محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه امروز (سهشنبه 9 آبان) بعداز حضور در کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی زنده تلویزیونی در تشریح جزئیات این نشست گفت: در این نشست 17 سؤال از سوی نمایندگان مطرح شد که حدود سه ساعت این نشست طول کشید.
وی افزود: بیشتر سؤالات در مورد فعالیتهای وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی بود که من در این نشست تلاش کردم توضیح دهم نقش وزارت خارجه کمک کننده به این حوزه با استفاده از ظرفیت همسایگان است و میکوشیم به معیشت مردم و صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی در سال جهش تولید کمک کنیم.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: اقدامات دیگری از سوی وزارت امور خارجه در شرایط کرونایی کشور صورت گرفته است؛ با توجه به اینکه مرزهای کشور بسته شده است تلاش ویژهای در این راه انجام دادهایم.
ظریف تصریح کرد: سؤالاتی از سوی نمایندگان مجلس درباره وضعیت حق آبه جمهوری اسلامی از آب هیرمند مطرح شد اما با توجه به اینکه تلاشهای زیادی را برای مذاکره با دولت افغانستان کردهایم و به ویژه به تلاشی که در قرارداد جامع در حال شکل گرفتن است.
وی گفت: مذاکرات خوبی هم در مورد کمیساریای مشترک آبی بین دو کشور ایران و افغانستان وجود دارد که برای نمایندگان مجلس در باره توضیحاتی دادیم و اعلام کردیم که تاکید ایران بر حق مردم کشورمان و به ویژه مردم خوب سیستان و بلوچستان برای استفاده از این منابع است.
وزیر امور خارجه گفت: در این نشست سؤالی در مورد برجام مطرح شد و اینکه تا چه میزان مردم در باره جزئیات آن قرار دارند مطرح شد که من پاسخ دادم ما خدا را شاکریم که آن چه ما گفتهایم در این باره واقعیت داشت و آنچه آمریکاییها در این باره ادعا کرده بودند بعد از رد شدن حرف آمریکاییها توسط 13 عضو شورای امنیت بوده و مخالف واقعیت است.
ظریف افزود: ما همواره گفتهایم با مردم خودمان هیچ امر محرمانهای نداریم و آنچه اتفاق افتاده است را به مردممان گفتهایم اما متاسفانه این دیگران بودند که به مردمشان خلاف واقعیت را برای اهداف انتخاباتی مطرح کردند.
وی تصریح کرد: سؤالاتی در این کمیسیون در باره وضعیت قرهباغ مطرح شد این در حالی است که هم اکنون معاون سیاسی وزارت امور خارجه در استان آذربایجان شرقی و از سد خداآفرین بازدید کرده است ضمن اینکه بعد از آن به باکو و مسکو و ایروان خواهد رفت ضمن اینکه طرحی را جمهوری اسلامی برای حل دائمی مناقشه قرهباغ تدوین کردهایم که با تصمیم مقامات عالی کشور امروز و فردا این طرح مطرح خواهد شد و بعد هم در مسکو و ایروان این طرح را پیگیری خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه گفت: در موضوع قرهباغ دیپلماسی فعالی را جمهوری اسلامی دارد و بر اساس احترام به تمامیت ارضی آذربایجان و حل و فصل مناقشه از طریق روشهای صلحآمیز و تغییر ناپذیری مرزهای بینالمللی ضمن اینکه این نگرانی وجود دارد که حضور تروریستهای تکفیری در منطقه است و احتمالا تروریستهای دیگری هم هستند.
ظریف گفت: ما مواضعمان را به صورت شفاف به طرفین اعلام کردهایم و گفتهایم این کار غیرقابل تحمل برای جمهوری اسلامی است.
وی افزود: این گفت وگوی سه ساعته با نمایندگان مجلس بسیار خوب بود و امیدوارم که این دیدارها هم به شفاف شدن مسائل کمک کند هم به پیشرفت کار کشور.
منبع : فارس