غذایی است که سلامت انسان را به خطر می‌اندازد.

     بلایی که خوردن یک بسته چیس سر شما می‌آورد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از جام جم ف  چیپس‌ها واقعا ترد، چرب و خوش‌مزه هستند و خوردن یک بسته چیپس در عرض ۵ تا ۱۰ دقیقه کار بسیار راحت و جذابی خواهد بود.

    اما آیا تا حالا به این فکر کرده‌اید که پس از خوردن یک بسته چیپس واقعا برای بدن چه اتفاقی می‌افتد، مخصوصا اگر هر روز این کار را تکرار کنید؟

    ۱. وزن‌تان بیشتر خواهد شد

    اگر هر روز یک بسته چیپس می‌خورید، به احتمال بسیار زیاد وزن‌تان را به‌صورت تدریجی افزایش خواهید داد. محققان دانشگاه دیکین دریافته‌اند که اگر نمک مازاد و بیش‌ازحد دریافت کنید، به هوس‌ها و ولع‌های غذایی شدید مبتلا می‌شوید و به‌طور کلی بیشتر از خوراکی‌ها و غذا‌های چرب استفاده خواهید کرد. پس هرچقدر چیپس انتخاب‌شده شورتر باشد، میل شما به خوردن آن هم بیشتر خواهد شد و نهایتا دچار افزایش وزن می‌شوید. محققان دانشگاه هاروارد هم به این نتیجه رسیده‌اند که اگر چیپس یکی از خوراکی‌های ثابت در رژیم غذایی شما باشد، هر سال وزن‌تان بیشتر خواهد شد.

    ۲. به خوردن چیپس معتاد می‌شوید

    مطالعات علمی نشان داده‌اند که صدای خرچ‌خرچ یا خردشدن تکه‌های چیپس مستقیما با افزایش ولع غذایی نسبت به این خوراکی مرتبط است. حتی مطالعه دیگری که در مجله Appetite منتشر شده است، نشان می‌دهد که اگر روی بسته‌بندی چیپس‌ها از عنوان «ترد» یا crunchy استفاده شده باشد، تمایل مصرف‌کنندگان به خرید چیپس بیشتر می‌شود و هرچه صدای خرد شدن چیپس بلندتر و وسیع‌تر باشد، هوس غذایی به خوردن این خوراکی بیشتر خواهد شد. این چرخه نوعی اعتیاد به مصرف چیپس را به‌وجود می‌آورد و باعث می‌شود که در چند دقیقه کوتاه سریعا یک بسته چیپس را تمام کنید.

    ۳. «کالری خالی» مصرف می‌کنید

    اگر به جدول ارزش تغذیه‌ای چیپس‌ها نگاه کنید، می‌بینید که این خوراکی‌ها سرشار از سدیم، چربی و کالری هستند، اما تقریبا هیچ چیز دیگری ندارند. وقتی از خوراکی‌های فاقد ارزش تغذیه‌ای استفاده می‌کنید، به‌طور کلی حجم بیشتری از آن‌ها را مصرف می‌کنید و سریع‌تر هم گرسنه می‌شوید. این واکنش زنجیره‌ای به‌هیچ‌وجه پیامد‌های خوبی ندارد. خوراکی‌هایی که مانند چیپس در گروه محصولات «کالری خالی» empty calorie قرار می‌گیرند، باید از رژیم غذایی حذف شوند.

    ۴. فشار خون شما افزایش پیدا می‌کند

    مطالعات زیادی ثابت کرده‌اند که مصرف خوراکی‌های سرشار از سدیم با افزایش خطر ابتلا به بیماری فشار خون بالا مرتبط است. بخش زیادی از چیپس‌ها را هم سدیم می‌سازد و بنابراین جای تعجبی نخواهد داشت که اگر به‌طور منظم و روزانه از چیپس استفاده کنید، در درازمدت به بیماری پرفشاری خون یا فشار خون بالا مبتلا شوید. مطالعات دیگری هم رابطه میان مصرف چیپس‌ها و بیماری‌های قلبی را نشان داده‌اند. پس اگر می‌خواهید از سلامت قلبی‌ـ‌عروقی تان محافظت کنید باید چیپس را از برنامه غذایی روزانه حذف کنید.

    ۵. خطر ابتلا به سرطان را بیشتر می‌کنید

    شاید این مساله در نگاه اول کمی افراط‌گرایانه به نظر برسد، اما داده‌هایی هم در این زمینه وجود دارند که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. براساس گزارشات انجمن سرطان آمریکا (ACS)، چیپس سیب‌زمینی حاوی ترکیبی به‌نام آکریل‌آمید است که هنگام سرخ شدن، تفت دادن یا پختن خوراکی‌های نشاسته‌ای شکل می‌گیرد. مطالعات علمی بر روی موش‌های آزمایشگاهی هم نشان داده‌اند که دریافت آکریل‌آمید با ابتلا به سرطان مرتبط است. درحالی که شاید آزمایش بر روی نمونه‌های انسانی به نتایج دیگری برسند، اما بهتر است همه ما از مصرف این خوراکی که با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد، خودداری کنیم.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما